Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 18:39
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4.3.1-Release-Candidate -- bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 16:47    Post subject: Re: burniso2cd can frustrate user verifying disk
Subject description: Misleading instruction and insufficient error information
 

kazzamozz wrote:


Yes everytime I have tried to do a verification I get an error, stating it is unable to verify disk. However I check the disks by booting up with them and they are fine.
Confused
Cheers
Kazzamozz


Yeah; it's been like that for me for ages. So much so that I haven't bothered with "Verify" for months and months - at least back to 4.1.

_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1513
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 18:16    Post subject: Undetected internal modem -- bug found!  

And we have a winner! -- tubby!

Tubby's report of his internal modem not being detected automatically is now solved. The modem is built into the sound card and is one of those supported by the SmartLink driver, slmodem. But the firmware.dep file does not associate the driver, snd_ali5451, with the slmodem firmware.

The slmodem line in all /etc/modules/firmware.dep.2.6.xx.xx versions -- for each of the kernels -- should now be:
Code:
slmodem:slamr.ko,slusb.ko,snd-via82xx-modem.ko,snd-atiixp-modem.ko,snd-intel8x0m.ko,snd-hda-intel.ko,snd-ali5451.ko


Tubby, and anyone else with this modem, can update the file by copy-pasting this command and entering in a console:
Code:
sed -i -e 's/\(,snd-hda-intel.ko\)/\1,snd-ali5451.ko/' /etc/modules/firmware.dep.`uname -r`
and then rebooting. There should be no need to probe for the modem. This fix can also be applied to any puppy 4.1.2 or 4.2.1, and probably others.

Thank you tubby for calling attention to this problem, which results in a better Puppy! In a nick of time (whatever that means).
Richard

Update: Corrected _ to -, per Barry's instruction. Thanks, Barry.

Last edited by rerwin on Tue 13 Oct 2009, 22:10; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1513
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 18:20    Post subject:  

(Inadvertent duplicate posting.)
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 19:26    Post subject: Re: Partview accuracy
Subject description: Partview values seem to differ somewhat from those in Pmount
 

wrong post
_________________
http://bkhome.org/news/

Last edited by BarryK on Tue 13 Oct 2009, 19:31; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 19:30    Post subject:  

ecube wrote:
I feel that information about mounted partitions is sufficient and have put together a small perl script which is sufficient for my needs.


Ecube,
That's great! I was hoping that my first-go at writing Partview would stimulate someone else to have a go.

Your solution is simple and fast.

It has one problem though. As it only shows mounted partitions, if there aren't any then it aborts with an error.

That's a problem if someone boots Puppy for the first time, or with "pfix=ram" then they click on the tray icon that runs Partview -- and nothing happens.

Could you modify the script so that if no partitions mounted, put up a message that Partview displays information about mounted partitions only.

...thanks, if you can do that, I'll put it into 4.3.1.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 21:52    Post subject:  

Feverfew,
Thanks for the updated images of the taskbar and menu.

rerwin,
Thanks for the verify-fix for burniso2cd.

Zigbert,
Pburn upgraded to 3.1.2.

rerwin,
I have upgrade pmodemdiag to your -2 version.

rerwin,
Added snd-ali5451.ko (note not '_'):
slmodem:slamr.ko,slusb.ko,snd-via82xx-modem.ko,snd-atiixp-modem.ko,snd-intel8x0m.ko,snd-hda-intel.ko,snd-ali5451.ko

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
wuwei


Joined: 15 Sep 2007
Posts: 774
Location: de

PostPosted: Wed 14 Oct 2009, 00:59    Post subject: 4.3.1 Internet connection settings not saved  

I had experimented with 430 upgrading a full HDD installation of 421. The LAN connection did not save for the next boot. So far so bad.
Next I did a frugal install of 431RC and the connection settings were saved on the fresh install. Hurray!
BUT...
then I made an executable in /root/startup to have the numlock active at startup.
( #!/bin/sh
numlockx on)
Funny enough this killed the connection settings. As soon as I removed the executable, the settings are saved again for the next boot.

