Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 21 Oct 2019, 07:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
LxPup : a Puppy with LXDE as its desktop environment
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 66 of 67 [991 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 64, 65, 66, 67 Next
Author Message
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1202
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 16 Sep 2018, 11:20    Post subject:  

LxPupBionic 18.05 +8 running the 4.17.8 64b kernel updated to 18.05 +12, keeping the 4.17.8 64b kernel (used for mitigations) on the computer below using the delta. The standard Grub4Dos frugal install to SSD.
Code:
# inxi -bw
System:    Host: puppypc6521 Kernel: 4.18.7-lxpup64 x86_64 bits: 64 Desktop: LXDE (Openbox 3.6.1)
           Distro: UPupBB 18.05
Machine:   Device: laptop System: FUJITSU product: LIFEBOOK S761 serial: R2500459
           Mobo: FUJITSU model: FJNB225 serial: N/A
           UEFI [Legacy]: FUJITSU // Phoenix v: Version 1.17 date: 03/14/2012
Battery    CMB1: charge: 47.4 Wh 92.0% condition: 51.5/62.2 Wh (83%)
CPU:       Dual core Intel Core i5-2520M (-HT-MCP-) speed/max: 813/3200 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.19.6 drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile x86/MMX/SSE2 version: 3.3 Mesa 18.0.5
Network:   Card: Qualcomm Atheros AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath9k
Drives:    HDD Total Size: 120.0GB (40.4% used)
Weather:   Conditions: 66 F (19 C) - Clear Time: September 16, 9:07 AM CDT
Info:      Processes: 152 Uptime: 2 min Memory: 206.6/4787.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.40
md5sum ok, video frame rate, lxtask reported cpu use at idle (1%) and memory use at idle (209 MB) both fine. Dmesg pretty clean. Regulatory firmware loading nag fixed by installing regulatory db as in upupbb and upupcc, the pet I use is attached below. Sorry I haven't chased the backend modprobe failures at all yet or looked at the stock kernel/pristine install wrt that yet. Everything concerning disks and media seems to be working perfectly.
Code:
# dmesg | grep -i failed
acpi PNP0A08:00: _OSC failed (AE_NOT_FOUND); disabling ASPM
udevd[1095]: Process '/sbin/pup_event_backend_modprobe' failed with exit code 1.
udevd[931]: Process '/sbin/pup_event_backend_modprobe' failed with exit code 1.
udevd[1505]: Process '/sbin/pup_event_backend_modprobe' failed with exit code 1.
# dmesg | grep -i warning
Warning! fotg210_hcd should always be loaded before uhci_hcd and ohci_hcd, not after
random: 2 urandom warning(s) missed due to ratelimiting
#
Intel_pstate 'powersave' and acpi_cpufreq 'conservative' governors compared. Both work about equally well on this hardware with this kernel.

No CD/DVD to test, Sylpheed and Slimjet 18.0.5.0 with profiles symlinked to the EXT2 data partition as usual. Shutdown and reboot clean. Remains a very solid pup with perfect lxde/pcmanfm integration IMO.

Thanks,
regdb-2018.05.31.pet
Description  regulatory.db files for /lib/firmware
pet

 Download 
Filename  regdb-2018.05.31.pet 
Filesize  3.28 KB 
Downloaded  298 Time(s) 

_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc and upupee for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Mon 17 Sep 2018, 02:26    Post subject:  

Hi @Marv

regulatory.db is included in all the builds HOWEVER 3builddistro-Z deletes /lib/firmware and all its contents assuming that zdrv (or fdrv) will provide.

Needs a woof-ce change to fix - https://github.com/puppylinux-woof-CE/woof-CE/issues/1248

In the meantime, I do have a kludge which will fix new versions pro-tem.

Thanks for reporting.

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 27 Oct 2018, 12:03    Post subject:  

9529ebb8edd3fae3d70923f5983f86ba LxPupBionic-18.05+16.iso

{delta}

based on UPupBB-18.05+16

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Moat


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 967
Location: Mid-mitten

PostPosted: Sat 10 Nov 2018, 03:52    Post subject:  

peebee wrote:
LxPupBionic-18.05+16.iso


Marv wrote:
Remains a very solid pup with perfect lxde/pcmanfm integration IMO.


I so very agree - simply fantastic Puppy, peebee! Everything working OOTB just as it should, with all of your great polish/tweaks/feature integration/etc - couldn't wish for anything more. Very Happy

Code:
System:    Host: puppypc2850 Kernel: 4.9.96-lxpup-32-pae i686 bits: 32
           Desktop: LXDE (Openbox 3.6.1) Distro: UPupBB 18.05
Machine:   Device: desktop System: Dell product: OptiPlex 380 serial: 62B2LN1
           Mobo: Dell model: 0HN7XN v: A01 serial: ..CN1374007U08KF.
           BIOS: Dell v: A01 date: 03/11/2010
CPU:       Dual core Pentium E5400 (-MCP-) cache: 2048 KB
           clock speeds: max: 2700 MHz 1: 2000 MHz 2: 2000 MHz
Graphics:  Card: Intel 4 Series Integrated Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.19.6
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel G41 x86/MMX/SSE2
           version: 2.1 Mesa 18.0.5
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.96-lxpup-32-pae
Network:   Card-1: Broadcom Limited NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe
           driver: tg3
           IF: enp2s0 state: down mac: f0:4d:a2:24:1c:26
           Card-2: NetGear WNA1100 Wireless-N 150 [Atheros AR9271]
           driver: ath9k_htc
           IF: wlx08bd437baf6a state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: NA (-)
           ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HDS72101 size: 160.0GB
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 45.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 177 Uptime: 1:34 Memory: 376.8/3936.5MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56


Thanks!

