Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 12:10
All times are UTC - 4
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
xterm in programs
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 02:32    Post subject:  xterm in programs
Subject description: Bug in xterm?
 

If you have both xterm and rxvt installed, try this.
Open a rxvt terminal and then in it, type rxvt to open another.
No errors are displayed in the first terminal window.

Now, Open a xterm window and then in it type xterm to open another.
An error will be displayed in the first window.

This is reproducible.
So is there a bug with using xterm if more than one instance of it is opened?
I should mention that even when xterm is run multiple times by a script, the bug appears.
And that makes me wonder if xterm was called to run an external program, would that error be passed back to the calling program.
Back to top
View user's profile Send private message 
amigo

Joined: 02 Apr 2007
Posts: 2260

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 05:26    Post subject:  

What is the error which is shown?
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 14:21    Post subject:  

Actually, it is not an error shown but a warning.
And it only happens with xterm, which I installed from a pet.
The warning is:
Warning: Cannot convert string "nil2" to type FontStruct

This is with no program starting xterm.
It is with xterm starting another instance of itself.
But....
An example program that pertains to forks in the gtkdialog-tips thread that opens multiple instances of xterm when a button is pressed also display this warning if the program is started from xterm or rxvt.
You will not see the warning if you do not have xterm installed.
I think that before you install xterm, it is a system link to rxvt.
Back to top
View user's profile Send private message 
amigo

Joined: 02 Apr 2007
Posts: 2260

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 16:50    Post subject:  

Sounds like an error from maybe fontconfig... Where did you get the xterm from?
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 17:03    Post subject:  

amigo wrote:
Sounds like an error from maybe fontconfig... Where did you get the xterm from?

I got xterm from ibiblio from the pets directory.
Maybe it doesn't play well with puppy.
Anyway to save you searching, I will attach the pet.
xterm-229-1.pet
Description  Xterm for Puppy
pet

 Download 
Filename  xterm-229-1.pet 
Filesize  107.76 KB 
Downloaded  630 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 20:16    Post subject:  

8bit,

this is a problem with the xterm-config. nil2 is a font that is missing in puppy but is defined for xterm.

open /etc/X11/app-defaults/Xterm and look for line 72ff
Code:
*fontMenu*font1*Label:   Unreadable
*VT100.font1:      nil2
*IconFont:      nil2
*fontMenu*font2*Label:   Tiny
*VT100.font2:      5x7
*fontMenu*font3*Label:   Small
*VT100.font3:      6x10
*fontMenu*font4*Label:   Medium
*VT100.font4:      7x13
*fontMenu*font5*Label:   Large
*VT100.font5:      9x15
*fontMenu*font6*Label:   Huge
*VT100.font6:      10x20

change them to
Code:
*fontMenu*font1*Label:   Unreadable
*VT100.font1:      5x7
*fontMenu*font2*Label:   Small
*VT100.font2:      6x10
*fontMenu*font3*Label:   Medium
*VT100.font3:      7x13
*fontMenu*font4*Label:   Large
*VT100.font4:      9x15
*fontMenu*font5*Label:   Huge
*VT100.font5:      10x20

and the message should be gone.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0554s ][ Queries: 13 (0.0081s) ][ GZIP on ]