Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 16:52
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Creative Extigy USB sound Box not functioning
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
kororke

Joined: 07 Mar 2007
Posts: 3

PostPosted: Wed 07 Mar 2007, 21:53    Post subject:  Creative Extigy USB sound Box not functioning  

Using Puppy Linux Ver 2.13.
Under USB Viewer
UHCI Host Contoller
Sound Blaster Extigy (in red text)
As the USP mouse is in Black text, I take it that although the Extigy is recognized there is no driver installed for it.
Help in rectifying this would be very gratefully appreciated

kororke
Back to top
View user's profile Send private message 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Thu 08 Mar 2007, 00:42    Post subject:  

Try the directions in this post:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=85382#85382

There are better mixer options now. If that works, post back and we'll get you some additional help and advice.
Back to top
View user's profile Send private message 
kororke

Joined: 07 Mar 2007
Posts: 3

PostPosted: Fri 09 Mar 2007, 01:02    Post subject: Creative Extigy USB sound Box not functioning  

Thank you John Doe for your help. Unfortunately it has been to no avail.
Puppy Linuxdoes not have "usbmngr"
the info at "fuschlberger" is for the C-Net sound system and not for the Creative sb Extigy.
modprobe snd-usb-audio returns to the prompt.

kororke
Back to top
View user's profile Send private message 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Fri 09 Mar 2007, 22:36    Post subject: Re: Creative Extigy USB sound Box not functioning  

kororke wrote:
modprobe snd-usb-audio returns to the prompt.


That's what it does when it works.

Did you check the mixer after that?
Back to top
View user's profile Send private message 
kororke

Joined: 07 Mar 2007
Posts: 3

PostPosted: Sat 10 Mar 2007, 01:31    Post subject: Creative Extigy USB sound Box not functioning  

modprobe snd-usb-audio returns to the prompt.


That's what it does when it works.
Did you check the mixer after that?

Yes. Still no good.
Problem is now fixed. I downlowded Puppy Linux version 2.14. and it happily sets up the Creative SB Extigy sound device, and it works well.

So for future similar queries, upgrading to the latest version is the answer.
Thanks John Doe for your replies.

kororke
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0554s ][ Queries: 12 (0.0144s) ][ GZIP on ]