Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Jan 2020, 06:39
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
problem with linked files and scripts
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
memo

Joined: 28 Jun 2018
Posts: 168

PostPosted: Sun 24 Nov 2019, 14:12    Post subject:  problem with linked files and scripts  

Hi all,

first a back story: I have installed puppy xenilla 32 bit, created some links to some folder to keep the boot fast and the save file small ( ex .cash , download ...) .

I created some links to the executable file to the desktop by dragging the script from the related folder to the desk top. later on if the needed to make a new puppy and loaded the original puppy to the pin drive plus the save file that I backed from before all these link are lost and I need to do them once more. I thought such connecting and configuration are saved the save file but it was not the case. This is also the situation for the relative links I made between folder to keep the boot fast and the save file slim.

Kind regards, problem with linked files and scripts
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 13197
Location: S.C. USA

PostPosted: Mon 25 Nov 2019, 02:38    Post subject:  

You have to understand something when posting.
Quote:
installed puppy xenilla 32 bit

There is no Puppy version named xenilla.
I am guessing it is Xenialpup 7.5?
If you do nothing else.
Specifically tell us what exact Puppy version you are talking about.
The name of the Puppy version iso is best.

Give example of a specific one item that is not there.

Where were these folders you linked to?
Specific location?

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)

Last edited by bigpup on Mon 25 Nov 2019, 07:35; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
memo

Joined: 28 Jun 2018
Posts: 168

PostPosted: Mon 25 Nov 2019, 05:46    Post subject:  

@bigpup

thanks for the correction, yes it is xenialpup 7.5 32bit.

an example , installing the portable wine it is mounted to /mnt/home/myfiles

then dragging the icon to the desktop. everything seems fine until I reboot, the icon change and it can not locate the app.

same scenario if i try to install frugal by copying the files from the flash drive to the new location and then installing the grup file using grup4dos tool. i thought this caught be due to change in the file structure. for instance file structure and links are under drive I in the flash but now they are under sda1. however this also strange because they all belong to the same partition and not two different partitions. just some thoughts.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0352s ][ Queries: 12 (0.0101s) ][ GZIP on ]