Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Jul 2014, 21:47
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
How do I set 800x600 on an old laptop with neomagic card?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 2 Posts_count   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
Eddy_yu
Guest


PostPosted: Fri 13 May 2005, 04:19    Post_subject:  How do I set 800x600 on an old laptop with neomagic card?  

How to boot puppy into 800x600 resolution ??
Back to top
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 13 May 2005, 05:10    Post_subject:  

Try Start / Setup /Xvesa Setupwizard

This should show you which resolutions are available
- just click on 800 x 600

If not there click on more
make a note of the number of the resolution as you press enter
then type it in and press enter

Does that help?

_________________
Puppy WIKI

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Eddy_yu
Guest


PostPosted: Fri 13 May 2005, 08:48    Post_subject:  

Lobster wrote:
Try Start / Setup /Xvesa Setupwizard

This should show you which resolutions are available
- just click on 600 x 800

If not there click on more
make a note of the number of the resolution as you press enter
then type it in and press enter

Does that help?


Ehh .... I can't see start button only flashing lines and colors Sad
I need to boot in 800x600 to see anything on my display Smile
Is it possible and how ???

Thanks in advance Smile
Back to top
GuestToo
Puppy Master

Joined: 04 May 2005
Posts: 4078

PostPosted: Fri 13 May 2005, 13:38    Post_subject:  

you could try pressing ctrl+alt+backspace to kill X
then type:

rm /etc/videomode
startx

this will cause the video wizard to run

or you can try typing:

echo -n '0x0114 800x600x16' > /etc/videomode
startx

or you could edit /etc/videomode by killing X and typing:

mp /etc/videomode

don't press enter at the end of the line
you can get the mp editor's menu by pressing ctrl+A
Back to top
View user's profile Send_private_message 
seppi
Guest


PostPosted: Sun 15 May 2005, 15:25    Post_subject: graphics problems  

I have the same problem, but killing the X-Window doesn´t help; there nothing to recognize in the terminal window - yellow background and somezhing other flashing. Other Live-CD´s (i.e KNOPPIX) are working.
Is this a problem with frame-buffer support (just a question from a LINUX-newbie) ?
Back to top
danleff


Joined: 08 May 2005
Posts: 294
Location: Albany, NY

PostPosted: Sun 15 May 2005, 17:42    Post_subject:  

These sound like older laptops with integrated non-vesa video? Which makes and models are they? Trident chipset for video by any chance?

Puppy Unleashed has the ability to build non-vesa video for these older laptops.

_________________
I love it when a plan comes together

--Hannibal Smith
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Eddy_yu
Guest


PostPosted: Mon 16 May 2005, 04:59    Post_subject:  

Now I have 800x600 resolution but only three colors (blue,green & yellow). Other linux distros recognize my neomagic video card without any problems .
Back to top
Guest
Guest


PostPosted: Tue 17 May 2005, 05:06    Post_subject:  

OK I'll download the latest puppy and do a write up on the NeoMagic card (crud)......
Back to top
seppi
Guest


PostPosted: Tue 17 May 2005, 14:34    Post_subject: solution for neomagic-problems  

Thank you for your help; a lot of neomagic (DELL-)users will appreciate your efforts !
Back to top
Absolute Beginner
Guest


PostPosted: Mon 30 May 2005, 13:54    Post_subject:  

is there an solution yet? Because I experienced the same problem
Back to top
Delboy
Guest


PostPosted: Tue 31 May 2005, 05:43    Post_subject:  

I found that the (800x600 LCD) Neomagicgraph 128 video card in my OLD Digital laptop didn't work in any distro I tried using an Xvesa server. It
displays perfectly however in Damnsmall Linux where a framebuffer server selection option is offered at boot. I'm thinking of starting Puppy with this same machine. Is there a framebuffer Xserver in the Puppy CD?
Back to top
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 31 May 2005, 09:19    Post_subject:  

No, there's a framebuffer server in Unleashed, so you have to build a custom Puppy from the packages.
But, version 1.0.2 is a problem, no framebuffer-enabled kernel.
You would have to use Unleashed for Pup 1.0.1, which does have a 2.4.27 framebuffer-enabled kernel.

For Pup 1.0.3 there will be framebuffer enabled kernels, and Unleashed will allow you to choose either 2.4.27 or 2.6.11.11, but you will still need to go to Unleashed to do this.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 31 May 2005, 09:21    Post_subject:  

Oh yeah, the reason why we don't include both Xvesa and framebuffer X servers in the live-CD so you can choose at boot, is because each is about 1M.
Xvesa works on the vast majority of PCs and also gives better performance, so that's our default choice.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Guest
Guest


PostPosted: Tue 31 May 2005, 09:38    Post_subject:  

Thanks Barry for the clear advice. Will look into unleashed a bit more.
Back to top
dolhop
Guest


PostPosted: Sun 19 Jun 2005, 21:25    Post_subject: which build - same problem on thinkpad i1400-2611  

Did anyone find a puppy livecd build that works with the neomagic display? I have a thinkpad i1400-2611 model with the neomagic MagicGraph 128XD and I can't get a console or anything X - well, I can sort of see the x-vesa wizard and select different modes, but they all come up with messed up colours and wavy lines - barely visible. I couldn't get knoppix or freesbie livecds to work either.....
Back to top
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 2 Posts_count   Goto page: 1, 2 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0627s ][ Queries: 12 (0.0039s) ][ GZIP on ]