Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 05:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x » Bugs (5.x dev)
Upup Alpha7
Moderators: BarryK, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 3 [44 Posts]   Goto page: 1, 2, 3 Next
Author Message
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 13 May 2009, 01:20    Post subject:  Upup Alpha7
Subject description: 5.x reports and tests
 

Woof Alpha7 released
http://www.puppylinux.com/blog/?viewDetailed=00741

Press f2 within 5 secs (new boot up image and auto numbering)
and then puppy pfix=ram
that will give you a pristine boot up (not load or update other Puppy versions)

Download = OK
Bootup = OK

Is anyone getting (see enclosed drawing) a time bottom right that looks like that? If you do a snapshot it says AM as it should - but it displays weird. Mmm seems the whole right side of the image display is stretched out - so for example the vertical scrollbar in Seamonkey seems very fat - just about to change resolution - I did try adding Nvidia drivers from package manger - gonna try some stuff - will be back . . .

Also Mt paint has no jpg output?

Just hope it is not the Chronology Protection Agency Confused
http://tmxxine.com/w/ChronologyProtectionAgency

OK was not the nvidia drivers but was specific to the 1024*768 res
I have upped the res, using xorgwizard and the effect is gone . . .
a1.png
 Description   
 Filesize   957 Bytes
 Viewed   3490 Time(s)

a1.png


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Martin

Joined: 14 Jul 2008
Posts: 13

PostPosted: Wed 13 May 2009, 02:50    Post subject: Pnethood Samba Shares not showing shares  

My 2 cts worth:

* Pnethood Samba Shares is not finding any shares. The computers are found, but no shares.

Has worked flawlessly before with older Puppies. I have tested it on 3 machines (factory standard Compaqs D510 D530 D330) and as I'm running a mixed environment it's a real showstopper for me.

* After choosing and starting Xvesa, there is no option to choose the resolution. After choosing to reboot, X restarted. Second time Puppy rebooted Ok.
Back to top
View user's profile Send private message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Wed 13 May 2009, 03:43    Post subject:  

Same problem as previous version. Unable to test it.

Wireless keyboard no longer functions once puppy pfix=ram stage is passed.

Compared to dialogue in 4.2 it appears it is not recognised as it doesn't show optical mouse, keyboard during 'recognising media devices' boot.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Wed 13 May 2009, 04:00    Post subject:  

OK, brought out a spare laptop. Boots fine and loads all OK.

Display good but dull in flat grey ( not a prob)

Seems very fast so far, I've further testing to do.

Rob

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Wed 13 May 2009, 04:18    Post subject:  

Ok. So far clicking on 'Write' icon does nothing, all else works.

Same report on Paint as other poster, no jpg listed as save.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 13 May 2009, 04:49    Post subject:  

tasmod wrote:
Ok. So far clicking on 'Write' icon does nothing, all else works.


write works for me . . .
what happens if you type
# abiword
at the console?

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Wed 13 May 2009, 05:50    Post subject:  

Works at console. Confused Will link it.

Can't get PupTV to work in either mplayer or gxine by selecting station?

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubby

Joined: 24 Jan 2009
Posts: 317

PostPosted: Wed 13 May 2009, 06:45    Post subject: bugs  

No xorg only low resolution vesa on a Dell Inspiron1150, this is the same with all upup releases so far.
Xorg ok on a Toshiba Portege but onboard wifi not recognised.
Same .config files in wrong location message.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 13 May 2009, 06:58    Post subject:  

tasmod wrote:
gxine by selecting station?


Mplyer was not working previously - known issue and I also have this problem but I managed to watch the news, Fox and BBC and the SF station with gxine (a giant computer robot was taking over a planet - things don't change much - except now we call it Google)

Try again because the first time I got nothing (blank screen for BBC but with sound . . .)

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
janeee

Joined: 17 Feb 2009
Posts: 20
Location: Sweden

PostPosted: Wed 13 May 2009, 07:45    Post subject:  

Swedish keyboard works with AltGr and 2 = @ right from the start of the Live CD in Upup Alpha 7, very good.

SeaMonkey Composer HTML editor works with the Swedish spell-checking in the SeaMonkey browser, very good.
Back to top
View user's profile Send private message 
techtype

Joined: 16 Nov 2008
Posts: 181

PostPosted: Wed 13 May 2009, 08:02    Post subject: Re: Pnethood Samba Shares not showing shares  

Martin wrote:


* Pnethood Samba Shares is not finding any shares. The computers are found, but no shares.

Has worked flawlessly before with older Puppies. I have tested it on 3 machines (factory standard Compaqs D510 D530 D330) and as I'm running a mixed environment it's a real showstopper for me.



