Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 19:34
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
toshiba laptop crash at "starting x with..."
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
alexcalin

Joined: 20 Aug 2005
Posts: 1

PostPosted: Sat 20 Aug 2005, 16:00    Post subject:  toshiba laptop crash at "starting x with..."  

Hi!
I have a laptop Toshiba sattelite S1800-614 (intel celeron 1100, 128mb ram, 20gb hard-disk, Trident CyberBlade-Ai1 video card with 16mb not shared, ali m5451 ac'97 audio controller) and I use a pcmcia realtek RTL8139 ethernet adapter and an usb mouse benq.
the install works until I'm receiving the next message:
"This script is run X windows for you...
0x0111 640x480x16
Starting X with video mode 0x0111 and mouse input/mice..."
and nothing happend.
I tried with many versions of puppy with the same result.
On my desktop they run perfectly all of them.
Help!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Sat 20 Aug 2005, 18:16    Post subject:  

have you tried Bladehunter's version with framebuffer support? That one worked for me on my lappy with the same video chipset.
_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest
Guest


PostPosted: Sat 20 Aug 2005, 19:52    Post subject:  

Noooooooooooooo


No more frambuffer...it's toooooooooooo slow


Please stop referring to it.....XFree is the go.....much much more crisper and smoother
Back to top
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Sun 21 Aug 2005, 03:13    Post subject:  

I'll have to try it again....it did not work on my CyberBlade video.
_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Mon 22 Aug 2005, 07:04    Post subject:  

I take that back!

Just tried the latest release and it works. I think I had tried the puppy-XFree86-4.4.0-atheros.iso version.

Had to tweak the XF86Config a bit (rusty on this), but the CyberBlade works out of the box.

Unfortunately, my atheros wireless does not work (DWL-G650) and my funky Thinkpad bios is giving fits with a USB mouse. I hate the track button. The usb mouse works in Linspire. I'll have to look at this further.

Nice work!

_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Perkins

Joined: 25 Sep 2005
Posts: 62

PostPosted: Sun 25 Sep 2005, 15:37    Post subject:  

I am currently having an identical problem with another, later model Toshiba, however all the links I see to the reccommended version appear to be broken...

Any idea where a fellow could find it? Or some substitute that would work? The command line just doesn't seem to work so well for web browsing and such.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11184
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 25 Sep 2005, 21:37    Post subject:  

Perkins wrote:
..... all the links I see to the reccommended version appear to be broken...

Any idea where a fellow could find it? .....

Could you tell us where you found these links?
Back to top
View user's profile Send private message 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13644
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Sun 25 Sep 2005, 22:42    Post subject:  

Bladehunter does not host Xfree-Puppy any more. See http://www.murga.org/%7Epuppy/viewtopic.php?t=2295

You might try the Xorg-Dotpup for existing Puppy-installations instead.

Got several positive feedback for it:

http://www.murga.org/%7Epuppy/viewtopic.php?t=2303

Mark
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Perkins

Joined: 25 Sep 2005
Posts: 62

PostPosted: Mon 26 Sep 2005, 03:17    Post subject:  

There are links to both the versions he used to have in several threads on this forum, and even one on his webpage. They all go nowhere.

There is one on the puppy downloads page that goes to a thread on this forum, but the link there also goes nowhere. If he's no longer hosting it, then perhaps this should be removed.

Does anybody else host it? I promise I won't pester them with questions. I'm pretty good at screwing up... er... figuring out computer systems all on my own.


I would try the xorg dotpup, but I'm at something of a loss about how to start... If I give puppy space to store stuff on my disk, it tries to launch X, which crashes the machine. If I don't, then I get the commandline, which I can use, but I can't seem to find any instructions for installing dotpup packages from it. (I have been known to totally miss things that are staring me in the face though.)

edit: Never mind, found something that might work to install it from the command line... Wish me luck.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0556s ][ Queries: 12 (0.0037s) ][ GZIP on ]