Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 07:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
mplayer on puppy 4.3.1 locks up
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Author Message
timcslinux

Joined: 16 Feb 2010
Posts: 9

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 06:43    Post subject:  mplayer on puppy 4.3.1 locks up
Subject description: when running mplayer system hangs
 

Hi

I did a search on this issue and found two posts the first actually pointed to the second which is this thread:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=26511

In the first post it mentions the following:
Quote:
UPDATE FOR PUPPY 4.0:
- MPlayer will freeze when launched from the JWM menu. To fix this, open /root/.jwmrc in geany and add a space and "&" to the end of the gmplayer launch command, so it looks like this
Code:
<Program label="MPlayer" icon="mplayer.xpm">gmplayer -msglevel all=-1 %U &</Program>

The "&" is not necessary if you create a desktop icon for MPlayer, because this is controlled by ROX, not JWM.


In my .jwmrc for the mplayer I have the following:
Quote:
<Program label="MPlayer media player" icon="mplayer.xpm">exec mplayershell</Program>


Be it that my line is different I tried the space and & on the end but my mplayer still hangs everything up.

Any ideas on what to do here?

Regards

TimCS
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5139
Location: Australia

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 07:55    Post subject:  

Yes, newer versions of JWM react differently to the "&" switch.

Forum member MinHundHettePerro suggests that you should create a launch script. If you don't know how to do this, a quick fix is simply to launch MPlayer from an xterminal (rxvt).
From rxvt, run this command
Code:
gmplayer


If you're using my version of MPlayer then, of course, you must also install MPlayer-extra-libs.pet
as explained here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=26511
Back to top
View user's profile Send private message 
timcslinux

Joined: 16 Feb 2010
Posts: 9

PostPosted: Sun 21 Feb 2010, 12:13    Post subject:  

tempestuous wrote:
Yes, newer versions of JWM react differently to the "&" switch.

Forum member MinHundHettePerro suggests that you should create a launch script. If you don't know how to do this, a quick fix is simply to launch MPlayer from an xterminal (rxvt).
From rxvt, run this command
Code:
gmplayer


If you're using my version of MPlayer then, of course, you must also install MPlayer-extra-libs.pet
as explained here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=26511



I got it running under your suggestion of typing gmplayer from a terminal. Is the problem down to the reference to the mplayer in the .jwmrc file where it is starting exec mplayershell instead of gmplayer?.

I assume when you mean a launch script , you mean a script with gmplayer as its first line and make it 777 on permissions.

I don't think this is related but I tried to download the extra libs you mentioned using firefox and everytime a child window opens in this program (preferences , download window) it hangs. I am thinking to post this a new thread but didn't know whether it was a related library file.

Regards

TimCS
Back to top
View user's profile Send private message 
amsk98

Joined: 20 Feb 2010
Posts: 23

PostPosted: Thu 01 Apr 2010, 15:39    Post subject:  

same here
Back to top
View user's profile Send private message 
trapster


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 1997
Location: Maine, USA

PostPosted: Thu 01 Apr 2010, 17:13    Post subject:  

Try with a "g" in front of mplayer. ie:
Code:
<Program label="MPlayer" icon="mplayer.xpm">gmplayer -msglevel all=-1 %U &</Program>


Works fine with puppeee 4.3.somethingbeta.something Shocked Very Happy

_________________
trapster
Maine, USA

Asus eeepc 1005HA PU1X-BK
Frugal install: Puppeee4.31 + 1.0, Puppy4.10 + Lupu52
Currently using Slacko AND lupu52 w/ fluxbox
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
amsk98

Joined: 20 Feb 2010
Posts: 23

PostPosted: Fri 02 Apr 2010, 14:35    Post subject:  how i add g
Subject description: step by step
 

how i add g plz tell me in baby steps

becuz i am newbie
Back to top
View user's profile Send private message 
trapster


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 1997
Location: Maine, USA

PostPosted: Fri 02 Apr 2010, 14:59    Post subject:  

1. Open rox
2. Left Click on the "eye" icon in the top menu (this shows hidden files).
3. Look for .jwmrc
4. Right click on .jwmrc and select "Open as Text"
( or open a terminal and type geany /root/.jwmrc )
5. while in geany, click on Search/Find from the top menu and type mplayer
6. add "g" to line that has mplayer.
7. Save and exit.
8. You might need to restart jwm.

_________________
trapster
Maine, USA

Asus eeepc 1005HA PU1X-BK
Frugal install: Puppeee4.31 + 1.0, Puppy4.10 + Lupu52
Currently using Slacko AND lupu52 w/ fluxbox
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Sat 03 Apr 2010, 11:35    Post subject:  

no no no no no! When menus are refreshed that edit will be lost! Look at my post:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=377079#377079
And:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=380797#380797
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0589s ][ Queries: 12 (0.0044s) ][ GZIP on ]