Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Sep 2014, 21:54
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
usb sound working in 2.14 not in 2.15
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
aussieg

Joined: 21 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri 20 Apr 2007, 07:26    Post subject:  usb sound working in 2.14 not in 2.15  

First as a long time computer user since the 70s who is now shifting to Linux from windows and who tried many live cds Puppy is by far the best to use straight off. Eg D-link w122 set up easily with some forum reading.
modprobe rt73
ifconfig rausb0 up
and it works unlike the page long setups from other distros

I have an edirol ua25 usb sound card/box.

With 2.14 no sound at first, but using the alsa wizard it saw 4 options one of which was the usb sound which when pressed configured made the sound work for everything internet, cds, default player.

But with 2.15 the alsa wizard only saw 2 options with no usb listed.

looking at usbview the edirol is there in 2.15 but in red not in black.

What do I have to do to bring it to life in 2.15 and second how can i make the settings permanent in 2.14 and 2.15 (if it can be enabled).

Again thanks to barry for 2.14 those involved in the ce version. As a methodical accountant I looked widely and none of the others came close
Back to top
View user's profile Send private message 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Fri 20 Apr 2007, 12:42    Post subject:  

Here is how to add it yourself:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=15188
Back to top
View user's profile Send private message 
aussieg

Joined: 21 Mar 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat 21 Apr 2007, 08:03    Post subject: alsa and usb working in 2.15ce  

Thanks for yr reply, bu maybe due to my newness in Linux I entered the code incorrectly but when I open tha alsa sound wizard it came up with a syntax error.

As Whodo had given me this patch which worked I did n't continue experimenting with yr code but again thanks for the prompt help which is typical of this site

link to patch http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=110457#110457
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0503s ][ Queries: 12 (0.0081s) ][ GZIP on ]