Confirmed by me also --- showstopper here too.
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10826
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Wed 13 May 2009, 08:22    Post subject:  

This Is just a help item for Upup, Barry's had tried getting the latest Mplayer working, and had issues, so I looked at the Ubuntu Jaunty version and removed what Upup has and this is the difference of missing libs. I couldn't post it on his forum because it exceeded his max limit of characters.
Smile ttuuxxx

dep: libaa1 (>= 1.4p5)
ascii art library

dep: libaudio2
Network Audio System - shared libraries

dep: libcaca0 (>= 0.99.beta15-1)
colour ASCII art library

dep: libdv4
software library for DV format digital video (runtime lib)

dep: libenca0 (>= 1.9)
Extremely Naive Charset Analyser - shared library files

dep: libfaac0 (>= 1.26)
an AAC audio encoder - library files

dep: libggi2 (>= 1:2.2.2)
General Graphics Interface runtime libraries

dep: libjack0 (>= 0.116.1)
JACK Audio Connection Kit (libraries)

dep: liblzo2-2
data compression library

dep: libmpcdec3
Musepack (MPC) format library

dep: libogg0 (>= 1.0rc3)
Ogg Bitstream Library

dep: libopenal1
Software implementation of the OpenAL API (libraries)

dep: libpulse0 (>= 0.9.14)
PulseAudio client libraries

dep: libsdl1.2debian (>= 1.2.10-1)
Simple DirectMedia Layer

dep: libsmbclient (>= 3.0.24)
shared library for communication with SMB/CIFS servers

dep: libspeex1 (>= 1.2~beta3-1)
The Speex codec runtime library

dep: libsvga1
console SVGA display libraries
also a virtual package provided by svgalib1-libggi2

dep: libx264-65 (>= 1:0.svn20081230)
x264 video coding library

dep: libxvidcore4 (>= 1:1.0.0-0.0)
High quality ISO MPEG4 codec library

dep: libxvmc1
X11 Video extension library

dep: libxxf86dga1
X11 Direct Graphics Access extension library

dep: mplayer-skins
Skins for the Ubuntu mplayer Package

dep: ttf-bitstream-vera
The Bitstream Vera family of free TrueType fonts

dep: ttf-dejavu
Metapackage to pull in ttf-dejavu-core and ttf-dejavu-extra

dep: zlib1g (>= 1:1.1.4)
compression library - runtime

sug: ladspa-sdk
sample tools for linux-audio-dev plugin architecture

sug: mplayer-doc
The Ultimate Movie Player For Linux (Documentation)

sug: w32codecs
Package not available

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ARAN

Joined: 21 Oct 2005
Posts: 113

PostPosted: Wed 13 May 2009, 11:46    Post subject:  

I am writing this here from UPUP 4.71.
The new release looks and feels great.

Mounting drives with PMount dont work.
The manual mount from the console "mount /dev/sda4 /mnt/data" works however.

I have a question about the woof build system.

If i want to remaster upup with the woof build system what for i file do i need to change to shrink the size of the new build .

Is this the File with the name "Packages-puppy-woof-official" ?

If i understand the "3builddistro" Script the variable "PKGS_SPECS_TABLE" in the file "DISTRO_PKGS_SPECS-ubuntu" is only used for additional packages to be builded in ?

What i want also to know is if i decide to use the ubuntu database how many packages would be downloaded and compiled in woof.
All packages that are in the ubuntu database or only those packages that are selected for building upup ?

I am asking this becouse i want to try to build a barebone upup and i dont have interesst to download and compile hundreds of heavy weight packages that i dont need for this build !

Thanks for the answer
Greetings aran.
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11121
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 13 May 2009, 11:48    Post subject:  

Barry, when you announce a new release on your blog, please include a URL of where you want the discussions and bug reports. There are already two threads in the Puppy Linux forum. I locked one. There are probably discussions and bugs being reported on other sites as well.
Back to top
View user's profile Send private message 
ARAN

Joined: 21 Oct 2005
Posts: 113

PostPosted: Wed 13 May 2009, 12:39    Post subject:  

I have booted with "puppy pfix=ram"
For some reason i cant reboot nor i can shutdown the pc from the menu !

The selected keyboard Locale "de-CH" is also not working somehow.
I am asking my self if this could be related to the fact that i have booted upup with xvesa and not with xorg.

What i dont understand is the fact that at the boot time
UPUP show only a small amount of keyboard layout.
But after this Dialog it come up with a new dialog for setting the locales and in this dialog it show all know and available locales.

Does it really need the first dialog anymore ?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 3 [44 Posts]   Goto page: 1, 2, 3 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x » Bugs (5.x dev)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0876s ][ Queries: 13 (0.0044s) ][ GZIP on ]