Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 16:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Sound on HP Pavilion DV2000 laptop
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 386

PostPosted: Sun 28 Dec 2008, 04:54    Post subject:  Sound on HP Pavilion DV2000 laptop
Subject description: Chipset recognized by ALSA, but does not work
 

Hi all,

I am new to Linux, and started with a 2.17 iso on an old Gateway 2500 laptop. I was amazed by the ease of installation, and everything worked except the audio. I tried several tip on these forums but could not get it to work. But I liked very much of what I saw.

I bought a better HP Pavilion dv2000 (newer laptop), and burned the latest 4.1.2 on CD). Again, like the 2.17 everything went smooth except for the audio. ALSA indicates it has found intel audio, conexant cx20551 chip. In the modprobe.conf there is an alias for intel audio, but no options snd-hda-intel model=XXX. I addd the line, and tried several things at the XXX

i.e. 20551, CX20551, Conexant 20551, I tried even 5047 or Conexant 5047 (just any other conexant chip), but none seem to work.

The sound mixer (software) volume controls all react to my controls, but no reaction under the hood.
The hardware volume control (up/down buttons, and mute) don't work however.

Can any body shed some light in my darkness ?
Back to top
View user's profile Send private message 
ezeze5000


Joined: 10 May 2005
Posts: 346
Location: Missouri U.S.A

PostPosted: Mon 23 Mar 2009, 22:19    Post subject: Sound on HP Pavilion and other laptops  

I am running several different versions of Puppy on these laptops: puppy 4.0.0, 4.1.1, 4.1.2

I have had several laptops that load sound card drivers, but don't seem to work properly.

Try plugging in a set of headphones or ear buds.

The sound card works just fine, but I can't hear it through the speakers.

Anybody have any thought on this?

_________________
If at first you don't succeed try try again!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
arr164

Joined: 17 May 2009
Posts: 3

PostPosted: Sun 17 May 2009, 16:17    Post subject: HP Pavillion DV2000 sound
Subject description: Sound of a HP Pavillion DV2000 on Puppy
 

I had a similar problem. Mine is a DV2100 with Celeron 1.6GHz. You need to open the sound tray (click on the sound icon on bottom right hand side) to open the tray. Put all controls to maximum. Now the sound through headphone is extremely lous, but through speakers is barely audible!! I guess that's the best we can get with current puppy! The 4.1.1 had the same issue.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0429s ][ Queries: 12 (0.0062s) ][ GZIP on ]