Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 22:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
HDA Intel sound detected, but I can't get no sound
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Author Message
vikrang

Joined: 30 Sep 2009
Posts: 16

PostPosted: Wed 30 Sep 2009, 05:20    Post subject:  HDA Intel sound detected, but I can't get no sound  

I have a dell VOSTRO 1500 ...Pentium C2D (On Board sound )..ALSA is detecting "HDA Intel"...Using Wizard, I am not able to get sound,, I have been trying different things by reading the forums like editing modprobe.conf by adding model=auto or to dell or specifying IRQ or DMA values and stuff....No results...Can anybody give a clear instruction pl?
Back to top
View user's profile Send private message 
plaguedogs


Joined: 18 Oct 2008
Posts: 60

PostPosted: Thu 01 Oct 2009, 22:37    Post subject:  

i have the same problem. i decided to use one of the older kernels. now it works perfect.

try 2.6.25.16.
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/puppy-4.3/special-puppies/

i built my own with 2.6.29.6.
if anyone knows a better way, let us know.
i posted about this in the bugs section during the beta, but its still the same.
Back to top
View user's profile Send private message 
vikrang

Joined: 30 Sep 2009
Posts: 16

PostPosted: Fri 02 Oct 2009, 06:25    Post subject: HDA
Subject description: Still No Sound with Kernel 2.6.25.16
 

Dear Plaguedogs,

Thanks for your suggestion...But I am still not able to get the sound...Do you use Dell Vostro? In that case, Pl give me a walktrough of the steps involved....This is driving me crazy and frustrated
Back to top
View user's profile Send private message 
plaguedogs


Joined: 18 Oct 2008
Posts: 60

PostPosted: Sat 03 Oct 2009, 04:27    Post subject:  

no im on a dell inspiron 1525.
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 10960
Location: Arizona USA

PostPosted: Sat 03 Oct 2009, 11:04    Post subject:  

vikrang,

Are you certain there's nothing wrong with your hardware, and that you have everything plugged in correctly? I once spent a week trying all kinds of things to figure out why my computer wouldn't make any sound, only to discover I'd plugged the speakers into the microphone jack. Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message 
vikrang

Joined: 30 Sep 2009
Posts: 16

PostPosted: Sat 03 Oct 2009, 13:43    Post subject: Its Fine with WIN and SLAX  

Thanks Flash, But the hardware is perfect...Since it is a laptop, I dont have to connect any external speaker or something
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Sat 03 Oct 2009, 15:24    Post subject:  

vikrang,
Could you post the output from the "lsmod" command and attach the /tmp/udevtrace.log file? I am concerned that anyone has trouble with HDA-Intel, but need to get more info on the circumstances. The lsmod and log data may be helpful. Thanks.
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
vikrang

Joined: 30 Sep 2009
Posts: 16

PostPosted: Sat 10 Oct 2009, 09:34    Post subject:  

,

I am extremely sorry for the delayed response as for the last few days or so it was too hectic in office and I didnt have time for anything

I have now installed 4.3 with the latest Kernel and Guess What?? Sound at last!!!

Thanks for your kind offer to help me...Also a big thanks to Tempestuous, LLuamco, flash.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0496s ][ Queries: 12 (0.0039s) ][ GZIP on ]