Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 00:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Puppeee Arcade 2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Fri 15 Jan 2010, 04:29    Post_subject:  

jemimah wrote:
I tested Puppeee Arcade on my 701. Wbar is too tall for the screen and for some reason that crashes the Rox Pinboard. It might be better to put wbar on the top or make it shorter by default.

I've moved it on my savefile already, I think horizontal is better, at the top, so stuff doesn't get clicked on the way to the taskbar..

jemimah wrote:
I vote for including a C64 emulator in the next version.

Frodo is already included in Puppeee Arcade, although no menu entry is available (whoops!).. You need to install Tcl/Tk, which is apparently not included in 431 (whoops again):

Download: tcl-8.5a4nothreads.pet, tk-8.5a4nothreads.pet

Now... To use Frodo:

Type 'Puppy-C64' or '/usr/local/frodo/Puppy-C64' in the terminal

The next Puppeee Arcade will use puppeee beta3_3 and will include all menu items, better control panel, better emulation options and a few more apps and tweaks...

I hope to get it done today!

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:42    Post_subject: 15th jan 2010 - new version (v2) released  

15th jan 2010 - new version (v2) released

based on jemimahs puppeee 431 beta 3_3

More on Puppy Arcade (v2) - see main post for more information

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zicozico


Joined: 04 May 2009
Posts: 40
Location: Europe

PostPosted: Sun 17 Jan 2010, 10:29    Post_subject: dosbox 073  

Hi Sc0ttman,

Just played a couple of hours with Puppeee Arcade.
(mostly doom Smile)

Also noticed you have an old dosbox(0.71).
There's a newer one (slightly faster) 0.73.

I'll try to attach it.

Zicozico
dosbox-0.73-i486.pet
Description  DoSBOX 073
pet

 Download 
Filename  dosbox-0.73-i486.pet 
Filesize  743.96 KB 
Downloaded  428 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Sun 17 Jan 2010, 15:21    Post_subject: Re: dosbox 073  

zicozico wrote:
Hi Sc0ttman,

Just played a couple of hours with Puppeee Arcade.
(mostly doom Smile)

Also noticed you have an old dosbox(0.71).
There's a newer one (slightly faster) 0.73.

I'll try to attach it.

Zicozico

Thanks very much Smile

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Fri 22 Jan 2010, 11:21    Post_subject:  

I've mirrored the sfs at http://drop.io/puppeee

I really like what you've done with the wallpaper! Also wbar now works fine on a 7inch screen, and the mouse issue is fixed.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Fri 22 Jan 2010, 14:37    Post_subject:  

jemimah wrote:
I've mirrored the sfs at http://drop.io/puppeee

I really like what you've done with the wallpaper! Also wbar now works fine on a 7inch screen, and the mouse issue is fixed.

Great thanks, I'll add the mirror to the main thread and my site Smile Oh, and thx for the link to SFS-edit, I love that app! (it's how i fixed the pwireless/mouse settings, as you suggested Very Happy)

LOL, I'm glad you like the wallpaper ...
It's crude and not quite up to the work of afgs, but I thought it suits Puppeee Arcade Smile

Silly but fun.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
TomRhymer

Joined: 18 Sep 2009
Posts: 95

PostPosted: Wed 03 Feb 2010, 14:00    Post_subject: Good one.  

I'm a little late trying this one, as usual. Thanks for all the effort you've put into making these puplets.

This is the first version of Puppy Arcade that works well on my netbook. My Aspire One has some problem with the older kernal that is in most of the other versions. This time, wireless and sound work out of the box. The sound from the speakers seems a little quiet compared to most Puppies, but I use headphones most of the time anyway.

I haven't tryed most of the emulators yet. After I figured out how to get Dosbox to mount a directory, I started up Civilization. Then four hours of my life vanished before I looked at the clock.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Thu 04 Feb 2010, 05:32    Post_subject: Re: Good one.  

TomRhymer wrote:
I'm a little late trying this one, as usual. Thanks for all the effort you've put into making these puplets.

This is the first version of Puppy Arcade that works well on my netbook.

I haven't tryed most of the emulators yet. After I figured out how to get Dosbox to mount a directory, I started up Civilization. Then four hours of my life vanished before I looked at the clock.

