Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 03:18
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Soundcard that does not work
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
pch.shot


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 24
Location: Chippawa, Ontario, Canada Puppy 3.01

PostPosted: Fri 21 Mar 2008, 18:30    Post_subject:  Soundcard that does not work  

Realtek ALC883, 6-CH High-Definition Audio CODEC
Any suggestions!! lol, pch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Tue 25 Mar 2008, 21:22    Post_subject:  

Hi pch.shot

try here

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=9931

Aitch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pch.shot


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 24
Location: Chippawa, Ontario, Canada Puppy 3.01

PostPosted: Wed 26 Mar 2008, 12:14    Post_subject:  

Thanks for the post. When the need arises, I'll give it a try. There is always somebody that knows how to do it. That's the true miracle of Linux. pch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Wed 26 Mar 2008, 12:42    Post_subject:  

@pch.shot

Quote:
When the need arises, I'll give it a try


You sound as laid back as your avatar

try putting the spliff down LOL

I thought you had no sounds, - would drive me mad

anyhow, I offered, but it's your choice

Aitch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pch.shot


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 24
Location: Chippawa, Ontario, Canada Puppy 3.01

PostPosted: Wed 26 Mar 2008, 15:48    Post_subject:  

I have to be in the right mood to tackle hardware issues. I usually take one day a week for that. Usually Saturday!! I have 3 computers and half of a fourth one and have torn them all apart numerous times. Last week I tore apart my p4 to see why the lan stopped working, only to discover the onboard was fried. So I had to rip open the other two boxes and switch ethernet cards only to discover that an old card I put in was not recognized by the OS I had installed. That's why I may sound casual about things. I really have to be in a positive space.When it becomes too much like work, I just give up temporarily. "When at first you don't succeed, Give up and move on" mentality. Then I get my second wind and tackle it with my sleeves rolled up high till I get satisfaction. pch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 28 Mar 2008, 17:19    Post_subject:  

Just found from the mastercrafty himself

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=22383

Should definitely solve your sound probs for you,

Oh, and here's a round tuit for you, so no excuses Laughing

['when I get aroundtuit', yes?]

Aitch
Tuit.JPG
 Description   
 Filesize   8.29 KB
 Viewed   846 Time(s)

Tuit.JPG

Back to top
View user's profile Send_private_message 
pch.shot


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 24
Location: Chippawa, Ontario, Canada Puppy 3.01

PostPosted: Fri 28 Mar 2008, 19:13    Post_subject:  

Now that's more like it. That first post will probably not work. This post on the other hand is much easier. I will give it a shot tomorrow(it's Saturday you know!!) I'll let you know if it works. p.s.Thanx
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pch.shot


Joined: 21 Mar 2008
Posts: 24
Location: Chippawa, Ontario, Canada Puppy 3.01

PostPosted: Sat 29 Mar 2008, 11:13    Post_subject:  

Well, that didn't work. There must be some important step missing. The only way I know to get a soundcard working is using modprobe. i.e. From a terminal type modprobe snd-sound card # and then add snd-sound card # to your /etc/modules file so that it loads when you boot up. Then use alsaconf to set it up. I'm not going to build a driver(or compile one from source). The way I look at it these days, if a distro does not recognize all my hardware(or with a little work) I'll use another distro. That has been the issue with Vista. You need new hardware to run it!! I am reformatting that hard drive I saved the puppy to back to ntfs as we speak. Very few distros recognize that particular soundcard(it's on board and fairly modern). The newer kernels have better luck. Distros can't include every driver ever invented(There are thousands). Thanks for the posts, anyway. pch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0542s ][ Queries: 13 (0.0071s) ][ GZIP on ]