Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 15:03
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Pstreamvid v 1.3 - Streaming Video Controller
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 7, 8, 9 Next
Author Message
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 12:08    Post_subject:  

tasmod wrote:
Hi trio,

tried the app in Barrys pps422. Won't work for me, it opens gxine window then changes to a square black screen at top left of my screen.
I have to stop the app to exit.

Shame, looked good.

Hope all's well with you.


I'm ok Rob, thanks

I already reported to Barry, it's not a problem with pstreamvid, it's the problem with gXine itself in 4.3prebeta, can do full screen from GUI but not from commandline ( -f opt). works fine with other puppies with older gXine

But I only can help to report, can't help o track the bug

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3463
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 12:13    Post_subject:  

1. "a. look for inside /usr/share/applications/pstreamvid.desktop if found click on it "
No such file exists.

2. "b. If still can't run, go directly to the file /usr/local/pstreamvid/pstreamvid and click on it "
Again...
No such file exists.
There IS a single file in /usr/local/pstreamvid, named "functions" = "executable".

3. I searched within Pfind using the string of characters pstreamvid.desktop, and nothing was found.
So I shortened it to pstreamvid, and only 2 items were found as shown in the screenshot below.
00.jpg
 Description   
 Filesize   27.67 KB
 Viewed   1372 Time(s)

00.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 12:19    Post_subject:  

Sylvander wrote:
1. "a. look for inside /usr/share/applications/pstreamvid.desktop if found click on it "
No such file exists.

2. "b. If still can't run, go directly to the file /usr/local/pstreamvid/pstreamvid and click on it "

Again...
No such file exists.
There IS a single file in /usr/local/pstreamvid, named "functions" = "executable".

3. I searched within Pfind using the string of characters pstreamvid.desktop, and nothing was found.
So I shortened it to pstreamvid, and only 2 items were found as shown in the screenshot below.


Sylvander

It seems you haven't installed pstreamvid.pet, but only the patch for pstreamvid mplayer but not the pstreamvid.pet itself...

Ok, go to main post:
1. install pstreamvid.pet (under the picture, not above the picture), check again if those files I mentioned earlier exists
2. If you want to use mplayer, you install again the patch for mplayer (above the picture)

All should be well then Wink

_________________
PET Maker|WbarCC
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 13:02    Post_subject:  

Trio;

Thanks for adding Mplayer to Pstreamvid.
I use mu's rc2-412 Mplayer from here,

http://dotpups.de/puppy4/dotpups/Multimedia/

just ignore dependencies.
Never could get Nasa video through Gxine.

How would I add streams from "Delicast.com", or "Archive.org."?

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 13:17    Post_subject:  

rjbrewer wrote:
Trio;

Thanks for adding Mplayer to Pstreamvid.
I use mu's rc2-412 Mplayer from here,

http://dotpups.de/puppy4/dotpups/Multimedia/

just ignore dependencies.
Never could get Nasa video through Gxine.

How would I add streams from "Delicast.com", or "Archive.org."?



rjbrewer wrote:

Thanks for adding Mplayer to Pstreamvid.

How would I add streams from "Delicast.com", or "Archive.org."?


1. You are welcome, enjoy the show!
2. Easy to add streams, so long as you have the stream's url, Laughingn but seriously..go to first page, there's a link there to go to puptv's thread, there's a streamsniffer by

ttuuxxx. Try that to sniff streams in a website

Cheers

_________________
PET Maker|WbarCC
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3463
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 15:14    Post_subject:  

OK...
1. "Menu->Multimedia->Pstreamvid" now present in the menu, and the program runs OK, and it was really easy to display the NASA video for example.

2. As soon as the installation of pstreamvid was complete there was displayed [and continues to be displayed at certain times, like at end of boot] a warning as shown in the screenshot below.
00.jpg
 Description   
 Filesize   38.43 KB
 Viewed   1273 Time(s)

00.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 16:58    Post_subject:  

Success.

I ditched gxine and loaded mplayer plus the patch. Worked first time, just need some more channels now.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 20:46    Post_subject:  

Sylvander,

I don't know openbox...also I can't see the error message has got anything to do with pstreamvid, maybe something you installed? Mplayer?

Rob,

Yeah, pity that the gXine in 430pre-beta is faulty from terminal/commandline. I wonder if Barry will fix gXine or just simply remove pstreamvid?

_________________
PET Maker|WbarCC
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 23:01    Post_subject:  

Hello Bro,

Maybe as a temp fix you can start gxine windowed and toggle with "F", it works. I removed "-f" option in your code and it's ok. Not the ideal solution I know, but at least it works!

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 23:20    Post_subject:  

01micko wrote:
Hello Bro,

Maybe as a temp fix you can start gxine windowed and toggle with "F", it works. I removed "-f" option in your code and it's ok. Not the ideal solution I know, but at least it works!

Cheers


Yeah, I also post a better little workaround in he 430 prebeta bugs thread, not really a fix. /usr/local/pstreamvid/functions, line 14:

Code:

      NEWCHANNEL=`cat /usr/local/pstreamvid/channels/$CHANNEL`
     exec gxine --geometry +0+0 "$NEWCHANNEL" &

and

/root/.config/gxine/config, line 27:

Code:
gui.window_size:200%


It will make gxine to open 200% window and right at top left corner, but not really full screen streched.

Edited.

_________________
PET Maker|WbarCC

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 756

PostPosted: Sat 01 Aug 2009, 23:39    Post_subject:  

Using mplayer and your redirecting pet (gxine to mplayer), pstreamvid 1.0 works on an asus eee 900 on 4.3 prebeta. Until the mplayer installation, gxine would crash w/ 4.3 prebeta

Another benefit: video files play much better on mplayer, with lower cpu usage.

Many thanks for a great app,
Jake
Back to top
View user's profile Send_private_message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1806
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sun 02 Aug 2009, 00:13    Post_subject:  

You're welcome Jackfish, I still try to find workaround (above) if, just if the gxine is not fixed by Barry. The thing is gXine is included in puppy and mplayer is not
_________________
PET Maker|WbarCC
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5867
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 02 Aug 2009, 00:20    Post_subject:  

Just installed Mplayer and your patch in Puppy 4.22 and everything works fine.

Thanks for the quick fix to the problem. Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3463
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Sun 02 Aug 2009, 00:42    Post_subject:  

Looks like I've fixed the problem in /root/.config/openbox/menu.xml
Was line 442, now line 445.
Faulty line was:
<action name="Execute"><execute>/usr/local/pstreamvid/pstreamvid &</execute></action>
Good line is:
<action name="Execute"><execute>/usr/local/pstreamvid/pstreamvid</execute></action>

Just copied the form of other similar lines.

Can't figure out how to add new channels to the list of available channels.
Tried reading page1 of this thread, but so far have had no success in finding/adding URL's. [Don't know how]
Have installed Streamsniff.pet, but so far it never finds anything.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sun 02 Aug 2009, 01:07    Post_subject:  

Yes; have same problem trying to add channels...
but everything I find works good just using mplayer...like
streams at delicast or downloads from archive.org.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 7, 8, 9 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0957s ][ Queries: 13 (0.0079s) ][ GZIP on ]