It's my pleasure, and you're very welcome. Glad you're enjoying it.

Ad I know exactly what you mean about Civ... I can never stop playig Civ 2 once I start... Rolling Eyes

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
neurino


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 360

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 06:22    Post_subject:  

I'm using Puppeee Arcade from a usb key and, like jemimah suggested, I added pmedia=usb so it does not copy and mess files on my internal hard disk puppeee.

I'm trying MetalGearSolid on PSX and had very VERY low FPS (about 2) with audio leaks.
Question: is my eee 901 (1GB RAM atom 1.6GHz processor) too weak or need somehow some particular tweaking?

Using ePSXe instead of PSX and setting soud latency to maximum I can play but it slooows down too much when movie-like scenes run or during combat actions.

I expected these emulator to be less resource eaters considering the old Playstation One hardware comparing to eee one.

Suggestions?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 09:16    Post_subject:  

Have you tried turning on overclocking, and running in super-performance mode?

I think PuppeeeArcade doesn't have Eee control yet, but there is a pet you can try installing on the Puppeee thread.

I know the 901 has trouble with overclocking, but it's the only way I know of to actually get more juice out of the processor.
According to Wikipedia, "the performance of a single core Atom is about half that of a Pentium M of the same clock rate," so don't be fooled into thinking 1.6GHz is as fast as you think it should be.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 11:29    Post_subject:  

neurino wrote:
I'm trying MetalGearSolid on PSX and had very VERY low FPS (about 2) with audio leaks.

Using ePSXe instead of PSX and setting soud latency to maximum I can play but it slooows down too much when movie-like scenes run or during combat actions.

I expected these emulator to be less resource eaters considering the old Playstation One hardware comparing to eee one.

Suggestions?

I'm guessing the graphics chip in Eee PCs is too weak for decent 3D gaming, but checkout PCSX as well..

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=386196#386196

and don't forget that tweaking settings in the emulators themselves, or switching plugins can have a massive effect on performance.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
neurino


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 360

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 12:31    Post_subject:  

Thanks for your suggestions ladies and gentlemen,

I tried several tweakings (not all tho) but had not achieved a decent framerate and sound...

no problem anyway, I'll try other games... I found ZakMcKracken for DOS and it's a time machine of my youth fun...
__________________

Another couple of questions:

Q#1: Would it be possible to have an sfs with gimp (and, maybe, openoffice, all in one sfs) to be used in standard Puppeee?
I need them rarely but when I have the need I have to switch to xubuntu and now I'm uncomfortable with it since I'm puppeee addicted... a simpy add'n'reboot would do the trick!
Using GIMP pet is not the best solution to save eeesave file space (I backup them so I try to keep then 256MB, no more)
I tried an sfs for gimp 2.6 found on forum but GLIBC_2.7 is missing and God knows what else so, since they are ready to use in PuppyArcade2... Rolling Eyes

Q#2: why on Puppeee Arcade clicking on Pinboard Lock icon works on my 901 like in no other puplet ever tried?
Where's the secret Very Happy ???
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 13:08    Post_subject:  

Check out this thread: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=29194

I wonder if the Lock thing is a locale issue - the lock works fine for me on Puppeee. Sc0ttman did you make any changes to the screen lock application?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2386
Location: UK

PostPosted: Thu 18 Feb 2010, 18:34    Post_subject:  

jemimah wrote:
Check out this thread: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=29194

I wonder if the Lock thing is a locale issue - the lock works fine for me on Puppeee. Sc0ttman did you make any changes to the screen lock application?

Not at all.. I removed the icon and added it again manually in PuppyPin (or whichever file lists all the icons...)... But that wouldn't have made any difference, as you know...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
neurino


Joined: 15 Oct 2009
Posts: 360

PostPosted: Fri 19 Feb 2010, 06:21    Post_subject:  

thanks for posting the pet2sfs

about the lock:

I guess it could be a language related issue...

In puppeee arcade I'm not asked for kyb layout like in puppeee and I see in /usr/local/apps/Xlock/AppRun a $ENVIRONMENT_LANG case, even if I don't understand what it's for...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0964s ][ Queries: 13 (0.0065s) ][ GZIP on ]