Any idea if this is my doing or a bug?

Thanks guys.
Back to top
View user's profile Send private message 
paulh177


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 875
Location: ST862228

PostPosted: Wed 14 Oct 2009, 01:58    Post subject:  

Also posted in Barry's blog but added here for completeness.

4.30 frugal on acer aspire one; upgraded from 4.3 to 4.3.1 using the servicepack .pet

I have 3 ptns on my aspire one 120GB hdd: sda1 ~20GB ext3; sda2 ~10GB ext2 ; sda3 ~83GB ext3

If i mouse-hover over the drive icons on the desktop, sda1 shows as 110.2GB ext2; sda2 as 92.2GB ext3; and sda3 as 9.8GB ext2.

Gparted, parted, Pmount and partview show them "correctly".

_________________
Want to report a bug or problem? Have a read of this first ...
Back to top
View user's profile Send private message 
Denethor

Joined: 14 Oct 2009
Posts: 4

PostPosted: Wed 14 Oct 2009, 08:49    Post subject:  

Excuse the language but I am using a translator!

I have a problem with puppy linux already present in the version 4.30 network!
I have a Packard Bell Dot S with Atheros 8132 PCI-E Ethernet network adapter. When I try to connect the OS recognizes me automatically atlc1 driver if I am not mistaken. Tells me that all ok is never then when I go to do the car configuration DHCP not detects me suffered the setting the makes only after a little waiting and eventually fails the network! I think it is a bug in the drivers because sometimes obliterated and in the process of recovering the same driver was able to make it work but I cannot now!
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1680
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Wed 14 Oct 2009, 09:31    Post subject: Re: burniso2cd can frustrate user verifying disk
Subject description: Misleading instruction and insufficient error information
 

rerwin wrote:

Since this might be considered a long-standing-bug fix, I offer it for the next RC.

Would this also work with previous 4.x versions of Puppy?

Thanks.
Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 419
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Fri 16 Oct 2009, 13:45    Post subject:  

In pup-4.3.1-rc2, if a standard desktop icon is deleted, and then an sfs file is added or removed in BootManager, the deleted icon reappears on the desktop after the next boot.

gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
dawg

Joined: 09 Aug 2009
Posts: 113
Location: still here

PostPosted: Fri 16 Oct 2009, 16:14    Post subject:  

gyro wrote:
In pup-4.3.1-rc2, if a standard desktop icon is deleted, and then an sfs file is added or removed in BootManager, the deleted icon reappears on the desktop after the next boot.
Yep, a usual "Puppy" thing...
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
retry3

Joined: 15 Aug 2006
Posts: 65
Location: Ohio

PostPosted: Fri 16 Oct 2009, 16:26    Post subject: Making Multi-session CD
Subject description: No success in 430 - 431rc2
 

Using 431rc2 frugal in notebook with probable defective hard drive.
I am a newbie forever.

Can make normal .iso CD,s but not multi-session which I need.

Tried: Barry's latest instructions on remastering; Remaster Pup Live CD; Pburn from right click on iso file; Pburn from desktop menu; Burn iso 2CDD

The remastered ones will not even boot.

I ran the others with pfix=ram and "saved to CD", but at reboot, they refused to boot. I tried one twice with pfix=ram and it rebooted ok the first time but refused after I saved the second session.

Incidentally, it seemed that Pburn could not find the iso file until I moved it into home root file.

Don't know if this is a bug in 43x, in my setup, equipment or me.

Puppy is great.
Back to top
View user's profile Send private message 
dawg

Joined: 09 Aug 2009
Posts: 113
Location: still here

PostPosted: Fri 16 Oct 2009, 17:13    Post subject:  

OK Houston, I have a problem, and I've had it since 430 actually, I just always forget to report it, since I'm usually in my 421.. sorry

Whenever trying to play any audio, it turbo-repeats chunks of it, progressing very slowly, and also slows down my USB mouse.
The audio can then be "killed" and dies out eventually (the introductory "Puppy bark" also loops crazily until I close the intro screen), but the mouse remains slow until reboot (restarting X doesn't help). The touchpad is unaffected.
This happens (at least) on my lappy 1.. gonna try to test the other machines soon (sometime tomorrow, I hope).

