Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 22 Aug 2014, 06:08
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
VIA/S3G UniChrome IGP - no DRI
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
b_linux

Joined: 14 Aug 2007
Posts: 11

PostPosted: Tue 14 Aug 2007, 21:39    Post subject:  VIA/S3G UniChrome IGP - no DRI
Subject description: DRI is not active
 

Hello,

I am new to linux and Puppy Linux. Thus far I have found Puppy Linux to be the best. But, I have a laptop with the VIA/S3G UniChrome IGP display adapter. I can't get DRI to activate.

I have Puppy Linux 2.16.

Using the 3D-Control-Center V2.00 I have installed:
1 - DRM Kernelmodules
2 - DRI-Graphics-drivers (unichrome)
3 - OpenGL

When I run the Control Center's 3D-Demo it states that DRI is not active. When I launch Google Earth it also states that I am "running Google Earth in 'OpenGL' with software emulation."

I have tried manually editing the xorg.conf file by changing the "vesa" entry to "via", but this doesn't work either.

I would love any suggestions for this!
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5234
Location: Australia

PostPosted: Tue 14 Aug 2007, 22:24    Post subject:  

The current Puppy versions (ever since v 2.10) have Xorg7.0, and the Unichrome 3D drivers work OK with the older Unichrome chips (CLE266 etc) but don't play well with the modern "PRO" Unichrome chips (CN700 etc).
Forum member jinxed says that Xorg needs to be upgraded -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=20478

but you could try the updated 3D files I contributed here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=118530#118530
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1026
Location: the australian mallee

PostPosted: Tue 23 Oct 2007, 00:30    Post subject:  

Does anyone know if the unichrome driver updates have happened yet?

I have a classroom or two with P4M900 northbridge video chips I wanted to run puppy on, but couldn't.

regards
jonw
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5234
Location: Australia

PostPosted: Tue 23 Oct 2007, 01:08    Post subject:  

Have you tried Puppy 3.x? Xorg has moved up to v7.2, so VIA Unichrome 3D might be OK with modern chips now.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0417s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ GZIP on ]