Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 16 Apr 2014, 17:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
icewm&wbar<1mb
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4133

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 02:13    Post subject:  icewm&wbar<1mb
Subject description: cutdown2theXtreme
 

I cutdown icewm and wbar to use default puppy files where available - no blinky or freememapp icewmconfig, the brushmetal theme was cleaned up with symlinks to redundant files, replaced some lib* files and icons with symlinks to included files or edited the appropriate config files directly to point at default versions.

Known issues: reboot/shutdown still freeze -> use exit to prompt then ctrl+alt+delete or shutdown from the prompt ....anyone know the fix - i know I have seen it on here but can't seem to find it

I have been running this as a pup_412.sfs (I renamed pup_412.sfs to zdrv_412.sfs) and it has been working great so far. This is part one of a multistep plan to release a puplet that allows you to choose from a large selection of window managers, web browsers and other applications at bootup without loading them all into ram. I will post the sfs - here & md5
icewmbar.jpg
 Description   screenshot
 Filesize   50.57 KB
 Viewed   683 Time(s)

icewmbar.jpg

icewmbar.pet
Description  icewm and wbar cutdown
pet

 Download 
Filename  icewmbar.pet 
Filesize  974.95 KB 
Downloaded  519 Time(s) 

_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 05:44    Post subject:  

Superb, instant mac at zero cost. I know a few mac/puppy linux users this will be great for.
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1431
Location: UK

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 12:05    Post subject:  

Hello technosaurus

technosaurus wrote:

Known issues: reboot/shutdown still freeze -> use exit to prompt then ctrl+alt+delete or shutdown from the prompt ....anyone know the fix - i know I have seen it on here but can't seem to find it

I just tried your .pet package in a fresh frugal install of 412retro.
Both Reboot & Shutdown function as normal, the problem was with Restart X server.
It left me at a black screen which required me to hit the reset button to get out of it.

Well i have been here before, and i recall reading of a fix (i think by gray)

So, when back in Puppy i commented out lines 24 & 25 of: /usr/X11R7/bin/restartwm
did Ctrl+Alt+Backspace, typed xwin and when back at the desktop
i did Restart X server from the Menu, and it functioned fine.

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 16:28    Post subject:  

Just finished another version
_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile


Last edited by ttuuxxx on Thu 01 Jan 2009, 06:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 16:46    Post subject:  

I had a look at both packages and they needs work, I'll look further at it tomorrow
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1431
Location: UK

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 17:04    Post subject:  

Hello ttuuxxx

ttuuxxx wrote:

well how about using my latest icewm and reducing some of the unneeded extras ?

I didn't need it, i was just testing it. (curiosity and all that) Wink
I am quite happy with my Puppy 4.00 install at present, iceWM & wbar included.

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 17:08    Post subject:  

yes but this release has a few issues when I looked at the layout and code, I'll clean it up tomorrow, I just have a bit of new years cheer in me tonight Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 19:35    Post subject:  

ttuuxxx wrote:
yes but this release has a few issues when I looked at the layout and code, I'll clean it up tomorrow, I just have a bit of new years cheer in me tonight Smile
ttuuxxx

Good idea. I would like to see a cutdown wbar.pet separate from your updated icewm.pet as well, unless you can come up with a way to have wbar only called when icewm is the default wm.

The reason I'm looking for this is to duplicate, sort of, what the extra panel does in Zigbert's modifed JWM for Deepthought. When you switch from JWM to Icewm you lose the application launch bar because it is JWM-specific. By the same token, I don't want to change the launch bar in JWM because it fits the consistent look and feel of the desktop interface.

If Wbar can be made small enough, I might be persuaded to include it. Otherwise it will go in the list of applications available as a dotpet from PETget. It also needs a GUI configuration utility similar to what Zigbert has provided for the JWM top panel. That shouldn't be too hard to do, given that wbar depends on a single text configuration file and the application order is arbitrary.

Some nice work happening here guys. We all seem to be on the same page when it comes to Puppy Deepthought. That makes my role much easier to manage. Thanks and well done!

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4133

PostPosted: Wed 31 Dec 2008, 22:11    Post subject:  

I'll try moving the line that starts wbar inside a wm check for icewm in xinit ... it shouldn't be that much to split them up either - I have gotten the combo down to 780k - it should be ~500k for icewm & ~300k for wbar. I guess I'll wait to see what ttuuxxx does and work from that - my changes were pretty minimal - just removed some stray files.

