Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Oct 2014, 05:43
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
pupget broken (files accidentally deleted)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
iamsofaking


Joined: 26 Oct 2005
Posts: 4
Location: Las Vegas, NV USA

PostPosted: Wed 26 Oct 2005, 19:14    Post subject:  pupget broken (files accidentally deleted)  

After installing various packages to an hd puppy, I seem to have broken pupget. It launches, but after I click on Install_or_remove_packages, I get a "usage for xdialog" screen. Has anyone else experienced this?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
MU


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 13642
Location: Karlsruhe, Germany

PostPosted: Wed 26 Oct 2005, 19:42    Post subject:  

There are (at least) 2 theoretically possible things, that might be related to problems with Gtk:

1. You have set up a language, that uses a font not available or that has not all characters.

Try that in a console:
export LANG=C
pupget

2. You might have a corrupt Gtk-Theme
Did you install new Gtk-themes?

maybe it also is something different Confused

Mark
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 26 Oct 2005, 19:53    Post subject:  

I got this Xdialog problem once when one of the files in /root/.packages got messed up.
Take a look at /root/.packages/alienpackages.txt, livepackages.txt, packages.txt, see if any line looks wrong, or any blank lines.
The problem I had was one of the dotpups inserted a corrupt line into alienpackages.txt.

I think I need to improve PupGet so it can check the format and repair these files.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
iamsofaking


Joined: 26 Oct 2005
Posts: 4
Location: Las Vegas, NV USA

PostPosted: Wed 26 Oct 2005, 21:02    Post subject: embarassing admission  

EMBARASSING ADMISSION:
In a fit of stupidity, I mistakenly deleted everything in .packages. By mistakenly, I mean that for some reason I thought that it would be a good idea.

So, how do I fix that?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
kcin

Joined: 28 Sep 2005
Posts: 101
Location: Oakland CA

PostPosted: Wed 26 Oct 2005, 23:24    Post subject:  

I also had this happen once... When it happened to me, I eventually figured out that I had just added an entry to themeslist in ,jwm/themes, and I had only typed one argument instead of the expected two... It seems a variety of small errors can cause this same symptom...

...Suggest backtracking every file you touched for any reason and double-checking your work

Regards,

kcin
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 27 Oct 2005, 05:14    Post subject: Re: embarassing admission  

iamsofaking wrote:
EMBARASSING ADMISSION:
In a fit of stupidity, I mistakenly deleted everything in .packages. By mistakenly, I mean that for some reason I thought that it would be a good idea.

So, how do I fix that?


The original files are inside images.gz ...you would have to uncompress it, then mount it by loopback device. It is an ext2 f.s.

Ah, if you were using the multisession CD/DVD, you would have the audit trail, all deleted files still existing on the CD/DVD.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
iamsofaking


Joined: 26 Oct 2005
Posts: 4
Location: Las Vegas, NV USA

PostPosted: Thu 27 Oct 2005, 11:55    Post subject: lesson learned  

Thank you. Putting the default files in my .packages fixed it. I'll be a little more careful about what I delete in the future.

('Embarassed')
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0494s ][ Queries: 12 (0.0040s) ][ GZIP on ]