Bob
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 08 Dec 2018, 07:02    Post subject:  

a15af5b95d6609ed7f124ffe984b1ceb LxPupBionic-18.05+21.iso

{delta}

based on UPupBB-18.05+21

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1202
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sat 08 Dec 2018, 14:07    Post subject:  

Updated my LxPupBionic 18.05 +16 to 18.05 +21 on the Fujitsu S761 i5 based laptop. As in upupbb, I use the 4.9.134 kernel from upupcc. Brief use but dmesg, video FPS, sound, SNS connection, sylpheed & Slimmie from SFS all fine.
_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc and upupee for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1202
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Tue 08 Jan 2019, 22:33    Post subject:  

+21 surprised me. After some days use, I found a 'bug'. Evince in +21 segfaults on very large pdfs, 150Mb or more for sure. I don't know the exact breakpoint. Tax forms, image heavy segments of a service manual about 10Mb are ok, the whole manuals segfault consistently. Happens in a pristine +21 install, in an update from +16, with the stock kernel and with 4.9.134 from upupcc. Evince in the current upupbb, upupcc, and IIRC LxPupSc64 and LxPupSc doesn't. I've reverted to +16 and it's fine there. Posting from +16 now. Just opened the 174Mb electrical manual with Slimmie running and it's ok. This is on my Fujitsu S761 i5 workhorse, 4Gb ram etc.
_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc and upupee for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 13 Jan 2019, 12:13    Post subject:  

501afc55eef15e07a8fe732e85748ab0 LxPupBionic-18.05+23.iso

{delta update}

based on UPupBB-18.05+23

has evince fix as reported by @Marv

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
serkann

Joined: 14 Jan 2019
Posts: 1

PostPosted: Sat 02 Feb 2019, 05:25    Post subject:  

i cant install browsers, "Get Browser" doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 02 Feb 2019, 08:23    Post subject:  

serkann wrote:
i cant install browsers, "Get Browser" doesn't work.

Hmmmm - works fine for me.............

Have you:

- connected to the internet?
- rebooted and created a savefolder / savefile?

Both are essential prerequisites.

If you have - need more details of your install and what exactly you mean by "doesn't work" - what do you see?????????????

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 02 Mar 2019, 11:36    Post subject:  

cdd508b00a8ebff43442464850e9a166 LxPupBionic-18.05+28.iso

{delta update}

based on UPupBB-18.05+28

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1202
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 08 Mar 2019, 11:41    Post subject:  

Six days or so on LxPupBionic 18.05 +28. As usual, frugal Grub4Dos install to SSD on the Fujitsu S761 i5 based laptop. First a pristine test, then running an update from +23 using the 4.9.134 kernel from upupcc. As usual, solid as bricks. Both system checks and daily use perfect.

Thanks,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy Older LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc and upupee for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 24 Mar 2019, 10:52    Post subject:  

Re-uploaded 25 Mar

c9d93598ed98c2983128f5f4a75ee256 LxPupBionic-19.03+0.iso

{delta update from 18.05}

based on BionicPup32-8.0+1

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64

Last edited by peebee on Sat 27 Apr 2019, 04:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Moat


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 967
Location: Mid-mitten

PostPosted: Wed 27 Mar 2019, 03:46    Post subject:  

peebee wrote:
Re-uploaded 25 Mar

c9d93598ed98c2983128f5f4a75ee256 LxPupBionic-19.03+0.iso


Running great here, peebee... Very Happy Sound, video/Youtube on Light, WiFi - all good. An awful lot of Pup in just a ~290 Mb iso (and folks complain of Puppy bloat... sheesh!)

One small note; Running the included conky required the additional installation of libreadline5_5.2+dfsg from the PPM (complained of missing libhistory.so.5, I believe. I just guessed on the libreadline package... and it ran. Laughing ).

Thanks! Cool

Bob

Code:
System:    Host: puppypc66 Kernel: 4.9.163-lxpup-32-pae i686 bits: 32
           Desktop: LXDE (Openbox 3.6.1) Distro: BionicPup32 19.03
Machine:   Device: desktop System: Dell product: OptiPlex 380 serial: 62B2LN1
           Mobo: Dell model: 0HN7XN v: A01 serial: ..CN1374007U08KF.
           BIOS: Dell v: A01 date: 03/11/2010
CPU:       Dual core Pentium E5400 (-MCP-) cache: 2048 KB
           clock speeds: max: 2700 MHz 1: 2000 MHz 2: 2000 MHz
Graphics:  Card: Intel 4 Series Integrated Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.19.6
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x1024@60.02hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel G41 x86/MMX/SSE2
           version: 2.1 Mesa 18.2.8
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.163-lxpup-32-pae
Network:   Card-1: Broadcom and subsidiaries NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe
           driver: tg3
           IF: enp2s0 state: down mac: f0:4d:a2:24:1c:26
           Card-2: NetGear WNA1100 Wireless-N 150 [Atheros AR9271]
           driver: ath9k_htc
           IF: wlx08bd437baf6a state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: NA (-)
           ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HDS72101 size: 160.0GB
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 173 Uptime: 1:19 Memory: 487.3/3936.4MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4022
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 11 May 2019, 11:46    Post subject:  

11-may-2019

8efc43e8645ef0487d521da0474f0947 LxPupBionic-19.03+5.iso

+ delta update from 19.03.0

based on BionicPup32-8.0+5

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 66 of 67 [991 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 64, 65, 66, 67 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.3208s ][ Queries: 13 (0.1683s) ][ GZIP on ]