Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 21 Apr 2014, 00:30
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
4.3 Beta 1 -- bugs and reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 10 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Mon 24 Aug 2009, 16:38    Post subject:  

i mentioned this a couple pages back but i had wireless issues. I apparently have to use the b43legacy driver and it doesn't work on my system with the firmware that is included. I copied the firmware package over from 4.21 and it worked so-so but at least it worked.
Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
arby

Joined: 30 Aug 2008
Posts: 36

PostPosted: Mon 24 Aug 2009, 18:45    Post subject: LAN Printing No Longer Working
Subject description: (4.12 worked OK, 4.3beta locks-up)
 

Well now this can be in the right thread anyways.

I setup a network printer (HP LaserJet 4000) via the CUPS interface.
It says it's successful and the 4000 appears in the print dialog boxes.

But, puppy-4.3beta1-k2.6.29.6-v423.iso appears to print only browser
generated pages; the CUPS test page and Sea Monkey browser pages.

Viewing 'lpstat -t', shows the editors in Puppy aren't generating
any print jobs, while Sea Monkey and CUPS setup page are.

Editors Abiword, Medit & Nico lock up the system. Any attempt to click
on the printer, from Abiword, medit or Nico freezes the application
and eventually requires powering off the computer.

Using the same hardware, identical setup and identical network,
puppy 4.12 prints fine, Puppy 4.3 beta doesn't print via LAN at all.
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 742

PostPosted: Mon 24 Aug 2009, 21:44    Post subject:  

Arby,

Must be a kernel thing, b/c w/ the 4.3beta1 and the older kernel, I print fine via LAN/Samba to an HP printer (6500 Wireless) with Asus EEE 900. I can print from any app, including MS Word 97 running in Wine.

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Mon 24 Aug 2009, 22:03    Post subject:  

Has any one noticed Puppy Browser not working? Am I the only one? I must have broken it but I've no Idea how. Will do a pfix=ram and see...

Embarassed Nope, it's ok, I broke it somehow...

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1468
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 00:16    Post subject: Updated Linuxant HSF/HCF/DGC modem drivers
Subject description: Includes updated firmware tarballs
 

Attached is a dotpet made from the Linuxant drivers recompiled for the latest (patch2) kernel 2.6.29.6. Please try this if you have one of those modems. I have sent the source code to Barry.

UPDATE 8/27/09: I have replaced the dotpet with a better version for beta2. I have one further update to make to the firmware tarballs, to simplify them but retain their current functionality.

UPDATE 8/28/09: I have upgraded the dotpet with further refinements to the firmware tarballs. I believe I have solved all the issues I have been working on for beta2. Please accept this as my contribution to beta2.
Richard
linuxant_drivers-p4.3-k2.6.29.6-3.pet
Description  Support for Conexant HSF, HCF, DGC modems for inclusion in P4.3beta2
pet

 Download 
Filename  linuxant_drivers-p4.3-k2.6.29.6-3.pet 
Filesize  1.73 MB 
Downloaded  502 Time(s) 

Last edited by rerwin on Fri 28 Aug 2009, 18:03; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
arby

Joined: 30 Aug 2008
Posts: 36

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 01:13    Post subject: Re:LAN Printing No Longer Working  

Thanks jakfish, you appear to be correct.
It is the newer kernel.

puppy-4.3beta1-k2.6.25.16-v423.iso prints via LAN successfully.

puppy-4.3beta1-k2.6.29.6-v423.iso does not.
Back to top
View user's profile Send private message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 742

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 07:26    Post subject:  

Arby, this is an important bug. Can anybody confirm it?

Jake
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 08:55    Post subject:  

Message for trio, or anyone else who has the problem of the 'b43' firmware not getting installed.

Please run this script (gunzip it first!) and post the output log file here.
test_b43.sh.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  test_b43.sh.gz 
Filesize  431 Bytes 
Downloaded  476 Time(s) 

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 09:08    Post subject:  

Trio requested my 'Pcur' cursor selector for testing.

Install xcur2png pet pkg.

gunzip pcur.gz and place at /usr/sbin

place default_left_ptr.png at /usr/local/lib/X11/mini-icons

Run pcur.
default_left_ptr.png
 Description   
 Filesize   968 Bytes
 Viewed   2130 Time(s)

default_left_ptr.png

pcur.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pcur.gz 
Filesize  1.03 KB 
Downloaded  517 Time(s) 
xcur2png-0.7.0-p4.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  xcur2png-0.7.0-p4.pet 
Filesize  6.81 KB 
Downloaded  500 Time(s) 

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 09:15    Post subject: Re:LAN Printing No Longer Working  

arby wrote:
Thanks jakfish, you appear to be correct.
It is the newer kernel.

puppy-4.3beta1-k2.6.25.16-v423.iso prints via LAN successfully.

puppy-4.3beta1-k2.6.29.6-v423.iso does not.

Okay, the next thing for you guys to do is figure out why Smile

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 09:30    Post subject:  

Barry,

Thanks for the response

1. Pcur is great, but default folder should not be in the list also, same as Rox
2. b43 issue, I have to get back to you tomorrow, I don't have the computer with b43 with me now (it's 8.30 PM now here Wink )

regards

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 14:41    Post subject:  

for the b43 issue - please tell me where the output log file is or how to retrieve it and i will post it here. i'm more than happy to report back just not sure exactly what to post. thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 15:09    Post subject:  

i don't know how to copy and paste from a terminal screen but here are 2 screenshots encompassing the output from the terminal when i ran the b43_test script above. thanks.
b43log2.jpg
 Description   
 Filesize   154.47 KB
 Viewed   1995 Time(s)

b43log2.jpg

b43log1.png
 Description   
 Filesize   18.37 KB
 Viewed   1976 Time(s)

b43log1.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 10672
Location: Arizona USA

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 23:37    Post subject:  

4.3 beta 1 SeaMonkey closed on me once when I accidentally hit the Insert key (I'm pretty sure that was the key I hit.) I don't remember what I was doing at the time. Probably composing a message in the Puppy Linux Forum.

SeaMonkey has also closed several times while Flash junk was loading. I don't know which version of Flash is supposed to be in 4.3 beta 1 I have 10.0 r32.. I tried to install Flash 10 from the Adobe site before I upgraded my multisession DVD to 4.3 beta 1, so it's possible that the Flash I have is not the one that's supposed to be in 4.3 beta 1.

The sound is messed up when I try to play Flash stuff, such as YouTube videos. Not all the time, but most of it.

All the problems I have with 4.3 beta 1 seem to have to do with Flash. Other than that, it's great. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 25 Aug 2009, 23:39    Post subject:  

Barry,

here's b43log (already copied b43 folder in pup_save). I will boot with pfix=ram and post another b43.log
test_b43.log.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  test_b43.log.gz 
Filesize  2.46 KB 
Downloaded  474 Time(s) 

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0694s ][ Queries: 13 (0.0050s) ][ GZIP on ]