Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 04:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking
No Network Drivers work - not even with NDISWRAPPER
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
friedsonjm

Joined: 10 Mar 2007
Posts: 208

PostPosted: Thu 30 Aug 2007, 00:05    Post_subject:  No Network Drivers work - not even with NDISWRAPPER  

My machine has a Marvel/Yukon 88E8036 PCI-E that has the yk51x86.inf file available, but ndiswrapper won't load it, and no option to use this driver appears, nor does the autoprobe find one that works, nor have any of the 'likely suspects' on the list worked.

Same for the wireless 3946 driver and the yk51x86.inf file

thoughts?

jf
Back to top
View user's profile Send_private_message 
friedsonjm

Joined: 10 Mar 2007
Posts: 208

PostPosted: Thu 30 Aug 2007, 00:28    Post_subject:  

Well.. I just downloaded packages from the Marvel Yukon site.. will get to try them at some point soon...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
friedsonjm

Joined: 10 Mar 2007
Posts: 208

PostPosted: Thu 30 Aug 2007, 02:53    Post_subject:  

A long and unsuccessful evening; could not get the drivers to install. This is the first LInux distro I've found [Lighthouse version] that could not even find and install the 'wired' adapter, nevermind the wireless.

I have a choice so far - boot from USB, or have network connection.

<sigh>

jf
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jonyo

Joined: 28 Dec 2006
Posts: 2727

PostPosted: Mon 03 Sep 2007, 14:27    Post_subject:  

Not uncommon in my experience for ndiswrapper not to work out in linux.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
friedsonjm

Joined: 10 Mar 2007
Posts: 208

PostPosted: Wed 19 Sep 2007, 00:19    Post_subject:  

Solved.. required use of Puppy 3.0 Beta and downloading new windoes drivers for the intel 3924, then trying out all the inf files until one worked <sigh>.
jf
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Laurelwinn


Joined: 24 Aug 2007
Posts: 7
Location: My Room, USA

PostPosted: Mon 01 Oct 2007, 13:57    Post_subject:  

I've had that happen before, but it was because of a bad install than ndis not working. Used the same cd and presto, my networking tools came up again. *using Ndis to get my Netopia USB G wireless card to work*
_________________
The Leaf Dancer


Nomad Rig: Winbook SI, 800MHz CPU, 128MB Ram, 12GB HDD, ATI graphics chip, Puppy 2.17, and dried fruit for a quick pick me up
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0462s ][ Queries: 12 (0.0076s) ][ GZIP on ]