Automatic time zone and language detection

Under development: PCMCIA, wireless, etc.
Post Reply
Message
Author
Leachim
Posts: 229
Joined: Sun 27 May 2007, 23:04

Automatic time zone and language detection

#1 Post by Leachim »

I want to write a wizard for Simplux and Puppy that automatically detects timezone, keyboard layout and language spoken. To achieve this I will retrieve informations from sites like http://www.ip2location.com.

This site only reports information about your own IP-address. To start writing the wizard I would need several example input data. Maybe some of you can post their results. I'm only interested in the fields Location and Time Zone.

Here is the example output of my own PC:

Location: AUSTRIA, WIEN, VIENNA
Time Zone: UTC +01:00

User avatar
HairyWill
Posts: 2928
Joined: Fri 26 May 2006, 23:29
Location: Southampton, UK

#2 Post by HairyWill »

it reports the correct values for me

Code: Select all

Location :  UNITED KINGDOM, ENGLAND, LONDON
Time Zone 	: 	UTC +00:00
Last edited by HairyWill on Sat 23 Feb 2008, 14:12, edited 1 time in total.
Will
contribute: [url=http://www.puppylinux.org]community website[/url], [url=http://tinyurl.com/6c3nm6]screenshots[/url], [url=http://tinyurl.com/6j2gbz]puplets[/url], [url=http://tinyurl.com/57gykn]wiki[/url], [url=http://tinyurl.com/5dgr83]rss[/url]

User avatar
trapster
Posts: 2117
Joined: Mon 28 Nov 2005, 23:14
Location: Maine, USA
Contact:

#3 Post by trapster »

Code: Select all

Location :  UNITED STATES, MASSACHUSETTS, WORCESTER
Time Zone :  UTC -05:00
trapster
Maine, USA

Asus eeepc 1005HA PU1X-BK
Frugal install: Slacko
Currently using full install: DebianDog

JustGreg
Posts: 782
Joined: Tue 24 May 2005, 10:55
Location: Connecticut USA

#4 Post by JustGreg »

Here is my information from the site for your use:

Code: Select all

Location 	: 	UNITED STATES, CONNECTICUT, UNCASVILLE
Time Zone 	: 	UTC -05:00
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much

User avatar
Sit Heel Speak
Posts: 2595
Joined: Fri 31 Mar 2006, 03:22
Location: downwind

#5 Post by Sit Heel Speak »

It shows the same IP for me as given by Gibson Research at
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
but it reports this for me. But I'm actually near Seattle -- GMT -8, two time zones west of Kansas:

UNITED STATES, KANSAS, DODGE CITY
UTC -06:00

I guess my ISP must be proxying me through Wyatt Earp and Bat Masterson's old server. :lol:

User avatar
Sit Heel Speak
Posts: 2595
Joined: Fri 31 Mar 2006, 03:22
Location: downwind

#6 Post by Sit Heel Speak »

www.worldtimeserver.com offers a Windows program I use, Atomic Clock Sync, which pings whichever of about 6 servers you select. Correct time is extracted from the pingback timestamp. Of course, you need Port 13 open (or mapped) in your proxy server for a time-setting ping to work. The average user, setting up Simplux for the first time from behind a proxy, might be thwarted by not knowing this.

Kazm
Posts: 29
Joined: Mon 14 Jan 2008, 21:53
Location: Russia, Ufa
Contact:

#7 Post by Kazm »

Code: Select all

Location :   RUSSIAN FEDERATION,
Time Zone : 	    UTC +03:00
but my timezone UTC+5 :?:

User avatar
WhoDo
Posts: 4428
Joined: Wed 12 Jul 2006, 01:58
Location: Lake Macquarie NSW Australia

#8 Post by WhoDo »

Worked ok for me:

Code: Select all

Location  	:  	  AUSTRALIA, NEW SOUTH WALES, SYDNEY
Time Zone 	: 	UTC +10:00
[i]Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't![/i]
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com

User avatar
Lobster
Official Crustacean
Posts: 15522
Joined: Wed 04 May 2005, 06:06
Location: Paradox Realm
Contact:

#9 Post by Lobster »

correct

Code: Select all

Location 	: 	UNITED KINGDOM, ENGLAND, LONDON
Time Zone 	: 	UTC +00:00
Puppy Raspup 8.2Final 8)
Puppy Links Page http://www.smokey01.com/bruceb/puppy.html :D

klu9
Posts: 344
Joined: Wed 27 Jun 2007, 16:02

#10 Post by klu9 »

Corectly reports:

Code: Select all

Location: MEXICO
Time Zone: UTC -06:00
BTW I combine a Spanish-speaking location, a preferred language of English and a mixture of Latin American, UK & US keyboards... I'm curious as to how your wizard would handle that. :D

ricstef
Posts: 52
Joined: Wed 02 Aug 2006, 02:25
Location: Woodstock, ON. Canada

Automatic time zone

#11 Post by ricstef »

correct for me.

Code: Select all

Location: Canada, Ontario, Hamilton, 
Time zone: -05:00

User avatar
Bert
Posts: 1103
Joined: Fri 30 Jun 2006, 20:09

#12 Post by Bert »

Leachim, this is a great idea!

Code: Select all

Location 	: 	BELGIUM,  GENT
Connecting through 	: 	SKYNET-ADSL
Time Zone 	: 	UTC +01:00
Net Speed 	: 	DSL
[url=http://pupsearch.weebly.com/][img]http://pupsearch.weebly.com/uploads/7/4/6/4/7464374/125791.gif[/img][/url]
[url=https://startpage.com/do/search?q=host%3Awww.murga-linux.com%2F][img]http://i.imgur.com/XJ9Tqc7.png[/img][/url]

eccentric
Posts: 186
Joined: Thu 05 Jan 2006, 11:44
Location: Khon Kaen Thailand.....NOW back in the UK
Contact:

Auto. time zone

#13 Post by eccentric »

My report is :- Beijing UTC +8hrs But all of China is +8hrs. also H.K.

If you are writing English you use a USA keyboard. i could not buy an English keyboard in Nanning China.

Michael.

Leachim
Posts: 229
Joined: Sun 27 May 2007, 23:04

#14 Post by Leachim »

First: thanks to all who submitted entries!

Second: please post the complete entry lines (most of you did!), I need to know about the formatting details.

User avatar
Sit Heel Speak
Posts: 2595
Joined: Fri 31 Mar 2006, 03:22
Location: downwind

#15 Post by Sit Heel Speak »

Well :? ...cue Twilight Zone music...enter Rod Serling, screen right...

It is now showing correctly:

Code: Select all

Location 	: 	UNITED STATES, WASHINGTON, SEATTLE
Time Zone 	: 	UTC -08:00
Caveat: I have changed the real 'burb I'm in, to the big city nearby.

I am certain it was showing Dodge City, Kansas before. Wish I'd taken a screen capture...

Post Reply