Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 31 Aug 2014, 02:46
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
graveman bug?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Walt H


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 216
Location: citizen of the world

PostPosted: Mon 03 Oct 2005, 00:43    Post_subject:  graveman bug?  

I am trying to burn a data CD in graveman and at around the 57% mark I get the following error: "Not enough free disk space to create iso image!"

The thing is, the files I am trying to burn to disk total around 635 MB and I'm trying to put them on a brand new700 MB disk. Surely, that should be enough disk.

Also, does anyone know why graveman seems to think I'm trying to burn an iso when I actually click on data CD? Thanks.

_________________
Walt

Now that you point it out to me, the answer seems painfully obvious.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ICQ 
Yogi

Joined: 19 Aug 2005
Posts: 177

PostPosted: Mon 03 Oct 2005, 01:48    Post_subject:  

I dunno either. Since I like to use CD-RWs alot with respect to trying out various distros I've not had any luck burning them with either Graveman or Burniso2cd. I was able to erase a CD-RW with Graveman but could not burn an iso with it. I was able to burn an iso with Burniso2cd but it would only do it to a CD-R. Until I can resolve this looks like I'm stuck with Windows and Nero.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
andrew_in_uk

Joined: 08 Aug 2005
Posts: 10
Location: Bracknell, UK

PostPosted: Mon 03 Oct 2005, 07:44    Post_subject:  

Hello;

tentatively, I think that what happens when you burn data to a cd is actually a 2 stage process:-

1) an iso file is made (using mkisofs), which goes into a temporary directory

2) the cd is burned from the iso file (using cdrecord);

I think the reason you are getting this error message is that it does not have enough space in the temp directory to make the iso file. This might be the case if it's trying to use a temp directory in RAM for a 600MB+ file.

Is it posssible to configure graveman to use a directory on your HD? (You may need to delete this iso file after you have burned your cd).

the cd burner I have preferred (because it reliably burns multisession discs) is xcdroast. Yes, it is slightly tricky, but I can see what it is doing (hence the theory above);

hope this helps,

Andrew
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 03 Oct 2005, 08:23    Post_subject:  

Yes, look at "File -> Preferences..."
and change the temporary directory to a (mounted) partition with lots of room.
I think it defaults to /tmp which is in the ramdisk.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11031
Location: Arizona USA

PostPosted: Tue 04 Oct 2005, 00:09    Post_subject:  

Does it work the same way for burning a data DVD? I just burned a full DVD with TkDVD -- by the way, I couldn't find a way to burn a DVD with Graveman.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Guest
Guest


PostPosted: Tue 04 Oct 2005, 05:42    Post_subject:  

Flash wrote:
Does it work the same way for burning a data DVD? I just burned a full DVD with TkDVD -- by the way, I couldn't find a way to burn a DVD with Graveman.


Puppy 1.0.6 will have Graveman 0.3.8, which uses the DVD+RW Tools package, specifically "growisofs" and "dvd+rw-format" -- Puppy already
has the former, I plan to also put in the latter.
Back to top
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0508s ][ Queries: 12 (0.0059s) ][ GZIP on ]