Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 21 Nov 2014, 16:47
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.3 Final -- bug reports and suggestions
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 19, 20, 21 Next
Author Message
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 757

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:07    Post_subject:  

What is pup-430.isoTEMP? Time-wise, it appears to be the latest upload.

Thanks,
Jake
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:19    Post_subject:  



Puppy 4.3 'small' running on an Asus Netbook with xaraLX sfs

Very pleased at how easy this was to install
and get online Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:22    Post_subject:  

Quote:
What is pup-430.isoTEMP?


Quote:
I'm going to rebuild and re-upload it, without the 537 modules.
Jake, could be a rebuild from Barry Smile

http://www.puppylinux.com/blog/?viewDetailed=01097

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Caneri

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 1580
Location: Canada

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:25    Post_subject:  

I have it here http://puppylinux.ca/puppyfiles/puppy-4.3/pup-430.iso
md5 matches Barry's blog post
http://puppylinux.ca/puppyfiles/puppy-4.3/pup-430.iso.md5.txt
Eric
http://puppylinux.ca/contact/

_________________
Be not afraid to grow slowly, only be afraid of standing still.
Chinese Proverb


Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jakfish

Joined: 18 Jul 2008
Posts: 757

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:41    Post_subject:  

Lobster, that makes sense. I'll download it and try it out.

Jake
Back to top
View user's profile Send_private_message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 12:55    Post_subject: What's with Sylpheed on 4.3?
Sub_title: Sylpheed 2.4.7 worked on 4.25, now has problems with attachments
 

This is not part of the original build of 4.3, but it may point to a problem there.

I'm currently testing 4.3 small ISO, with generally good results.

I succeeded in installing Firefox 3.5, (then upgrading to 3.5.3,) and Adobe Flash player 10.0.22.87 then moving my existing .mozilla directory to the new system without problems.

When I tried installing Sylpheed 2.4.7 and moving my mail, there were a couple anomalies: no menu entry for Sylpheed appeared; attempting to open any mail with an attached picture results in a crash. The error message shows an invalid pointer which turned up in glibc.so.6. Could this be a problem with the installer (Puppy Package Manager)? Sylpheed 2.4.7 worked fine with 4.25.

I've attached the gzipped error output. Running Sylpheed --debug gave more information about Sylpheed, but no more clues about the crash.
sylpheedcrash.txt.gz
Description  error output from sylpheed 2.4.7 invoked from command line in 4.3 small ISO
gz

 Download 
Filename  sylpheedcrash.txt.gz 
Filesize  2.46 KB 
Downloaded  544 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cichlasoma

Joined: 12 Sep 2009
Posts: 69

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 13:04    Post_subject:  

BarryK wrote:
I never got around to implementing a boot menu for USB Flash install.

You have to edit syslinux.cfg (or extlinux.conf) on the Flash drive.


Anyway, 4.21 does offer the boot menu when booting from a USB flash disk...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3393
Location: Oregon

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 13:59    Post_subject:  

Putting this here so it can be seen by Barry!
I got to thinking that my booting problem with Puppy v43 SCSI with the new kernel could be just SCSI driver related.
So I pulled out the TekRam SCSI card and Put in an Adaptec SCSi card.
I then booted from the Live CD so as not to mess things up and found that I had no more lockup.
I was able to boot to the desktop just fine.
So my entire problem was with lockup was the dc395x.ko driver.
If you dump that driver, all should be fine.
Either that or see if it has been updated.
Matter of fact, I am writing this from a frugal install of Puppy v43 SCSI with the new kernel!
Life is good.
Smile Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7081
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 14:06    Post_subject: Re: What's with Sylpheed on 4.3?
Sub_title: Sylpheed 2.4.7 worked on 4.25, now has problems with attachments
 

prehistoric wrote:
I succeeded in installing Firefox 3.5, (then upgrading to 3.5.3,) and Adobe Flash player 10.0.22.87 then moving my existing .mozilla directory to the new system without problems.


