pWidgets 2.5.8

Window managers, icon programs, widgets, etc.
Message
Author
User avatar
zigbert
Posts: 6621
Joined: Wed 29 Mar 2006, 18:13
Location: Valåmoen, Norway
Contact:

#21 Post by zigbert »

Sorry guys, my fault!

You must run these 2 commands in terminal to update installed fonts:
mkfontscale /usr/share/fonts/default/TTF
mkfontdir /usr/share/fonts/default/TTF

Hope this solves it.
Please give feedback.


Sigmund

User avatar
sintot
Posts: 57
Joined: Sun 29 Oct 2006, 15:15
Location: Madrid

#22 Post by sintot »

What about a weather widget?

I have coded a very easy script (but I'm not good on scripting :-) ):

Code: Select all

grep `curl -s "http://rss.accuweather.com/rss/liveweather_rss.asp?metric=1&locCode=EUR|ES|SP013|Madrid"|grep -A2 'description>Currently'|grep gif|sed 's/\// /g'|sed 's/_/ /g'|awk {'print $8'}` /root/scripts/format.txt|awk '{print $2}'
It downloads the weather from the rss of accuweather (in this case for Madrid), and translates into a weather.ttf letter, using format.txt:

Code: Select all

01        a
02        b
03        c
04        c
05        b
06        c
07        d
08        e
11        v
12        g
13        g
14        g
15        f
16        f
17        f
18        h
19        k
20        k
21        k
22        j
23        k
24        x
25        k
26        k                
30        z
31        x
32        w
33        O
34        l
35        m
36        n
37        m
38        n
39        q
40        r
41        p
42        p
43        u
44        u
The result, in the image.
Attachments
desktop.jpg
(85.47 KiB) Downloaded 1958 times

User avatar
esmourguit
Posts: 1410
Joined: Fri 17 Nov 2006, 14:45
Location: Entre l'ile aux oiseaux.et l'ile de sainte Lucie

#23 Post by esmourguit »

Bonjour,
@Zigbert
You must run these 2 commands in terminal to update installed fonts:
mkfontscale /usr/share/fonts/default/TTF
mkfontdir /usr/share/fonts/default/TTF
Thank you, it works well now. I had to restart X.
Cordialement ;)
[url=http://moulinier.net/][color=blue][b]Toutou Linux[/b][/color][/url] - [url=http://toutoulinux.free.fr/pet.php][color=blue][b]Paquets français[/b][/color][/url]

User avatar
puppyluvr
Posts: 3470
Joined: Sun 06 Jan 2008, 23:14
Location: Chickasha Oklahoma
Contact:

#24 Post by puppyluvr »

:D Hello,
@Zigbert, never mind about the root window, I figured it out...
Wanting to use it with E-16, so root window it is...
Great program, great Job!!!!
Close the Windows, and open your eyes, to a whole new world
I am Lead Dog of the
Puppy Linux Users Group on Facebook
Join us!

Puppy since 2.15CE...

User avatar
01micko
Posts: 8741
Joined: Sat 11 Oct 2008, 13:39
Location: qld
Contact:

#25 Post by 01micko »

Zigbert said
If you look at your first screenshot in this thread, everything is ok.

/usr/share/fonts/default/TTF/MONOFONT.TTF is the one you need.
Something must have gone wild during your second install of Pwidgets.

You can either try to install another time, or just copy this font from the pet package.
If you rename pwidgets-0.1.pet to pwidgets-0.1.pet.tar.gz you can just click on it and xarchive will open it.
Thanks for that, all fixed :mrgreen:
Puppy Linux Blog - contact me for access

User avatar
headfound
Posts: 371
Joined: Sun 25 Jun 2006, 00:58
Location: England
Contact:

#26 Post by headfound »

Pwidgets works great, its really nice.

Two little problems though.
1) in my puppy 4 install it takes a long time for the transparency to work. It will start with dark boxes (displaying information) then slowly each box will turn transparent but sometimes only if I open a full screen app like seamonkey.

2) in the latest macpup, the windows overlap badly and are out of alignment. Is this due to the bar at the top of the screen?

fantastic work :)
Download a better Computer :)
[url=http://uk.youtube.com/watch?v=rDTLJYDHX3g]Puppy Linux Song[/url]
[url=http://www.letterbyletter.co.uk]www.letterbyletter.co.uk[/url]

User avatar
zigbert
Posts: 6621
Joined: Wed 29 Mar 2006, 18:13
Location: Valåmoen, Norway
Contact:

#27 Post by zigbert »

sintot
It would be great with a weather widget. 8)
Would you kindly explain in detail what I need. please post everything. conkyrc, script, font, ...


headfound
1) in /usr/sbin/fixwidgets there is a 'sleep 2'. Please increase this, and see what happens. Do you have a low-powered system?

2) I am not thinking of support of other systems than official Puppy. - Sorry.


