Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 30 Aug 2014, 04:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
How to use ZTE 3G usb modem?
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
DC


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 353
Location: Maidenhead, England

PostPosted: Thu 05 Jun 2008, 03:33    Post subject:  How to use ZTE 3G usb modem?  

Hi all,
I have a 3G(UK) ZTE USB modem.
Puppy first sees it as a USB storage. To get it working you have to rmmod USB storage then modprobe usb serial.
(Its designed to work with windows and keeps windows software in the USB storage part of the modem).

The problem is booting from a USB stick stops you from rmmod the USB storage.

Can anybody think of a way round this problem?

thanks

DC
Back to top
View user's profile Send private message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 06 Jun 2008, 11:41    Post subject:  

@DC

off the top of my head, apart from plug it in after bootup, no

Smile

aitch
Back to top
View user's profile Send private message 
DC


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 353
Location: Maidenhead, England

PostPosted: Sun 20 Jul 2008, 12:43    Post subject:  

Hi All again,
Could anybody with USB / modem experience comment on this following thread
(post from michalpelszyk) to see if its possible under puppy 4?

http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=11593

thanks
DC
Back to top
View user's profile Send private message 
Sp3ctr0

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 5

PostPosted: Tue 28 Oct 2008, 01:56    Post subject: Half of the way  

First of all check this web
http://www.linuxmint.com/forum/viewtopic.php?f=150&t=9863

there it's code in order to configure "wvdial" to be able to connect with the ZTE modem.

there is one that applies for UK

and the second one that applies for Uruguay (applies for me Very Happy)

well...

Bear in mind that those two users are utilizing Ubuntu and not Puppy Linux

All in all i was able to set the wvdial, but i got stuck.... ggrrrrr
it recognizes the modem. connects... but right after it connects it get disconnect due to reason # 2 :S

Please if you go further than me
please advice

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0440s ][ Queries: 12 (0.0042s) ][ GZIP on ]