Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 03:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.3 Final -- bug reports and suggestions
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 15 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Next
Author Message
ARAN

Joined: 21 Oct 2005
Posts: 113

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 04:57    Post_subject:  

ttuuxxx wrote:

Puppy doesn't usually come with git, try this one
http://www.puppylinux.ca/tpp/ttuuxxx/programs/Utilities/git-1.6.0.rc3-i386.pet
username:puppy
password:linux
you'll have to type it twice Smile
ttuuxxx


Hello ttuuxxx.

Thanks a lot for the Package.

Have just booted puppy in ram with "puppy pfix=ram" and installed the Git Pet Package that you provided.

For some reason this package is also broken.
It report the same error like the git in the devx sfs.


Quote:
# git pull
/usr/libexec/git-core//git-pull: line 184: exec: git-merge: not found


Will now download a early devx file that has worked for me and look what for files differ in the git-core folder.

Thanks a lot for the Help.
Greetings ARAN
Back to top
View user's profile Send_private_message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4423

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 06:55    Post_subject:  

I bashed together a fix for the broken man pages that restores 99% functionality
Code:

#! /bin/bash
defaulthtmlviewer "http://www.google.com/search?&q=man+"$1"+site:linux.die.net&btnI=Search"

_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Michalis

Joined: 08 Jan 2008
Posts: 237
Location: Greece

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 07:10    Post_subject:  

@ARAN that's strange. I don't whether git is included in puppy430 or in the devx (which I have installed) but for me git is working just fine out of the box. Actually I'm using "git clone" but I just tested "git pull" and works well without any message of something missing.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ARAN

Joined: 21 Oct 2005
Posts: 113

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 10:38    Post_subject:  

Michalis wrote:
@ARAN that's strange. I don't whether git is included in puppy430 or in the devx (which I have installed) but for me git is working just fine out of the box. Actually I'm using "git clone" but I just tested "git pull" and works well without any message of something missing.


Hello Michalis.

Thank you a lot for your clarification !
I can confirm that git is not in puppy and also not in devx.
The strange thing is that before i have upgraded Puppy i had a full working git. Dont know anymore where this package i have downloaded.

It would be very helpful if you could try to execute also git-merge
http://linux.die.net/man/1/git-merge

I get this error message here if i do that inside /usr/libexec/git-core
Quote:
# ./git-merge
bash: git-merge: command not found


Normally this command should exist like all other programms too.
As a example "git commit -a" works great. changes can be commited to the tree. For some reason "git-merge" however is missing.

The place where git-merge get in action is in the File
/usr/libexec/git-core/git-pull

Quote:
merge_name=$(git fmt-merge-msg $log_arg <"$GIT_DIR/FETCH_HEAD") || exit
test true = "$rebase" &&
exec git-rebase $strategy_args --onto $merge_head \
${oldremoteref:-$merge_head}
exec git-merge $no_stat $no_commit $squash $no_ff $log_arg $strategy_args \
"$merge_name" HEAD $merge_head


I assume the reason why you dont get a merge error is maybe that git has nothing to merge !

This Files or command should somehow work inside /usr/libexec/git-core

Quote:

Main porcelain commands

git-add(1)
Add file contents to the index.
git-am(1)
Apply a series of patches from a mailbox.
git-archive(1)
Create an archive of files from a named tree.
git-bisect(1)
Find the change that introduced a bug by binary search.
git-branch(1)
List, create, or delete branches.
git-bundle(1)
Move objects and refs by archive.
git-checkout(1)
Checkout and switch to a branch.
git-cherry-pick(1)
Apply the change introduced by an existing commit.
git-citool(1)
Graphical alternative to git-commit.
git-clean(1)
Remove untracked files from the working tree.
git-clone(1)
Clone a repository into a new directory.
git-commit(1)
Record changes to the repository.
git-describe(1)
Show the most recent tag that is reachable from a commit.
git-diff(1)
Show changes between commits, commit and working tree, etc.
git-fetch(1)
Download objects and refs from another repository.
git-format-patch(1)
Prepare patches for e-mail submission.
git-gc(1)
Cleanup unnecessary files and optimize the local repository.
git-grep(1)
Print lines matching a pattern.
git-gui(1)
A portable graphical interface to Git.
git-init(1)
Create an empty git repository or reinitialize an existing one.
git-log(1)
Show commit logs.
Quote:
git-merge(1)

Join two or more development histories together.
git-mv(1)
Move or rename a file, a directory, or a symlink.
git-pull(1)
Fetch from and merge with another repository or a local branch.
git-push(1)
Update remote refs along with associated objects.
git-rebase(1)
Forward-port local commits to the updated upstream head.
git-reset(1)
Reset current HEAD to the specified state.
git-revert(1)
Revert an existing commit.
git-rm(1)
Remove files from the working tree and from the index.
git-shortlog(1)
Summarize git log output.
git-show(1)
Show various types of objects.
git-stash(1)
Stash the changes in a dirty working directory away.
git-status(1)
Show the working tree status.
git-submodule(1)
Initialize, update or inspect submodules.
git-tag(1)
Create, list, delete or verify a tag object signed with GPG.
gitk(1)
The git repository browser.

