Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 16 Sep 2014, 19:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
1.0.7a Xorg success with several video cards
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 339
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 11 Dec 2005, 13:30    Post subject:  1.0.7a Xorg success with several video cards  

So far, Xorg is batting 1000 for me. I've installed on the following pretty ratty video cards at 1024x758 76 Hz refresh:
Pine SIS 6236 based AGP card
neomagic chipset in an IBM i1400 thinkpad
Intel 815E integrated video (never got beyond 800x600 before)
ATI rage pro 128 PCI and AGP cards

Xorgwizard generally gets the setup correct with two tweaks usually required that it sounds like are already being ironed out. Some but not all of my monitors wind up with an extra line for horizontal refresh in the "monitor" section with values of xxxxxx 0.0. I remove this line. Also, some systems wind up with a Screen 1 line in the "serverlayout" section and object to that line. I tweak it out when needed.

_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.1, Lxpup 14.07, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.15 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Dec 2005, 09:25    Post subject:  

Quote:
Xorgwizard generally gets the setup correct with two tweaks usually required that it sounds like are already being ironed out. Some but not all of my monitors wind up with an extra line for horizontal refresh in the "monitor" section with values of xxxxxx 0.0. I remove this line.


That's a bug in the Xorg auto-probe of the monitor.
Can you kindly confirm something -- I have modified the Wizard to accept only the first HorizSync line, reject the second
-- when you get the two HorizSync lines, is the first one correct and the one below it bogus? ...if it's the other way round, then back to square one.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11063
Location: Arizona USA

PostPosted: Mon 12 Dec 2005, 10:25    Post subject:  

Barry, do you mean you have modified the 1.0.7a download, and we need to download it again to test this?
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 339
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Mon 12 Dec 2005, 12:55    Post subject: Horizontal synch lines  

Each time I have used Xorg when there was a bad horizontal synch line, the first horizontal synch line was ok, and the second line was bad.
_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.1, Lxpup 14.07, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.15 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Dec 2005, 20:15    Post subject:  

Flash wrote:
Barry, do you mean you have modified the 1.0.7a download, and we need to download it again to test this?

No. See next post.

Last edited by BarryK on Mon 12 Dec 2005, 20:20; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 12 Dec 2005, 20:17    Post subject: Re: Horizontal synch lines  

Marv wrote:
Each time I have used Xorg when there was a bad horizontal synch line, the first horizontal synch line was ok, and the second line was bad.


Good. XorgWizard should now work. Note, I haven't uploaded it yet ...well, no need to create a new iso. I'll post the updated wizard in the Announcements.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0496s ][ Queries: 12 (0.0037s) ][ GZIP on ]