Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 23 Sep 2014, 16:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
You2pup-2.1.4 - YouTube multi format video downloader
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 14 [196 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 12, 13, 14 Next
Author Message
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 228
Location: Slovenia

PostPosted: Thu 18 Mar 2010, 18:02    Post subject: Re: You2pup-1.3-2 - YouTube MP4 downloader GUI
Subject description: A litle project
 

trio wrote:
Version 1.3-2

trio,

When all attempts to download a video by using all other ways failed I tried your You2pup and it has done the job without any problem.

Many thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 19 Mar 2010, 12:00    Post subject:  

Leon,

You are welcome. Users like you, make devs feel happy. Puppy is free, but the efforts cost devs time and energy, sometimes personal values. But it's all worth the effort when puppy users are happy. My time is very limited now, that's why my lastest release (wbarcc) has a big time gap with the last one before it. But I never really leave puppym

Cheers

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
zandarian

Joined: 14 Oct 2009
Posts: 117

PostPosted: Wed 07 Apr 2010, 05:05    Post subject:  

Hello: I've tried several times the You2pup that comes with the last Puppy Linux (v. 4.3.1). Its version is 1.3-1. The terminal opens but after 2 or 3 lines closes (it doesn't do all shown in rxvt.jpg, image of first page of this post). It creates .mp4 files of 88 B that don't work. The videos I've tried don't start with dash, so I shouldn't need the last version, 1.3-2. Or do I? Does 1.3-2 have more improvements apart from the dash issue? Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Wed 07 Apr 2010, 05:29    Post subject:  

zandarian wrote:
Hello: I've tried several times the You2pup that comes with the last Puppy Linux (v. 4.3.1). Its version is 1.3-1. The terminal opens but after 2 or 3 lines closes (it doesn't do all shown in rxvt.jpg, image of first page of this post). It creates .mp4 files of 88 B that don't work. The videos I've tried don't start with dash, so I shouldn't need the last version, 1.3-2. Or do I? Does 1.3-2 have more improvements apart from the dash issue? Thanks
Yes.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zandarian

Joined: 14 Oct 2009
Posts: 117

PostPosted: Thu 08 Apr 2010, 09:15    Post subject:  

Thank you, abushcrafter. I've upgraded to v.1.3-2 with same results. More info: if I click on the 88 B mp4 files that create gxine 0.5.9 opens with a message that says: "Error from the xine engine. The xine engine failed to start. No demuxer found - stream format not recognized".
Back to top
View user's profile Send private message 
Yogi

Joined: 19 Aug 2005
Posts: 177

PostPosted: Thu 08 Apr 2010, 11:04    Post subject: Same problem  

Hello Trio,

I'm using v.1.3-2 and Puppy 2.17 and having the same symptoms as Zandarian. Is there any method you can recommend to troubleshoot this?
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Thu 08 Apr 2010, 22:17    Post subject:  

Zandarian and yogi,

Can you try to open the downloaded mp4 file with other computer (other OS/windoze) and see if it plays correctly. If so, then the problem is with codec. you2pup only downloads the file, it doesn't have anything to do with the players.

Regards,

Trio

_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
Yogi

Joined: 19 Aug 2005
Posts: 177

PostPosted: Thu 08 Apr 2010, 23:58    Post subject: 88 B mp4 files.  

Trio,

The problem is that YouTube/You2pup downloads an mp4 file that is
only 88 bytes in size. There's no content. It's basically header information.
When the terminal opens it connects to YouTube but only stays open for
approx 5 seconds then shuts down. I think Zandarian has the exact same
issue.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 00:01    Post subject:  

Hmm I think maybe yotube site changes its url again since the Dec 2008's url. I have to check this. Anyone else have this problem?
_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 228
Location: Slovenia

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 03:36    Post subject:  

trio wrote:
Hmm I think maybe yotube site changes its url again since the Dec 2008's url. I have to check this. Anyone else have this problem?

Yes, I noticed it too.
Obviously something changed at Youtube.
Back to top
View user's profile Send private message 
zandarian

Joined: 14 Oct 2009
Posts: 117

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 05:58    Post subject:  

Thanks to all. Here all as Yogi says.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1788
Location: अनुमोदना

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 09:06    Post subject:  

I can confirm that you2pup 1.3-2 doesn't work anymore with the new site of youtube
_________________
PET Maker|WbarCC|My Website
Back to top
View user's profile Send private message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1135
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 13:03    Post subject:  

Any chance of a solution?

I love how Youtube/Google solicits free content, then tries to make it proprietary.....
Back to top
View user's profile Send private message 
Buck Huffman

Joined: 09 Apr 2010
Posts: 5

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 23:51    Post subject:  

the mp4 file is just a text file that say's:

wget: missing URL
Usage: wget [OPTION]... [URL]...

Try `wget --help' for more options.

wtf
Back to top
View user's profile Send private message 
soliver

Joined: 31 Oct 2009
Posts: 22
Location: Germany - Koblenz

PostPosted: Sun 11 Apr 2010, 04:56    Post subject: hope problem solved--no not  

Hello together

This is my first post in the forum, so I hope it'll help.

To get you2pup working again change the source of /usr/sbin/youtube.sh

Here is the complete source:

Quote:
#!/bin/bash

# YouTube download script by John Lawrence (http://blog.johnlawrence.net)
#Modified for puppy by trio - 2009
#Modified for puppy by soliver - 2010

use_err() {
echo "Usage: `basename $0` [-f savefile] video_id"
echo "Example: `basename $0` -f Rick oHg5SJYRHA0"
echo " Saves video with id oHg5SJYRHA0 to Rick.flv in your current directory"
echo
exit 65
}

if [ ! $1 ]; then use_err; fi

while getopts ":f:" Option
do
case $Option in
f ) fn=$OPTARG;;
* ) use_err;;
esac
done

shift $(($OPTIND - 1))

if [ -z $1 ]; then use_err; fi
if [ -z $fn ]; then fn=$1; fi

vidID=$1
filename=$fn".mp4"
geturl() { echo "GET $1 HTTP/1.1";echo "Host: $2";echo;echo;sleep 2;echo '^C'; }

echo "Finding hostname"
hostl=`geturl /href youtube.com | nc youtube.com 80 | grep Location | sed 's|Location: http://\([^/]*\)/.*|\1|' | tr -d '\r\n'`
echo "Connecting to "$hostl

watch="/watch?v="$vidID
tid=`geturl $watch $hostl | nc youtube.com 80 | grep '"t":' | sed 's/.*"t": "\([^"]*\)".*/\1/'`

echo "Locating video file"
get_video="/get_video?video_id="$vidID"&t="$tid"&el=detailpage&ps=&fmt=18"
url=`geturl $get_video $hostl | nc youtube.com 80 | grep Location | sed 's/Location: \(.*\)$/\1/' | tr -d '\r\n'`

wget -O - -t 7 -w 5 --waitretry=14 --random-wait '--user-agent=Mozilla/5.0' -e robots=off $url > $filename


It's only one change in line 35 :
hostl=`geturl /watch youtube.com ....
to
hostl=`geturl /href youtube.com ....

For me it's working at the moment, so I hope I can help.

Take care and thanks for all the help and good stuff!!

Greets


*Edit*
Sorry I was too enthusiastic. It worked 2 times, but then...
I'm really sorry. Please don't mind.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 14 [196 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0777s ][ Queries: 13 (0.0064s) ][ GZIP on ]