Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 25 Jul 2014, 16:48
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Puppy doesn't see my Thinkpad PCMCIA adapter :-(
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [13 Posts]  
Author Message
hugoatl


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 5

PostPosted: Wed 15 Jun 2005, 10:46    Post subject:  Puppy doesn't see my Thinkpad PCMCIA adapter :-(  

I just downloaded Puppy yesterday 6/14/05 at my brother's house. Booted on CD ran Puppy
rand flawlesly set up the ethernet connection. no problem. I went home tried it there. I have an IBM thinkpad using a Xircom PCMCIA LAN card. When Puppy loads and it get to the desktop...setting up ethernet connection... Puppy doesn't find any PCMCIA adapters just the PCI controllers. What can I do?
would it help if I buy another brand that puppy would recognized. Yes I am a newbie !!!!

Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message 
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Wed 15 Jun 2005, 16:29    Post subject:  

A couple of bits of information will help sort out the problem.

What exact model and model number Thinkpad is this?

Say, Thinkpad R-30 2656 30U.

Yes, this can make a difference. Look at the bottom of the Thinkpad on the service tag.

Laptops are sometimes an issue and knowing this will ID the PCMCIA interface.

What exact model Xircom card is it? It should be on the faceplate.

I assume it does not have onboard LAN?

I have a Thinkpad and Xircom card and will look at it.

_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest
Guest


PostPosted: Wed 15 Jun 2005, 19:38    Post subject: Puppy is not finding my PCM/CIA adapter  

Its a Thinkpad 600E
Xircom Realport Carbus 100/100+ modem
Model number: RBEM56G-100

Thanks for the help
Back to top
hugoatl


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 5

PostPosted: Wed 15 Jun 2005, 21:44    Post subject:  

Figured it out!!!!! Razz

I specified the module for the PCMCIA

to #moprobe xircom_cb
loaded the driver and Xircom adapter is running.


Thank you!!

Now I have another question.
I am on a ADSL connection PPOE how can I use puppy
or do I have to use a router?

Thansk sorry but like I said earlier I am a NEWBIE!!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 15 Jun 2005, 22:07    Post subject:  

Puppy has Roaring Penguin PPPOE.
Do a search on this forum and the old one, you should be able to find solutions.

I don't know if there is anything about this on the Wiki?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 05:47    Post subject:  

hugoatl, nice going! You beat me to it.

Now I know that it will work on my system!

Now Verison has begged me to try DSL and gave me a 30 day free trial.

So in 5 days or so, i can try this out and report back, once i get the DSL hardware.

_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
hugoatl


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 06:56    Post subject:  

Barry K,

I cannot find anything on the the discussion board about PPOE.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 07:12    Post subject:  

I just did a search on the old forum:

http://www.goosee.com/puppy/sforum/simpleforum_pro.cgi

...it found some matches using the search word "roaring".
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest
Guest


PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 13:19    Post subject:  

I will check this out.

Thank you.
Back to top
Guest
Guest


PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 15:24    Post subject:  

can I do this while running Puppy from live cd?
or do I have to install on HD?
Back to top
hugoatl


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 19:32    Post subject:  

I have tried the roaring pinguin but its not working
it fails to start.

any suggestions.

_________________
Puppy Rocks!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
hugoatl


Joined: 15 Jun 2005
Posts: 5

PostPosted: Thu 16 Jun 2005, 21:20    Post subject:  

I am on puppy and onlie...
GOD!! It took me forever and a day to figure it out but I did it!!!!

_________________
Puppy Rocks!!!
Back to top
View user's profile Send private message 
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Fri 17 Jun 2005, 04:27    Post subject:  

How bout posting how you did it? This would help others (like me) Razz

You could post it in the how-to section, or right here.

Maybe it could go into the wiki?

_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [13 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0688s ][ Queries: 12 (0.0050s) ][ GZIP on ]