Ancillary Commands

Manipulators:

git-config(1)
Get and set repository or global options.
git-fast-export(1)
Git data exporter.
git-fast-import(1)
Backend for fast Git data importers.
git-filter-branch(1)
Rewrite branches.
git-lost-found(1)
(deprecated) Recover lost refs that luckily have not yet been pruned.
git-mergetool(1)
Run merge conflict resolution tools to resolve merge conflicts.
git-pack-refs(1)
Pack heads and tags for efficient repository access.
git-prune(1)
Prune all unreachable objects from the object database.
git-reflog(1)
Manage reflog information.
git-relink(1)
Hardlink common objects in local repositories.
git-remote(1)
manage set of tracked repositories.
git-repack(1)
Pack unpacked objects in a repository.
git-repo-config(1)
(deprecated) Get and set repository or global options.
Interrogators:

git-annotate(1)
Annotate file lines with commit info.
git-blame(1)
Show what revision and author last modified each line of a file.
git-cherry(1)
Find commits not merged upstream.
git-count-objects(1)
Count unpacked number of objects and their disk consumption.
git-fsck(1)
Verifies the connectivity and validity of the objects in the database.
git-get-tar-commit-id(1)
Extract commit ID from an archive created using git-archive.
git-help(1)
display help information about git.
git-instaweb(1)
Instantly browse your working repository in gitweb.
git-merge-tree(1)
Show three-way merge without touching index.
git-rerere(1)
Reuse recorded resolution of conflicted merges.
git-rev-parse(1)
Pick out and massage parameters.
git-show-branch(1)
Show branches and their commits.
git-verify-tag(1)
Check the GPG signature of tags.
git-whatchanged(1)
Show logs with difference each commit introduces.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ARAN

Joined: 21 Oct 2005
Posts: 113

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 11:54    Post_subject:  

Okay with the very smart Guys at the git IRC channell i could fix the Bug.

The Problem is really that the Git Packages for Puppy Linux are Broken.
Even the one that ttuxxx posted it is also broken.

The Bug is that the Pet packages have in the folder /usr/libexec/git-core
about 95 system links missing to the git binary.

It looks like that the pet create scripts dont pay attention to symlinks

Here is a file list of of a complete git-core folder
http://pastie.org/635088

As you can see "git-merge" but also "git-diff", "git-fetch", "git-add" ... that point to git binary are all missing !

I have solved my problem with this command here in the terminal

Quote:
ln /usr/bin/git /usr/libexec/git-core/git-merge


The symlinks should be created while building git from sources with the following command. For me the Pet Create Packages are Broken as they dont include the symlinks that are needed.

Quote:
make prefix=/usr INSTALLDIRS=vendor DESTDIR="${pkgdir}" install quick-install-man
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dogone


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 202
Location: Arizona, USA

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 12:05    Post_subject: CD ripping issues in 4.3 final  

Two observations:

1. cdparanoia segfaults in both 4.3 main and small kernel 2.6.30.5. It does not segfault in 4.3 main kernel 2.6.25.16.

2. Ripoff consistently dies in mid full-disk rip. It's cpu utilization then goes from ~1% to 90+% and the process must be killed. Observed in all tested 4.30 final releases.

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 13:01    Post_subject:  

ARAN wrote:
Okay with the very smart Guys at the git IRC channell i could fix the Bug.

The Problem is really that the Git Packages for Puppy Linux are Broken.
Even the one that ttuxxx posted it is also broken.

The Bug is that the Pet packages have in the folder /usr/libexec/git-core
about 95 system links missing to the git binary.

It looks like that the pet create scripts dont pay attention to symlinks

Here is a file list of of a complete git-core folder
http://pastie.org/635088

As you can see "git-merge" but also "git-diff", "git-fetch", "git-add" ... that point to git binary are all missing !

I have solved my problem with this command here in the terminal

Quote:
ln /usr/bin/git /usr/libexec/git-core/git-merge


The symlinks should be created while building git from sources with the following command. For me the Pet Create Packages are Broken as they dont include the symlinks that are needed.

Quote:
make prefix=/usr INSTALLDIRS=vendor DESTDIR="${pkgdir}" install quick-install-man


usually petget does an excellent job at making system links, actually this is the first time that I've read that it didn't work right. I would be blaming git developers. I've compiled just about everything like gcc,qt,xorg,wx,alsa, etc and not once did I have an issue like that, I've used another git I compiled on 2.14X 2 days ago to download some sources and it work, So its a strange thing then.
I guess I'll have to recompile a few others later on Smile
Thanks for the how to Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1550
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 13:34    Post_subject: Re: No sound on Gateway laptop
Sub_title: May be related to multiple driver associations for same modem device
 

The referenced thread provides much info on this sound problem and leads me to suspect a modem-driver conflict. The sound board is 8086:24c5, although no one has posted the modem ID. But I see in the modules.alias file three listings for a modem ID 8086:34c6, which supports the observations of an Intel, SmartLink and Conexant (HSF) driver. All three support that ID, which I would guess is what is in the laptops. (Waiting for confirmation.) That narrows down the problem and is manageable!