Logitech USB-PS/2 Optical Mouse
Audio Adapter ATIIXP - ATI IXP

Loaded Kernel Modules:
Code:
cpufreq_ondemand   'cpufreq_ondemand' - A dynamic cpufreq governor for Low Latency Frequency Transition capable processors
p4_clockmod   cpufreq driver for Pentium(TM) 4/Xeon(TM)
speedstep_lib   Library for Intel SpeedStep 1 or 2 cpufreq drivers.
lp   
snd_pcm_oss   PCM OSS emulation for ALSA.
snd_seq_dummy   ALSA sequencer MIDI-through client
snd_seq_oss   OSS-compatible sequencer module
snd_seq_midi_event   MIDI byte <-> sequencer event coder
snd_seq   Advanced Linux Sound Architecture sequencer.
snd_seq_device   ALSA sequencer device management
snd_mixer_oss   Mixer OSS emulation for ALSA.
rfkill_input   Input layer to RF switch connector
fan   ACPI Fan Driver
arc4   ARC4 Cipher Algorithm
ecb   ECB block cipher algorithm
b43   Broadcom B43 wireless driver
mac80211   IEEE 802.11 subsystem
input_polldev   Generic implementation of a polled input device
led_class   LED Class Interface
rfkill   RF switch support
cfg80211   wireless configuration support
hsfmc97ati   Conexant low-level hardware driver
hsfsoar   HSF module for SmartDAA(tm) devices
serio_raw   Raw serio driver
pcspkr   PC Speaker beeper driver
hsfserial   Virtual serial port driver for Conexant modems
hsfengine   Conexant modem engine
snd_atiixp   ATI IXP AC97 controller
snd_ac97_codec   Universal interface for Audio Codec '97
ohci1394   Driver for PCI OHCI IEEE-1394 controllers
ac97_bus   
snd_pcm   Midlevel PCM code for ALSA.
hsfosspec   OS-specific support module
8139too   RealTek RTL-8139 Fast Ethernet driver
mii   MII hardware support library
snd_timer   ALSA timer interface
snd   Advanced Linux Sound Architecture driver for soundcards.
ieee1394   
soundcore   Core sound module
snd_page_alloc   Memory allocator for ALSA system.
i2c_piix4   PIIX4 SMBus driver
i2c_core   I2C-Bus main module
shpchp   Standard Hot Plug PCI Controller Driver
ati_agp   
agpgart   AGP GART driver
pci_hotplug   PCI Hot Plug PCI Core
video   ACPI Video Driver
wmi   ACPI-WMI Mapping Driver
output   Display Output Switcher Lowlevel Control Abstraction
battery   ACPI Battery Driver
parport_pc   PC-style parallel port driver
parport   
evdev   Input driver event char devices
thermal   ACPI Thermal Zone Driver
button   ACPI Button Driver
processor   ACPI Processor Driver
ac   ACPI AC Adapter Driver
fuse   Filesystem in Userspace
aufs   aufs -- Advanced multi layered unification filesystem
nls_iso8859_1   
nls_cp437   
usbhid   USB HID core driver
usb_storage   USB Mass Storage driver for Linux
squashfs   squashfs 4.0, a compressed read-only filesystem
ohci_hcd   USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
ssb   Sonics Silicon Backplane driver
ehci_hcd   USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
usbcore   
yenta_socket   
rsrc_nonstatic
[431rc2 frugal]

Any hope for this getting fixed? Smile I like 43x otherwise, it boots faster etc..
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 16 Oct 2009, 17:55    Post subject:  

dawg,
I wonder... as an experiment, blacklist those hsf* kernel modules.
You can do that in the BootManager.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1032s ][ Queries: 13 (0.0106s) ][ GZIP on ]