Sigmund

User avatar
01micko
Posts: 8741
Joined: Sat 11 Oct 2008, 13:39
Location: qld
Contact:

#28 Post by 01micko »

Quick question, I managed to change all the colours I wanted except the hands of the clock (the rest of the clock I painted over in mtpaint,lol). How is this done? I notice puppylvr you did it. Thx.
Attachments
colorpw.png
(58.42 KiB) Downloaded 5287 times
Puppy Linux Blog - contact me for access

User avatar
zigbert
Posts: 6621
Joined: Wed 29 Mar 2006, 18:13
Location: Valåmoen, Norway
Contact:

#29 Post by zigbert »

See /root/.xonclockrc

User avatar
01micko
Posts: 8741
Joined: Sat 11 Oct 2008, 13:39
Location: qld
Contact:

#30 Post by 01micko »

Zigbert said
See /root/.xonclockrc
Thanks, qiuck response! lol
Puppy Linux Blog - contact me for access

User avatar
headfound
Posts: 371
Joined: Sun 25 Jun 2006, 00:58
Location: England
Contact:

#31 Post by headfound »

Thanks for the reply Zigbert.
I have increased it a little but it doesn't help the speed of transparency.
My system is reasonably fast amd3000+.

Good news however! I booted into macpup and pwidgets worked perfectly and with instant transparency. Even if you are not supporting other systems, its good to know it works :)
Download a better Computer :)
[url=http://uk.youtube.com/watch?v=rDTLJYDHX3g]Puppy Linux Song[/url]
[url=http://www.letterbyletter.co.uk]www.letterbyletter.co.uk[/url]

User avatar
sintot
Posts: 57
Joined: Sun 29 Oct 2006, 15:15
Location: Madrid

#32 Post by sintot »

Hi:
Here are the scripts for the weather widget.
WeatherIcon:

Code: Select all

#!/bin/sh
#AccuWeather icon, using weather.ttf
#USAGE: WeatherIcon <locationcode>
#Sintot
METRIC=1 #Should be 0 or 1; 0 for F, 1 for C
LOCCOD="EUR|ES|SP013|Madrid"
if [ -z $1 ] && [ -x $LOCCOD ] ; then
	echo
        echo "USAGE: $0 [locationcode]"
        echo
        exit 0;
elif [ ! -z $1 ] ; then
        LOCCOD=$1
fi
curl -s "http://rss.accuweather.com/rss/liveweather_rss.asp?metric=1&locCode=$LOCCOD">/tmp/Weather.tmp
SIMBOL=`cat /tmp/Weather.tmp|grep -A2 'description>Currently'|grep gif|sed 's/\// /g'|sed 's/_/ /g'|awk {'print $8'}`
case $SIMBOL in
  01 )
	echo "a"
	;;
  02 )
	echo "b"
	;;
  03 )
	echo "c"
	;;
  04 )
	echo "c"
	;;
  05 )
	echo "b"
	;;
  06 )
	echo "c"
	;;
  07 )
	echo "d"
	;;
  08 )
	echo "e"
	;;
  11 )
	echo "v"
	;;
  12 )
	echo "g"
	;;
  13 )
	echo "g"
	;;
  14 )
	echo "g"
	;;
  15 )
	echo "f"
	;;
  16 )
	echo "f"
	;;
  17 )
	echo "f"
	;;
  18 )
	echo "h"
	;;
  19 )
	echo "k"
	;;
  20 )
	echo "k"
	;;
  21 )
	echo "k"
	;;
  22 )
	echo "j"
	;;
  23 )
	echo "k"
	;;
  24 )
	echo "x"
	;;
  25 )
	echo "k"
	;;
  26 )
	echo "k"
	;;
  30 )
	echo "z"
	;;
  31 )
	echo "x"
	;;
  32 )
	echo "w"
	;;
  33 )
	echo "O"
	;;
  34 )
	echo "l"
	;;
  35 )
	echo "m"
	;;
  36 )
	echo "n"
	;;
  37 )
	echo "m"
	;;
  38 )
	echo "n"
	;;
  39 )
	echo "q"
	;;
  40 )
	echo "r"
	;;
  41 )
	echo "p"
	;;
  42 )
	echo "p"
	;;
  43 )
	echo "u"
	;;
  44 )
	echo "u"
	;;
 esac
Weather:

Code: Select all

#!/bin/sh
cat /tmp/Weather.tmp| perl -ne 'if (/Currently/) {chomp;/\<title\>Currently: (.*)?\<\/title\>/; print "$1"; }'|sed 's/C$/ºC/'
.conkyrc:

Code: Select all

TEXT
$alignc${color #9C8F5B}Weather
${color #777777}${font weather:size=42}${execi 10 /root/.pwidgets/scripts/WeatherIcon "EUR|ES|SP017|BILBAO"}${font}${voffset -10}  ${color #777777}${execi 10  /root/.pwidgets/scripts/Weather}

The font is in http://img.dafont.com/dl/?f=weather

The only thing you have to do is put your location in conkyrc.

