Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 19:22
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
How to install EMU10K1 SB Live ?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
bill

Joined: 28 May 2008
Posts: 495

PostPosted: Thu 26 Jun 2008, 07:24    Post_subject:  How to install EMU10K1 SB Live ?  

Hello,Has anyone done a EMU10k1 Soundblaster Live installation.pet for Puppy Dingo 4.I have Dled the source but simply can't seem to get it operational.I would like to disable HD audio in bios and see if the pci soundblaster live would help.thanks,bill
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 27 Jun 2008, 04:49    Post_subject:  

hi

have you tried typing modprobe emu10k1 into a console, then using the alsamixer?

I believe the emu10k1 has been in puppy since late 2005 & people have had at least the sblive & audigy working, so it may just be a configuration thing

try turning off plug'n'pray in bios, and make sure acpi is on

another possibility is interrupts

try typing at the 5second bootup menu

puppy acpi=noirq, or

puppy pci=biosirq


Aitch

PS found this

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Module-emu10k1
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bill

Joined: 28 May 2008
Posts: 495

PostPosted: Sat 12 Jul 2008, 11:18    Post_subject: Installing in Puppy 4 ha ha  

Hello Aitch,Thanks for your counsel ,I have finally gotten around to working on it and just scratching the surface.The most important thing I became aware of (being mentally quick Rolling Eyes ) was that while I was doing a mkdir ? this directory does not happen until Puppy 4 is rebooted and that directory shows up if you are running solely on the Live Cd. Laughing I wonder if other newbies have had this scare them off without ever realizing it.Like they say "live and learn " cheers.bill
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0458s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ GZIP on ]