Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 00:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Xircom Realport 10/100 + Modem 56 (RBEM56G-100) problems!
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Sythem
Guest


PostPosted: Mon 19 Dec 2005, 10:43    Post_subject:  Xircom Realport 10/100 + Modem 56 (RBEM56G-100) problems!  

No info found about the device 115d. 3 (ETHERNET)!

No info found about the device 104c.ac1c (CARDBUS)!

No info found about the device 104c.ac1c (CARDBUS)!

This is what I get using the modules probe. I loaded the xircom_cb module for my Xircom Realport 10/100 + Modem 56 (RBEM56G-100) and the light comes on and Puppy recognizes it but it won't connect to the network. Is cardmgr not working or something? Someone please assist me in fixing the problem.
Back to top
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11182
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 21 Dec 2005, 01:59    Post_subject:  

I'm sorry no one has replied, but I guess your hardware must be pretty unusual. Anyway, after you loaded the xircom_cb module, did you try to connect using the wizard?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
timsmith
Guest


PostPosted: Mon 02 Jan 2006, 03:35    Post_subject: Xircom PCMCIA Realmodem and Ethernet Card  

I am using an IBM ThinkPad 600x with a Xircom PCMCIA that is a combination ethernet and 56k modem. Puppy finds it just fine, and the Gdial dialer works just fine for my dialup ISP. I have not tried it for ethernet connection.

BUT, I am also running a Dell Inspiron laptop with an identical Xircom card. Puppy works fine here, but neither the modem wizard nor Gdial can find the modem. However, Wvdial is able to locate the modem (ttys4), and will connect to my ISP, but seems to timeout before the username and password can be verified. I do not know enough about modem initialization strings to see if there is a way to lengthen the timeout period.

So, go figure.
Back to top
seppi
Guest


PostPosted: Mon 02 Jan 2006, 15:42    Post_subject: Re: Xircom PCMCIA Realmodem and Ethernet Card  

timsmith wrote:
I am using an IBM ThinkPad 600x with a Xircom PCMCIA that is a combination ethernet and 56k modem. Puppy finds it just fine, and the Gdial dialer works just fine for my dialup ISP. I have not tried it for ethernet connection.

BUT, I am also running a Dell Inspiron laptop with an identical Xircom card. Puppy works fine here, but neither the modem wizard nor Gdial can find the modem. However, Wvdial is able to locate the modem (ttys4), and will connect to my ISP, but seems to timeout before the username and password can be verified. I do not know enough about modem initialization strings to see if there is a way to lengthen the timeout period.

So, go figure.


Where can I find the mentioned driver "xircom_cb". It doesn't appear in the list of Ethernet wizard.
Back to top
sazeile

Joined: 05 Jan 2006
Posts: 43

PostPosted: Tue 24 Jan 2006, 01:53    Post_subject:  

I have tried a Xircom RBEM56G-100 in a HP Compaq nc6000 Laptop. I'm running Puppy 1.0.6. WvDial found the modem as /dev/ttyS4 and I was able to get Penggy to work after modifying the config file to look for that device. I tried getting the Ethernet port to work and loaded the xirc2ps_cs driver using the Ethernet Wizard. While the driver loaded, the port didn't work. The wizard is looking for Eth0 and Eth1. Maybe this thing is Eth4. Not sure where to look for the ethernet device numbers.

Steve
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0470s ][ Queries: 12 (0.0039s) ][ GZIP on ]