Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 17 Dec 2014, 22:38
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Netgear FA511 Ethernet card - tulip driver anyone?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
mwestlund

Joined: 09 Jun 2006
Posts: 118

PostPosted: Sun 06 May 2007, 01:01    Post_subject:  Netgear FA511 Ethernet card - tulip driver anyone?  

I saw a Netgear FA511 Ethernet card I could use with my laptop for sale at the store today. I have the Netgear WiFi card and love it. I use the ndiswrapper with XP driver and all works great! Thus, when I saw the ethernet card I decided to pick it up. I live about 1 hour from any mall. Before opening it, I did some research on it. It appears to work with Linux from what I can read. Here is my question. Do I use ndiswrapper again to install the XP driver for the PC card or do install this 'tulip' diver I see references to. If so, where can I find the 'tulip' driver? Any suggestions would be appreciated. Thanks. -Mark
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11131
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Sun 06 May 2007, 01:26    Post_subject:  

How about sticking it in and see if Puppy recognizes and configures it? (use Puppy's Network Wizard)

Maybe it came with drivers for Linux. If not you can get Linux drivers for it from Netgear.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11131
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Sun 06 May 2007, 01:28    Post_subject:  

http://kbserver.netgear.com/products/FA511.asp
Back to top
View user's profile Send_private_message 
GuestToo
Puppy Master

Joined: 04 May 2005
Posts: 4078

PostPosted: Sun 06 May 2007, 01:29    Post_subject:  

if you plug the card in the slot and boot Puppy, it should automatically load and use the tulip driver ... if not, you can open an rxvt console window and type:

modprobe tulip
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mwestlund

Joined: 09 Jun 2006
Posts: 118

PostPosted: Mon 07 May 2007, 00:07    Post_subject:  

Thanks everyone! My NIC works like a charm. I'm using right now. You are what makes Puppy so great! -Mark
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 796

PostPosted: Fri 10 Aug 2007, 17:35    Post_subject:  

Got exactly same problem : netgear card was not detected by network wizzard Sad
Had to enter manually tulip as driver and then ethernet worked.
This is not practical.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2934s ][ Queries: 12 (0.0666s) ][ GZIP on ]