Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 04:17
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Puppy Personal Database
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 8 [109 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 05 Jun 2009, 17:07    Post subject:  

MU wrote:
Bernard, which browser do you use?
If you download with wget, the file is not renamed to the original *.pet name, so you must rename it in a filemanger. Sad
Here is a temporary mirror:
http://dotpups.de/files/ppdb-0.5b.pet

Mark
SeaMonkey as I always do. Never had a problem with 'save link targe as' I thought of renaming the viewtopic.php to pet, but it didn't install.
I'll look into it again.

Bernard

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 05 Jun 2009, 17:08    Post subject:  

muggins wrote:
@Beem,

usually that happens when you right click & use the "Save Link Target As...". To recover the .pet, without re-downloading, just rename viewtopic.php to the .pet's real name.
That's what I did. Renaming, but it didn't install. I retry.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 05 Jun 2009, 17:17    Post subject:  

gposil wrote:
You can always get latest versions here....

http://www.gposil.com/pets

Smile
Thank you for the direct link. That did work.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Tue 16 Jun 2009, 01:43    Post subject:  

Version 0.6a should be up tomorrow with custom database creation/viewing and editing...all going well... Smile
_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 16 Jun 2009, 02:43    Post subject:  

[faints]

Why oh why is my tmxxine time machine not ready?
Looking forward to tomorrow Smile

I hope to use the database
to create a time travel database - thereby making tomorrow nearer
for the more distant tomorrow Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 03:48    Post subject: Version 0.6a  

Ok...version 0.6a is up...it works but has not been tested thoroughly...so go to it

A few notes on the new version

The custom database creation tool is under tools menu, as is the viewer/editor. The viewer/editor is capable of opening any dBase or Foxpro database, not just the ones created in ppdb.

In the viewer/editor, if your database has a BLOB(Image) field, you can click on the [Blob] in the grid and the image viewer will pop up(hopefully).

Can't think of anything else at the moment...other things will probably come to me... Smile

Remember you can always get the latest versions here http://www.gposil.com/pets

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 05:51    Post subject:  

Smile

Many thanks
downloaded, started from menu / personal etc
great startup logo [ahem] Smile

Created a new database
initially in a directory of my choice and then in /opt/ppdb/bin/
When I try and load it i get the following message (see image) which closes the program or does not open my database Confused

the database has 3 fields - desc, url, details
- no last name . . . so not sure of relevance of error message . . .
Created one database without index - one with - same result

. . . not quite sure how to proceed?
aa.jpg
 Description   
 Filesize   34.69 KB
 Viewed   676 Time(s)

aa.jpg


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 313

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 05:58    Post subject: Version 0.6a
Subject description: Comments
 

First: GOOD to see you back! Cool

Second: Moving forward.. looking good.

On menu items across top of screen.. Prior, Next, Last and Refresh are missing tool tips... the control keys are on the file menu item.

Not sure the purpose of the edit button? Simply enter data into the bottom of the screen... default is EDIT?

I am sure Insert is the same as ADD a new record... matter of semantics...but a bit confusing. Add new record implies the addition of a new record.... insert has very different connotations... usually insert between something? Such as a new field in a record....

Save button Needed? If you go the next or previous record after editing data or INSERTING a new record... it will automatically save. Save is fine, other method is Feature Smile

Several items are not obvious:
Select search.. search for something not in the data base.. and you receive a totally blank screen... it appears the database is missing. Refresh does not do a thing. Turns out YOU must go back to the menu item, to turn off the filter. Or open the database again. Turn off the filter should be new pop up button or in some way let the operator know what is next..... NOT obvious what to do... restore the file? Or what? Did I destroy the database?

What is the purpose of the refresh option (alt r)?

Why only selected fields to search? Can we search in all fields such as the comments field... which brings up a question.. will the search fields automatically adjust if the database is self created and the field names are very different?

Not obvious, but it appears wild cards work in the search field.. GOOD. *d* worked. Did not try case sensitive? Did not try "?"

Why must we enter twice to get print a report to work? File menu print.. then second question... double work for the operator.

Not totally obvious at first between NEW and Data Base Creator.. becomes obvious when you try to use the creator. Speaking there of... created a database. Did not enter the designation folder.. it said it saved it.. but don't have a clue where... that field should have a default.. the main location. Once I set the default... it saved the new TWO field database. OK, how do I use it... Didn't seem to go directly to new database for data entry... so I went to file to open the newly defined data base... BLEW up.... with error... "Index based on unknown filed LASTNAME" I did not have a last name in my self defined database.... only two fields..

Speaking of field definition.. first field was name... sixty characters. Second filed Number of disks... INTEGER.... gave it 60 characters is that right?

Printing: Not obvious that if you filter.. select specific records, those will be the only records that will print. Not obvious that you can SORT the data in the report by clicking on column headers on the database screen. As there are not any sort or selection criteria once you select print...

What does the ? Help do?????

In help, what is the INTERFACE screen? Currently it is blank.

Will keep testing... keep at it Smile.

G
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 06:06    Post subject:  

Sorry Lobster,

I didn't make it very clear.
Did you use puppybase creator in the tools menu...as below

All the custom database features...creation viewing editing are in the tools menu
pupbase1.jpg
 Description   
 Filesize   32.91 KB
 Viewed   696 Time(s)

pupbase1.jpg


_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 06:45    Post subject:  

Quote:
Did you use puppybase creator in the tools menu...as below


yes
Did I do wrong?

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 06:50    Post subject:  

No, certainly not Lobster, did you try to view the database in main Program or PuppyBase viewer in tools menu.

What I am going to have to do is make it more intuitive and straight forward...the difference between a 'Puppy Personal Database' file and a custom created file or .dbf from somewhere else.

Thanks Greg for the testing, all the feedback helps, I will address the issues you've raised as soon as I get some sleep.... Laughing

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1727
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 08:46    Post subject:  

gposil wrote:

Did you use puppybase creator in the tools menu...as below


I did....set up a simple database
name
street
city

Told the program to index on name....and when I attempted to open the database, it told me that it was indexed on the lastname field and couldn't find the index.

Is there an option to delete or rename a field?

Once a custom database is created, does the screen showing the fileds for the default database disappear, or is it replaced by a screen showing the new database?

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1829
Location: South Australia

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 08:52    Post subject:  

Is there a way to modify a database?

Supposing I create a database with three fields and want to add one more later. Is it possible?

Very exciting stuff.

Thanks

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 11:01    Post subject:  

Quote:
did you try to view the database in main Program or PuppyBase viewer in tools menu.


I did both
It now seems the open database is not implemented yet?
The tools menu option to add records seems to be OK
Which means I could start creating a database . . .

However as If you do not have enough to do, I will wait for a
comma delimited import option (is that planned)?

Great stuff - good to see people enthused Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Wed 17 Jun 2009, 22:22    Post subject:  

Thanks for all the feedback...working through it...
If it's possible could you report bugs on the PPDB Bug Report forum here

Lobster, yes .csv import will be a feature...

smokey01, yes database restructuring will be available in next point release.

The first update to 0.6 will do the following...when you create a custom database in PuppyBase Creator the database will open immediately in PuppyBase Viewer , so you can check structure and start adding entries...

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 8 [109 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0904s ][ Queries: 13 (0.0081s) ][ GZIP on ]