Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 19 Apr 2014, 05:14
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Epia SP13000 only boots from USB with latest syslinux
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
mskuma

Joined: 13 Nov 2005
Posts: 25
Location: Australia

PostPosted: Tue 22 Nov 2005, 02:22    Post subject:  Epia SP13000 only boots from USB with latest syslinux  

Hi Barry

I've been trying Puppy on Via's EPIA board (ML8000A & SP13000). At first I tried the (older) ML8000A using a CF in an IDE slot & all was fine. Then I moved the CF over to the SP13000 board & found booting froze at the syslinux stage. As a newbie, I wondered what the hell was going on, but eventually figured out by replacing syslinux v3.08 with the latest v3.11, I could overcome the problem. Of course it's easy enough to apply the new version after creating a USB Puppy, but for newbies I wanted to suggest that perhaps for the next Puppy release, that you consider updating to syslinux 3.11.

Thank you.

Regards

Michael.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 291
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Wed 30 Nov 2005, 23:32    Post subject: syslinux version  

I just had a very similar experience with v3.0.8. Installing Pup 1.0.6 on an 80x CF card in an IDE adapter on an Intel 815 based box. Usually run at UDMA 2. Basically identical hardware to my 1.04BB install so it stopped me for a bit when LdLinux displayed the version and hung. After some thrashing about, syslinux 2.08, 2.11 and 3.11 all booted ok, 3.08 did not. Identical syslinux.cfg files, identical pup files. Whether I used the linux version or syslinux.com didn't seem to matter, nor did playing with the DMA . My guess is a timing issue. I cobbled up a 3.11 unleashed package and it seems ok for now.
_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-precise-2.3, Lxpup 14.03, and not to forget trusty Carolina/Carolite. All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 01 Dec 2005, 00:02    Post subject:  

Okay, it's written down in the to-do list!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0388s ][ Queries: 12 (0.0060s) ][ GZIP on ]