Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 Apr 2014, 17:05
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
HD install stops at CD unmount
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
Hoffmann
Guest


PostPosted: Sun 25 Sep 2005, 08:27    Post subject:  HD install stops at CD unmount  

Hello.
I'm new to Linux/Puppy and want to re-use an old Pent MMX-200, 64MB RAM, CD-ROM, Floppy with Puppy, following the fine How-To for installing Puppy to HD.
After booting with the CD (getting the usual warnings that there is no way to store the settings and so on) I start the script for installing Puppy on HD.
On the Installation script when it comes to "inserting the CD", things get a little weird to me...
Puppy tries to unmount the CD-ROM drive, but can't and then says that I should try myself which I did (with the desktop-tools MUT), but couldn't either (because Puppy runs from that CD ?).
The CD is in the drive (from booting), but the script can't copy the needed file(s), so it quits...

I hope that these infos are not to scrambled and somebody could give me a hint.

Greetings from germany

Edgar Hoffmann
Back to top
Ian
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 1237
Location: Queensland

PostPosted: Sat 01 Oct 2005, 01:42    Post subject:  

You may need more RAM to allow Puppy to run in RAM or create a swap partition.

If Puppy does not have enough RAM it will run from the CD but if it has a swap partition it might be able to load some pages into the swap partition and free up the CD.
Back to top
View user's profile Send private message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11050
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Sun 02 Oct 2005, 02:31    Post subject:  

I think the problem is with only 64 MB RAM, Puppy didn't even try and install (copy) the usr_cram.fs to RAM. It uses it off the CD.

I could think up a couple work arounds for this. I woud unfortunately involve a some work. Edgar, are you still following this thread?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0350s ][ Queries: 12 (0.0032s) ][ GZIP on ]