Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 11:01
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
Pwireless-0.8.4
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 5 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Author Message
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Tue 06 Nov 2007, 23:59    Post_subject:  

hello plinej,
great the "interface variable" is there Smile
Code:
iwconfig rausb0 essid "" channel auto ap auto key ENTER-THE-KEY bit auto rate auto txpower auto
dhcpcd rausb0

: ( still missing mode:managed in iwconfig line.
Code:
rxtv iwconfig output
rausb0    RT2500USB WLAN  ESSID:"xxxxxxx"  Nickname:""
          Mode:Managed  Frequency=2.437 GHz  Access Point: xx:xx:xx:xx:xx:xx   
          Bit Rate=54 Mb/s   
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=94/100  Signal level:-31 dBm  Noise level:53 dBm

hey, thanks for your effort and time
maddox
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 00:02    Post_subject:  

I don't have setting the mode anywhere in the script. I just get iwconfig errors when trying to set the mode.

--edit--

disregard that, mode seems to be working okay for me. I'll add it to the next update.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 00:20    Post_subject:  

hello plinej,
sorry about the mode:managed
should have been
Code:
mode managed

my mistake, sorry
maddox
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 01:03    Post_subject:  

maddox, I figured that's what you meant. I updated to 0.6.1 which adds "mode" to the iwconfig options.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5263
Location: Australia

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 09:05    Post_subject:  

maddox wrote:
the iwconfig ESSID = "123456" but it should be ESSID = "1234567"
it's missing the last character (nber 7) of the ESSID

That's a known problem with older versions of the Ralink drivers. I contributed the fixed version of the rt2570 driver (compatible with Puppy2.17) here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=20171
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 15:26    Post_subject:  

hello tempestuous,
thanks for the link, saved the last hair left on my head, was scratching too hard! Smile
and plinej, many thanks for your time and effort.
will install the mentioned pets and keep you posted
maddox
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Wed 07 Nov 2007, 21:43    Post_subject:  

hello plinej,
After installing the 2 pets (new-network wizard & rt2570) things have changed. The stick is configured and UP while doing the following tests. I just ran each prog without creating a profile or trying to connect, to see what each prog displayed on start.

ver 3 to 3.1 -> correctly displayed -> mode managed , encrypt open , but NO channel nber
ver 3.2 -> correctly displayed -> mode managed , encrypt open , but channel (lima 6)
ver 3.3 to 4 -> correctly displayed -> mode managed , channel 6 , encrypt open
# after ver. 4 -> mode , channel , encrypt -> are broken , looks like my doing. Seems like i sent you on the wrong track, after version 4, soooooory Sad

ver 5 -> displayed hidden essid , no mode , no channel , no encrypt
ver 6 -> displayed hidden essid , no mode , channel auto , no encrypt , ap mac auto
ver 6.1 -> correctly displayed -> IP addr - hidden essid , no mode , channel auto , no encrypt , ap mac auto

Still willing to test if you're interested..
Toutou doesn't hang on boot anymore with the 2 pet's, but still no autoconnect. btw, tried to unistall new network-wizard pet, it broke esmourguit's connection-wizard, so reinstalled it.

# Stopped loosing my hair after using NOP's and sleep's.
maddox
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Thu 08 Nov 2007, 14:56    Post_subject:  

Alright, I should be able to work on it tonight if you can either PM me or post your output of "iwlist scanning" & "iwconfig". There must be some other little differences between my output and yours.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Fri 09 Nov 2007, 01:13    Post_subject:  

0.7 is now up.

maddox, I plugged in your iwlist & iwconfig outputs into my script and I got the correctly desired outputs after some more code modification. Let me know if it works for you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Sat 10 Nov 2007, 23:21    Post_subject:  

0.7.1 is now posted
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Sun 11 Nov 2007, 00:14    Post_subject:  

0.7.2 is up
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Mon 14 Jan 2008, 09:03    Post_subject:  

updated to 0.8

A small bugfix thanks to John Doe.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
fudgy


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 86
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Mon 03 Mar 2008, 17:36    Post_subject:  

Hi plinej,

I think it is not useful to store wireless profiles on more than one place in puppy. Traditionally this is /etc/WAG/profiles-config. How about reading and writing to that file with the existing function library at /usr/sbin/wag-profiles.sh ?

fudgy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Thu 08 May 2008, 21:53    Post_subject:  

updated by forum member "urban soul" to 0.8.2. His changelog is in the first post.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
urban soul


Joined: 05 Mar 2008
Posts: 276
Location: "Killing a nerd is not as much fun as ist sounds" B.Simpson

PostPosted: Sat 10 May 2008, 03:12    Post_subject:  

note: Pwireless 0.8.2 now uses profile-conf as database. Your old profiles are still there. ~/.config/Pwireless However, if you create a new Profile with Pwireless and the name already exists it will be overwritten.

Urban
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 5 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0729s ][ Queries: 13 (0.0083s) ][ GZIP on ]