Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Feb 2019, 23:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Xenialpup 7.5 frugal install
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
Scott99

Joined: 21 Feb 2016
Posts: 54

PostPosted: Mon 11 Feb 2019, 14:12    Post subject:  Xenialpup 7.5 frugal install
Subject description: Problems installing openvpn
 

Ok. So I was able to get openvpn to run on my other computer which has a Slackopuppy 6.3.2 install. Now I'm trying to set up opvenvpn on my CF-29 which as a frugal installation of XenialPup 7.5. I've installed openvpn, however when I type openvpn --config Windscribe-US-East.ovpn in terminal I get "bash openvpn: command not found. Oscar talks used to have a link that made setting all this up very simple. This is where I'm at. Please let me know what else you need to help me and as always, thanks for your patience and support. Scott
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11770
Location: S.C. USA

PostPosted: Tue 12 Feb 2019, 05:53    Post subject:  

Quote:
I've installed openvpn

How did you install it?
A pet, by using Puppy Package Manager(PPM), what?

Did you use this pet?
http://smokey01.com/OscarTalks/openvpn-2.4.6-i686-xenial.pet

You following the procedure posted here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=113004
Notice what step 2 says!

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107601
Back to top
View user's profile Send private message 
Scott99

Joined: 21 Feb 2016
Posts: 54

PostPosted: Tue 12 Feb 2019, 15:22    Post subject:  

Please advise. When I enter openvpn --config Windscribe-US-East.ovpn I get the following error message: ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)

I have not encountered this problem before. What do I need to do to fix it? Thanks, Scott
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks


Joined: 05 Feb 2012
Posts: 1860
Location: London, England

PostPosted: Tue 12 Feb 2019, 15:44    Post subject:  

Enter modprobe tun
This should load the tun kernel module
Then try openvpn again

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0866s ][ Queries: 12 (0.0259s) ][ GZIP on ]