For wbar to be a separate package a script would probably need to go to the startup folder with the line from xinit to start it and maybe checks for compatible window managers? - maybe even use separate config files to dock on top or bottom (/root/.wbar) based on the location of the taskbar - I'd need to learn a few more bash tricks first to do this so I hope it doesn't come to that.

_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 03:19    Post subject:  

technosaurus wrote:
For wbar to be a separate package a script would probably need to go to the startup folder with the line from xinit to start it and maybe checks for compatible window managers? - maybe even use separate config files to dock on top or bottom (/root/.wbar) based on the location of the taskbar - I'd need to learn a few more bash tricks first to do this so I hope it doesn't come to that.

I have complete confidence in you, technosaurus. For Icewm, the /root/.icewm/preferences file indicates the location of the taskbar. You could parse that to find out which option is active.

I'm hoping ttuuxxx changes the way his Icewm package determines the current wm. The defaultwm file (in /etc I think) governs which wm boots with X, so it should be easy enough to check that to see what is the current wm. I'm not writing from my own machine ATM, so I can't give you the exact filename and location. Sorry.

Hope that helps.

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 06:11    Post subject:  

Ok its all done, I
-removed the 2 xinitrc files,
-replaced the bins with my new smaller icewm bins
-removed a couple of bins that weren't needed
-removed the mac theme and replaced it with my new icewm theme
-installed the jwm2icewm switch for jwm
-installed freememory applet & Blinky
-put the wbar ontop of the desktop window
-updated the icewm files
and I think thats about it, picture and download below
to start it up, just install the pet and menu/shutdown/restart X Server or reboot PC
enjoy ttuuxxx

Ps you should have any issues now with shutdown and also 1 thing still bugs me, the house icon opens webdesktop when it should be ROX, I think I might change it and include an icon for webdesktop. Most people are used to the home icon being ROX and not a folder, Plus its confusing when switching from JWM to ICEWM and the icons don't match with executes.
newIcewmBar-v2a.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  newIcewmBar-v2a.pet 
Filesize  887.6 KB 
Downloaded  413 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile


Last edited by ttuuxxx on Fri 02 Jan 2009, 09:17; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 08:05    Post subject:  

Just updated it with a new Icon, actually I included 2 for the webdesktop, An orange one that with mtpaint you can adjust the colours to just about anything Smile Updated the screenshot also with the new icon and rox has his home again:) The webpage is only showing a bit because I was max/min the page up and down while it was trying to do a screenshot lol
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1431
Location: UK

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 11:38    Post subject:  

Hello ttuuxxx

I have been testing your latest package: newIcewmBar-v2.pet
and it has some serious faults.

The following was done in a fresh frugal install of 4.12retro.

Installed your package, ran fixmenus and restarted jwm
no problems there, i could see the new Menu entries.

I then tried the following whilst still in JWM:

    1. Exit to prompt (it did)
    Typed: xwin
    and it came back up with IceWM (complete with wbar)

    So i exit to prompt again and type: xwin jwm
    and it came back up with JWM (minus the desktop icons,apart from trash & drives )

    2. Reboot computer (it did)
    3. Power-off computer (it did)
    4. Restart X server (it did)
    5. Restart JWM (it did)
    6. Restart with IceWm (it did, minus the wbar)

Now i did the following whilst in IceWm:

    1. Exit to prompt (it did)
    Typed: xwin
    and it came back up with IceWM (still without wbar)

    2. Reboot computer (it did)
    3. Power-off computer (it did)
    4. Restart X server (it did, the first time i tried, on the second try i was left at a black screen, and neede to hit reset button)
    5. Restart JWM (it did)
    From the JWM Menu, i tried: Restart with IceWm
    I was left at a black screen (needed to hit reset button again)
    When back at the desktop it was in IceWM (still without wbar)

    6. Restart with IceWm (it did, minus the wbar)

I have tried to be exact as i can with this report,
but needless to say, there are things that need fixing.

I am only trying to help.
CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10730
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 11:54    Post subject:  

Hey Catdude thanks for that, I'll check it out tomorrow its late tonight to start that up again almost 3am Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1431
Location: UK

PostPosted: Thu 01 Jan 2009, 12:19    Post subject:  

ttuuxxx wrote:
Hey Catdude thanks for that, I'll check it out tomorrow its late tonight to start that up again almost 3am Smile
ttuuxxx

No problem mate.
Now go and get some shuteye. Laughing

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [19 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0758s ][ Queries: 13 (0.0044s) ][ GZIP on ]