Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 16:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Puppy doesn't recognize Conexant nor Xircom modems
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
jim simon

Joined: 07 Dec 2007
Posts: 13

PostPosted: Sat 08 Dec 2007, 17:48    Post subject:  Puppy doesn't recognize Conexant nor Xircom modems  

Earlier I posted at Beginners Help Forum (url below), but I think I made a newbie error and should have posted on this Dialup forum. Please read my post at url below and answer on this Dialup forum. Thank You.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=159174#159174
Back to top
View user's profile Send private message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6690
Location: lisbon

PostPosted: Sat 08 Dec 2007, 18:59    Post subject:  

Hi Jim,

modem-wizard was the default modem handler in puppy versions prior to 2.17, (I think?). I've forgotten what Barry's new modem script is called, but I know it has a button to rescan for your modem. Have you tried doing this?

If that's not successful, I'm sure the old modem-wizard must be in your pup3.01. To open up a console, Menu->Utility->Rxvt, or click on the destop icon that looks a computer monitor.

Then enter modem-wizard. A window should open up with buttons for ttyS0, ttyS1 etc. If you're sure the Xircom is on ttyS4, but for some reason when you select this, the modem-wizard doesn't see the modem, still try selecting it & clicking SAVE, as this works for my modem.

If still no luck, see if entering the following, in a console window, detects your modem:

wvdialconf create

The thing with the conexant modem, and pup3, (or any pupversion with a 2.6 kernel), is that a free driver is available, from linuxant, but it's speed restricted to about 14.4k. To remove the restriction you need to buy a license for about $US20.

Jcoder did mention that a work-around may have been found for this, but I'm not aware whether this has been resolved or not.
Back to top
View user's profile Send private message 
jim simon

Joined: 07 Dec 2007
Posts: 13

PostPosted: Sat 08 Dec 2007, 23:12    Post subject:  

Thanks for the help Muggin. I entered and saved S4 and things were happening kind of fast, but anyway it seems to be working fine. I got the connection made. Appreciate the help. that little monitor on the desktop and that code was what I needed. thanks again.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0428s ][ Queries: 12 (0.0033s) ][ GZIP on ]