Going backwards? 4.3 has the latest Flash player.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 14:11    Post_subject: more on 4.3 packages
Sub_title: installing some pets on 4.3 works fine
 

I'm still running 4.3 small ISO using a frugal install to /dev/sda3, this is a SSD which I've told the universal installer is a CF in an IDE adapter. The boot times are very fast.

I've installed several packages. I had no problem with the Firefox 3.5 pet or the Adobe flash player 10.0.22.87 pet. Since these had worked on my 4.25 installation, I was able to use the .mozilla directory from that previous system after they were installed.

When I installed the Sylpheed 2.4.7 pet, there were two anomalies I noticed with the new PPM: although bogofilter was identified as a dependency it was not automatically installed; I installed this manually without problems; there was no menu entry for Sylpheed. I later installed aspell, from the Puppy 3 repository, to use for spell checking through the "prehistoric hack" of redefining the external editor. This works without problems.

I just installed the gimp 2.4 rc3 pet, which also works. The menu entry appeared without problems. I had no trouble associating files of type xcf with it so it is opened automatically.

At this point I suspect there is something in the sylpheed 2.4.7 pet which the latest PPM has trouble handling.

Except for the network problem, there are no show stoppers on this machine. More later, when I've tried 4.3 on others in my collection.

@BarryK re: flash player

You're too fast for me. I've been replacing old flash players so long I got in the habit. It now works fine without my up/down grade.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7081
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 14:23    Post_subject:  

The file 'pup-430.iso' has been re-uploaded. This fixes the problem with the 537 modules, that caused depmod to crash. My blog report:

http://puppylinux.com/blog/?viewDetailed=01098

Now of course, the warning:
If have already been using 4.3, boot the latest with "puppy pfix=ram" then get rid of old files left behind on the hard drive, that is 'pup-430.sfs' and 'zp430305.sfs'.

If you have already got into using Woof, see my blog report:

http://puppylinux.com/blog/?viewDetailed=01099

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
panzerpuppy

Joined: 02 Oct 2007
Posts: 632

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 14:33    Post_subject:  

@nubc: Current YouTube Flash videos use the MPEG-4 AVC (H.264) codec.
The GXine/FFmpeg combo in Puppy 4.3 can't play these videos.

What a pity Sad

H.264 and VC-1 are the most used codecs on the web

* H.264 (a.k.a. AVCHD or MPEG-4 AVC) is used for YouTube videos
* VC-1 (a.k.a. WMV9 HD) is used for downloadable videos / trailers)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 15:29    Post_subject: 4.3 final reupload works
Sub_title: previously reported network problem gone
 

I've just installed the re-uploaded 4.3 final ISO (the large one). The network wizard problem reported above is gone. I'm using the same wireless network I had trouble with before to post this.

I'll continue to move things to this system and report any changes to my previous bug reports.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sneekylinux

Joined: 20 Mar 2009
Posts: 65
Location: dorset,uk

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 15:34    Post_subject: puppy 4.3
Sub_title: no menu entries..
 

hey chaps,been playing about for a little while,but when trying to install stuff from the ppm,it downloads and installs,but get no menu entries.
which is a bit of a bummer...
Back to top
View user's profile Send_private_message MSNM 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Fri 18 Sep 2009, 16:07    Post_subject: PPM and menu entries
Sub_title: clue about missing menu entries
 

I just found a clue about the missing menu entries on pet packages installed in 4.3 with the latest PPM. When I installed gimp 2.4.0rc3.pet downloaded directly from ibiblio there was no menu entry. When I clicked on a local file of the same pet there was no report it was already installed, and the menu entry appeared as expected. In the previous case, where there was no menu entry for Sylpheed, I had also downloaded from ibiblio using the PPM interface. Downloading and installing by clicking on a local pet file did solve the missing menu entry problem.

Alas, the problem of Sylpheed crashing whenever I attempt to view a message with a picture or html attachment remains.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 19, 20, 21 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1040s ][ Queries: 13 (0.0235s) ][ GZIP on ]