Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 04:30
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 1.0.2 fails on old laptop
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
BillK
Guest


PostPosted: Wed 25 May 2005, 06:32    Post subject:  Puppy 1.0.2 fails on old laptop  

Sorry, but I can't get Puppy 1.0.2 to boot on my old Compaq LTE5100 P90. I've had to go back to 1.0.1, which runs very nicely, thanks. Smile
Even John Murga's 50M Opera version with boot options won't load.

I suspect it is the new kernel not liking old machines.
I'll try again when 1.0.3 comes out with a stack of boot options.

BillK
Back to top
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 25 May 2005, 07:41    Post subject:  

Yes, it is unfortunate if it is indeed the 2.6 kernel that is to blame.

Does your BIOS support APM (Advanced Power Management)?
1.0.1 has APM activated in the kernel, 1.0.2 doesn't.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest
Guest


PostPosted: Wed 25 May 2005, 09:50    Post subject:  

BarryK wrote:
Yes, it is unfortunate if it is indeed the 2.6 kernel that is to blame.

Does your BIOS support APM (Advanced Power Management)?
1.0.1 has APM activated in the kernel, 1.0.2 doesn't.


It does have some Power Management functions in the BIOS to control Suspend and Hibernation, etc. but it doesn't call it APM.
Was anything 'Advanced' in 1996? Wink

BillK
Back to top
wscarl

Joined: 16 May 2005
Posts: 99
Location: NY

PostPosted: Wed 25 May 2005, 12:31    Post subject: Kernel Newer needed  

Is it 2.6.1.2 version - Xandros list thier Kernel as 2.6.9 and it work on laptops that puppy cann't boot. Note: nvida driver in xandros is only using 64meg of video memory (I have 256meg card Exclamation ) have to look up what is the current staple Kernel, been busy of late. I think you may have to go to a newer Kernel version to solve the bios problem.
Back to top
View user's profile Send private message 
wscarl

Joined: 16 May 2005
Posts: 99
Location: NY

PostPosted: Wed 25 May 2005, 12:45    Post subject: Correction  

You list Puppy as using 2.6.11.7 Xandros is using the older 2.6.9 - but thier is a newer 2.6.11.10 that is stable that may correct the boot problem!
http://www.kernel.org/
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0437s ][ Queries: 12 (0.0042s) ][ GZIP on ]