Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 26 Oct 2014, 00:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
(Solved!) Puppy 4.1 and Intel536 modem
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Laharl


Joined: 13 Oct 2008
Posts: 6

PostPosted: Tue 14 Oct 2008, 05:14    Post_subject:  (Solved!) Puppy 4.1 and Intel536 modem
Sub_title: Puppy 4.1.2 solved problem
 

Hi!
I tried the latest version of Puppy (4.1) and I found some great improvement in hardware detection (my on-board audio now works fine), but I must say that the removal of modem autodetection on boot doesn't allow me to use my internal PCI modem, based on Intel 536 chip.

There's no problem using it on Puppy 4.0, since autodetection finds and configures it.

I tried then to manually probe from the modemconf menu. No modem found even if it should be on ttys02.
I added a line to modprobe.conf: "modprobe Intel536"
No result.
I tried writing manually wvdial.conf with the settings configured by Puppy 4.0.
No result.

I shall say also that even on Puppy 4.0 if I probe manually (even if the modem is already configured), the modem is not detected.

Any suggestion?
Thanks in advance and sorry for my english!
Laharl

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Laharl


Joined: 13 Oct 2008
Posts: 6

PostPosted: Thu 11 Dec 2008, 18:10    Post_subject:    

I just tried the latest version of Puppy Linux: 4.1.2 and I'm happy to say that the problem previously addressed is now solved. Surprised

Network manager now gives precise and precious advices to properly configure Intel536 modems by using bootmanager.
Following the simple steps there described I managed to make my modem work.

Many thanks to our "Benevolent Dictator" Barry and to everybody involved in the project! Smile

Laharl
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0360s ][ Queries: 12 (0.0030s) ][ GZIP on ]