Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Sep 2014, 08:11
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Wbar Configuration Centre - v 07
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 4 [46 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 12 Feb 2010, 10:04    Post subject:  

@aragon:
Yeah, I put a little instruction up there in main post

@all:
Version 04 uploaded in main post

@scottman:
Tried using this in your puppy arcade - weird things happens, I haven't got time to look deeper

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website

Last edited by trio on Fri 12 Feb 2010, 20:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 12 Feb 2010, 20:30    Post subject:  

Version 5 uploaded - main post
_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 12 Feb 2010, 20:50    Post subject:  

scottman:

great news, version 5 is working ok in puppy arcade. what you need to do is:
1. install the pet
2. cp /root/.emubar to /root/.wbar
3. change your "wbar line" in .root/xinitrc to /usr/local/wbarcc/wbarexec

Laughing now playwith it!

Note: at first go, the default position is at horizontal-top etc....you have to set all parameters and click apply first time

EDIT (again): Use version 05.1 - I fixed the bug, hopefully. See picture, I set the wbar at top with small icons

EDIT: Yup, the icons are set, and you can click it and command running, but the STRANGE thing is, it is not the right command

I have no problem using this with included in .pet /root/.wbar config file.....
wbarcc-arcade.jpg
 Description   
 Filesize   62.25 KB
 Viewed   1531 Time(s)

wbarcc-arcade.jpg


_________________
PET Maker|WbarCC|My Website

Last edited by trio on Sat 13 Feb 2010, 04:10; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 12 Feb 2010, 21:40    Post subject:  

Version 05.1 uploaded (main post)
_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sat 13 Feb 2010, 05:02    Post subject:  

Version 05.3 - Bugfix uploaded

Scottman: this bugfix release is especially for puppy arcade (and others), now it works good, try it Laughing

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Sat 13 Feb 2010, 06:24    Post subject:  

trio wrote:
Version 05.3 - Bugfix uploaded

Scottman: this bugfix release is especially for puppy arcade (and others), now it works good, try it Laughing

Great stuff... I hope to test it today! In a minute, in fact..
Seriously, this is VERY MUCH appreciated, and something that is unfortunately way beyond me!

I'll let you know how it goes, but it all looks good, and that's probably what I will report Smile

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 05:59    Post subject: GREAT work  

Hi Trio,

Works perfectly... Excellent tool..
Very easy to use and does exactly what's required of it.
Thanks for this, it's a gem.

One last question, more out of curiosity than anything...
Is it possible to load 2 wbars at the same time (using different config files) by loading 2 profiles?

I couldn't seem to do it, but I think it was me being thick..

Thanks again.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 06:24    Post subject:  

Scottman,

You are welcome, pls enjoy.

Multiple instances of wbar profiles at the same time? Yup, I manually did that. But, psssst! It's going to be one of the new feature of Wbarcc (re profiles) Laughing
But, it's not urgent, I need to have the time and the mood to do it. I am celebrating Chinese New Year right now.

Cheers

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
itzme

Joined: 28 Jan 2010
Posts: 15

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 08:20    Post subject:  

I tried this in XFCE, it killed my xinitrc file putting "/usr/local/wbarcc/wbarexec" at the end of every line,

application autostart is no good either if pwidget in running found the only way to get it to work was to add " exec /usr/local/wbarcc/wbarexecapply "

to the end of the fixwidgets script in " /usr/sbin/ " that way pwidgets has control of it , works fine that way, it even updates with wallpaper selection quick cleanly.

One other change is the menu categories need to be change to Categories=Settings, XFCE doesn't recognize X-Desktop.

Hope thats of some help to those that want to use it in XFCE

itzme
Back to top
View user's profile Send private message 
pri


Joined: 09 Oct 2009
Posts: 330
Location: Bandung Indonesia

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 09:05    Post subject:  

testing again from me Very Happy



WCC can identified all my icon that i make manualy... great....
then iam trying to change icon size and apply, but backround bacame visible (tranparent originaly).

but it can be repair with menu tranparent,

is the manu tranparent canot read the seting ?

_________________
Learning by Doing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 10:23    Post subject:  

itzme:
Well, not every xfce users, use pwidgets (except NOP 431). And the difference between wbarexec file and wbarexecapply file is the sleep. There's no sleep in wbarexecapply file. But, what you told can be useful to other xfce users. Note: If I remembered correctly, all unrecognized menu items can be found under others in NOP

Pri:
When you first start to use WBARCC, you'll get a default settings (ones that are in form of numbers) for bar (except icons, font, bar image path). You have to set it the first time to save your settings. And you also can create numerous profiles of your preferred settings. Transparency can be set under the BAR & FONT tab.

Cheers

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
itzme

Joined: 28 Jan 2010
Posts: 15

PostPosted: Sun 14 Feb 2010, 22:00    Post subject:  

trio:

I realize that not every xfce user, uses pwidgets, but it does seem to function better using pwidget in xfce.

desktop widgets don't have to be added if the desktop needs to be clear of them.

I did try it with wbarexec in the fixwidgets script at first,
but found that wbarexecapply will refresh much faster on wallpaper changes,as you say, no sleep.

With pwidget in xfce associated to the wallpaper changer it makes for a clean transition,
there being no artifacts from the previous wallpaper

Yes, the menu does go into "other", but for the sake of conformity one only need change the categories to which ever suits.

sc0ttman said:

"I added wbar to Puppy Arcade, and due to the total width of the bar, it messes the desktop up in resolutions under 1024x768...
So I'd like to make a few changes to how wbar is loaded in the next version..".

Yes, to have profiles so that on screen resolution changes they are automatically applied,
so it didn't run off the screen, as large bars have a tendency to do, that would be good.

I do like Wbar Configuration Centre, works great.

itzme

Cheers

edit:

oops, I neglected to say that " killall wbar " should be added to the top of the fixwidgets script.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Mon 15 Feb 2010, 02:21    Post subject:  

itzme wrote:
trio:
I do like Wbar Configuration Centre, works great.


Great! Enjoy.....

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Tue 16 Feb 2010, 05:50    Post subject:  

itzme wrote:
to have profiles so that on screen resolution changes they are automatically applied, so it didn't run off the screen, as large bars have a tendency to do, that would be good.

I'm not sure any more features are required..
I just plan to create 2 profiles, called '800x600' and '1024x768', or 'low-res' and 'high-res'...

The difference being the size and spacing of the icons...
The former will be small enough for lower resolutions, the latter, with bigger icons for higher resolutions..
Then users can easily choose a profile that should work for them..

Until they tinker too much and break it again! Smile

Possibly wbarcc could add up the width of the bar and check if the resolution is too low, then warn the user to make smaller icons or something like that... But I'm very happy with how it is now..

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 16 Feb 2010, 06:07    Post subject:  

sc0ttman wrote:

I just plan to create 2 profiles, called 'low-res' and 'high-res'...


No, don't use "-" (dash) in profile names, it will not be recognized..., use underscore instead "_"

My fault, should make a workaround for this

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 4 [46 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1787s ][ Queries: 13 (0.0428s) ][ GZIP on ]