I suspect the SmartLink (slamr) is superfluous, since the Intel driver results in use of the SmartLink logic (daemon). But the HSF-driver's claim on the modem is surprising. Fortunately, this issue does not seem to involve the snd-hda-intel driver, which is what got modified for 4.3.

Since I have accepted responsibility for modem support, I will look into it. I would like to find a way to discriminate the HSF from the non-HSF modems with that ID. There are more IDs associated with the devices, that show up in the log file: /tmp/udevtrace.log. If each Gateway loptop user in the referenced thread could attach that file to a posting or PM to me, that would help. Thanks.
Richard

UPDATE: To get the best advice (and a lot more), the linmodem group provides a utility to analyze your modem situation, scanModem. I have put the latest version into a dotpet for ease of installation and removal. Click on the dotpet to install it, then click on the "console" icon and enter:
./scanModem
(that is dot slash. . . and upper-case M)

The results appear in (/root/) Modem/ModemData.txt. That file will probably recommend the correct driver to use. You will probably end up blacklisting slamr and hsfmc97ich, to let snd-intel8x0m grab the modem (assuming the IDs are as I guessed).
R
scanModem-2009-09-15.pet
Description  Invoke on command line by : ./scanModem and examine ~/Modem/ModemData.txt.
pet

 Download 
Filename  scanModem-2009-09-15.pet 
Filesize  80.18 KB 
Downloaded  331 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
paulh177


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 875
Location: ST862228

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 15:13    Post_subject:  

I think there may be a problem with the network wizard.
I have just looked at the wpa conf file in /etc/network-wizard/wireless/wpa_profiles and it contains over 4000 lines -- it seems the psk gets copied to the wpa config file every time wpa_supplicant runs? (I'm guessing willdly)

this is on my acer aspire one

s

_________________
Want to report a bug or problem? Have a read of this first ...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 16:19    Post_subject:  

approximately 1 in five shut downs stop at a screen with small rectangular white/grey windows arranged in about 15-20 rows on a black background. requires a hard shutdown to complete.
had seen this only occasionally in previous puppys.
doesn't cause any problems. just the improper shut down screen displays on reboot.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
paulh177


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 875
Location: ST862228

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 16:28    Post_subject:  

aarf i get that irregularly too, also seen it in earlier betas
_________________
Want to report a bug or problem? Have a read of this first ...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 17:41    Post_subject:  

@aarf and paulh177

That might be something to do with what 'gyro' was talking about earlier in this thread whare the pupsave is not cleanly being unmounted. Just a guess.
__________________

Darn absvolume is gone, I read of other people having this bug in the beta's but did not experience it, took a week to go. Rolling Eyes Confused

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
lwill


Joined: 13 Jun 2008
Posts: 174
Location: City Of Lights

PostPosted: Tue 29 Sep 2009, 21:56    Post_subject:  

rerwin,
Attached file has the info you asked for from:
4.30 full (no sound)
4.30 small (sound)
4.03 (sound)
4.31.1 I got working

I have not tested connecting with the modem in any of them.
Let me know if there is any other info I can give.

Lyle
modeminfo.tar.gz
Description  ModemData and udevtrace from 4.3, 4.3small, 4.03, and working 4.31.1.
gz

 Download 
Filename  modeminfo.tar.gz 
Filesize  17.66 KB 
Downloaded  344 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1293
Location: Germany

PostPosted: Wed 30 Sep 2009, 03:06    Post_subject:  

aarf wrote:
approximately 1 in five shut downs stop at a screen with small rectangular white/grey windows...
I also can confirm this.I can't say one of five, but it's more often than in earlier Puppies or upup. It seems to appear randomly or I didn't found out any system when it happens.

I don't think it has something to do with pupsave is not cleanly being unmounted because the system hangs before something is saved to the pupsave file.

So if I install something or change settings I save it with the save button on the desktop. After that it doesn't matter whether the system hangs at shutdown or not.

~ Rolf

_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Iguleder


Joined: 11 Aug 2009
Posts: 1926
Location: Israel, somewhere in the beautiful desert

PostPosted: Wed 30 Sep 2009, 06:40    Post_subject: Re: CD ripping issues in 4.3 final  

dogone wrote:

2. Ripoff consistently dies in mid full-disk rip.


Ripoff died here too, but no CPU spikes.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
ICQ 
Display_posts:   Sort by:   
Page 15 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1257s ][ Queries: 13 (0.0089s) ][ GZIP on ]