Cheers

User avatar
WhoDo
Posts: 4428
Joined: Wed 12 Jul 2006, 01:58
Location: Lake Macquarie NSW Australia

#33 Post by WhoDo »

zigbert wrote:Warren
The config button opens geany with the widgets config file(s). Maybe it would be better to rename button to 'Edit config file'.

There is no configs for the analog clock. But you can change the clock by setting another skin. The file is /root/.pwidgets/configs/Clock-analog.png
Thanks, Sigmund. Sorry it took so long to acknowledge your post - I've been away in another city on business.

Boy, the enthusiasm for Pwidgets is great! By the time it is launched on the rest of the Linux world in Puppy 4.2 we should have an awesome, functional front end with minimal resources! Well done, mate! 8)

Cheers,
[i]Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't![/i]
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com

User avatar
01micko
Posts: 8741
Joined: Sat 11 Oct 2008, 13:39
Location: qld
Contact:

#34 Post by 01micko »

@Zigbert
I am having lots of fun hacking up (lol, I'm no hacker) your software!
@all other onlookers
lots of clock skins at this site http://www.clocx.net/index.php
It'swindow$ software but you can install it in windows if you like and get to the .png images or download them separately.

EDIT: Howto skin the analog clock
Attachments
clock.png
(21.81 KiB) Downloaded 4828 times
Last edited by 01micko on Fri 19 Dec 2008, 00:00, edited 1 time in total.
Puppy Linux Blog - contact me for access

User avatar
zigbert
Posts: 6621
Joined: Wed 29 Mar 2006, 18:13
Location: Valåmoen, Norway
Contact:

#35 Post by zigbert »

sintot
THANK YOU !!!

A great explanation! The weather widget is now integrated into Pwidgets, but there are 2 issues:
1.) The weather font is not freeware. Is there any other font we could use?
2.) How can I know the code for my location? "EUR|ES|SP017|BILBAO" works great for some, but not for most. I looked at accuweather, but couldn't find info about the codes. The conkyrc file should contain MANY examples of big cities around the world.

I checked my location, but the closest is Trondheim, 500 km away.
I guess I have to look out my window to check the weather. :)


Thank you again
Sigmund

User avatar
WhoDo
Posts: 4428
Joined: Wed 12 Jul 2006, 01:58
Location: Lake Macquarie NSW Australia

#36 Post by WhoDo »

@Sigmund - how can we make Pwidgets persistant i.e. survive a reboot? Conky survives but I have to restart Pwidgets to get back my lovely configuration. Is it something to do with fixwidgets? :?
[i]Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't![/i]
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com

User avatar
zigbert
Posts: 6621
Joined: Wed 29 Mar 2006, 18:13
Location: Valåmoen, Norway
Contact:

#37 Post by zigbert »

Warren
To update widgets at startup, add 'fixwidgets' in /root/.xinitrc (before '#exec $CURRENTWM').

Complete set of notes in the main post.


Sigmund

User avatar
sintot
Posts: 57
Joined: Sun 29 Oct 2006, 15:15
Location: Madrid

#38 Post by sintot »

Zigbert

You can search your code in http://www.accuweather.com/us-city-list.asp (in the "Enter an international location" section). For example, you enter "Valamoen, Norway", and it takes you to a page: http://www.accuweather.com/world-index- ... 5moen|&u=1

Here, you can see your code: EUR|NO|NO009|Val%E5moen (Oh, it's cold there!)

We could use the font from http://simplythebest.net/fonts/fonts/whethers.html , but the decode between accuweather and this font must be redone.

User avatar
WhoDo
Posts: 4428
Joined: Wed 12 Jul 2006, 01:58
Location: Lake Macquarie NSW Australia

#39 Post by WhoDo »

zigbert wrote:Complete set of notes in the main post.
Thanks, Sigmund. I must have just missed it because I did run the two font install commands from a console. That "old-timer's disease" is getting pretty savage I guess. :oops:
[i]Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't![/i]
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com

User avatar
dinky
Posts: 699
Joined: Sat 19 Jan 2008, 23:39

#40 Post by dinky »

Been playing around with pwidgets on project ripple, and I'm having issues with transparency. Firstly, looking in the code for pwidgets, it's trying to match the false transparancy to my desktop background. No harm there The problem is that it's looking for my background picture in the wrong place... according to fixwidgets, my background should be in /root/Choices/ROX-background.jpg

Well, this might be true for JWM, but using only Rox for the background setter, my settings are in Rox under /root/Choices/ROX-filer/PuppyPin.

Oddly enough, after about 5 minutes Pwidgets does notice my background, and creates a false transparency around it. Any thoughts on how to acheive this on starting Pwidgets?

Also, using compiz-fusion, or cairo-dock, it is possible to hide the widget layer. What would be involved in hiding pwidgets? In compiz-fusion it's technically possible to hide any window if you give it the right name... ie

Code: Select all

name=xcalc | name=terminal | name=asapm
What name would pwidgets be? I have tried Pwidgets, pwidgets, conky, Conky, etc, with no luck. Would be gret to have this feature. Cheers.
~dinky

Post Reply