Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 31 Aug 2014, 00:56
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
M-Audio Midisport 4x4 setup
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
jukingeo

Joined: 20 Jul 2008
Posts: 53

PostPosted: Sat 25 Oct 2008, 20:37    Post_subject:  M-Audio Midisport 4x4 setup  

Hello,

I have a Midisport 4x4 midi interface that is made by M-Audio (Midiman). It isn't recognized in Puppy unless I "start it up" first in Windows XP or Ubuntu.

Initially I couldn't get the device to work in Ubuntu either, but they have a procedure outlined there on how to get it going. While starting up the device there in Ubuntu is something I CAN do...it is something I don't want to do. Also there are a couple of stand alone midi projects I want to use just Puppy for. However, I need to be able to have the Midisport unit start up on it's own.

In Ubuntu this was a firmware issue and they had a fix for it...however, here in Puppy there is NOTHING mentioned about the Midisport unit I have (or any other Midisport unit for that matter).

Are people using Midi with Puppy? or am I "barking" up the wrong tree?

Any insite on setting up MIDI devices in Puppy would be a big help.

Thanx,

Geo
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maggotspawn

Joined: 19 Aug 2008
Posts: 355
Location: Los Angeles, CA.

PostPosted: Wed 14 Jan 2009, 10:47    Post_subject:  

The Midisport requires a firmware to be loaded by the operating system, usually Windows or Mac, hence the drivers. This link might help: http://usb-midi-fw.sourceforge.net/ I'm using a Tapco 4 x 4 midi interface that doesn't require drivers, seemed to work in some experiments with Puppy 4,00. OSS might work as well: http://www.opensound.com/linux.html
_________________
www.agitprop666.com/PuppyLinux.html
www.agitprop666.com/PuppyLinux2.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0397s ][ Queries: 12 (0.0047s) ][ GZIP on ]