Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 05:41
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
IceWM (Jemimah's Puppeee Build)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [30 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Tue 13 Apr 2010, 16:48    Post subject:  IceWM (Jemimah's Puppeee Build)
Subject description: latest development version, built on 4.3
 

I tested this on 4.3, I'm not sure if it will work on other puplets or not. I had to update Gcc to build it - it does not build with the default Gcc in 4.3.

This pet includes the latest IceWM, my custom configuration, and 6 themes I put together for Puppeee.

To install IceWM, first install the pet, then exit to the prompt and type:
Code:
xwin icewm-session


To get Jwm back, exit to the prompt and type:
Code:
xwin jwm
icewm-1.3.6.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  icewm-1.3.6.pet 
Filesize  709.96 KB 
Downloaded  2311 Time(s) 
icewm.jpg
 Description   
 Filesize   45.76 KB
 Viewed   6881 Time(s)

icewm.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 13 Apr 2010, 17:26    Post subject:  

It would be great if it worked on Lucid 006 . . .
It does! Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Keef


Joined: 20 Dec 2007
Posts: 646
Location: Staffordshire

PostPosted: Tue 13 Apr 2010, 18:21    Post subject:  

Just for the hell of it, I tried it on 3.01


(it works!)
Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1111
Location: Australia

PostPosted: Tue 13 Apr 2010, 18:52    Post subject:  

Awesome, thanks Jemimah, looking forward very much to testing this. Most Icewm packages in 4.3 seem to have a lot of problems so yours may be an answer to prayer Smile Thanks.

Battleshooter

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Tue 13 Apr 2010, 21:34    Post subject:  

Out of curiosity, what problems?

Cascade and Arrange menu items seem not to work... haven't noticed any other major things so far.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1111
Location: Australia

PostPosted: Wed 14 Apr 2010, 05:51    Post subject:  

Well, using the Icewm from the package manager won't give any icons in the menu. The package manager Icewm also hasn't been set up with a shut down menu, newbies didn't seem to like having to ctrl-alt-backspace when they wanted to power down. Those were the glaring problems, I can't remember if there were others, haven't used it in a while.

Battleshooter

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Wed 14 Apr 2010, 08:26    Post subject:  

Ah ok. I did add the shutdown menu items, and icons work great with this version Icewm. The old versions of IceWM use Imlib for icon rendering, but the dev versions use GDK, and I think it looks much nicer.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Thu 15 Apr 2010, 00:33    Post subject:  

I am using your pet in HaRoPup a derivative of 431 and it works wonderfully, except the volume icon did not appear in the taskbar. i changed .xinitrc to have
Code:
if [ -f /usr/bin/absvolume ];then
 if [ "$MENU_BG" = "" ];then
  sleep 6 && absvolume &
 else
  sleep 6 && absvolume -bg $MENU_BG &
 fi
fi


I just added the sleep 6 and now the icon appears. Is there anyway I can adjust it to look like it belongs on the taskbar? more in-line with the theme?
2010-04-15_00-27-21.jpg
 Description   
 Filesize   2.83 KB
 Viewed   6514 Time(s)

2010-04-15_00-27-21.jpg


Last edited by sinc on Thu 15 Apr 2010, 07:39; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Thu 15 Apr 2010, 00:58    Post subject:  

You can also have it start from /root/Startup of instead of the xinitrc. That way it won't try to start before the tray exists.

The easiest way to fix the background is to change to a matching GTK theme. (well, that works for retrovol, not sure about absvolume)

The second easiest way is to use Gcolor2 to figure out what color you want and then replace MENU_BG with that value.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
dawnsboy


Joined: 03 Dec 2008
Posts: 248
Location: Indiana - Republic of New Canada

PostPosted: Thu 15 Apr 2010, 21:57    Post subject:  

I am using it on Puppy 4.31 retro k-2.6.25.16 installed on my mini-pc. The absvolume appears in the tray. I edited the preferences file to display net and cpu status. All seems to be working quite well.
Back to top
View user's profile Send private message 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Fri 16 Apr 2010, 10:46    Post subject:  

is your taskbar showing the net status? i edited line 287 but still don't get anything in the taskbar to show my net status. did you have to change anything else?

Code:
#  Show network status on task bar (Linux only)
 TaskBarShowNetStatus=1 # 0/1


I also used the preference override from MU's old IceWM pet to make my fonts larger. I just had to change the size of the small icons in prefoverride to 20 so it doesn't make my taskbar expand so much.
Back to top
View user's profile Send private message 
dawnsboy


Joined: 03 Dec 2008
Posts: 248
Location: Indiana - Republic of New Canada

PostPosted: Fri 16 Apr 2010, 18:25    Post subject:  

Quote:
is your taskbar showing the net status? i edited line 287 but still don't get anything in the taskbar to show my net status. did you have to change anything else?


Yes it does show net status.

I do not know if this will be helpful or not but check line 551 and make sure it reflects the correct network device.

Quote:
# Network device to show status for
# NetworkStatusDevice="ppp0 eth0"
Back to top
View user's profile Send private message 
pri


Joined: 09 Oct 2009
Posts: 330
Location: Bandung Indonesia

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 04:21    Post subject:  icewm-bg with idesk, great combination  

hey jemimah this icewm looking good.

how about include this idesk, icewm backround can change with the theme, and have a nice icon desktop.

removed icewm from .initrc by placing # in front rox command. if the theme suport for background, background willbe comeout when restartx.

install idesk and imlib, then make a folder /root/.idesktop and make a file inside it, must have name with name_file.lnk and the stucture like this :
Quote:
table Icon
Caption: My File2
Command: rox
Icon: /usr/local/share/idesk/folder_home.xpm
Width: 48
Height: 48
X: 30
Y: 30
end


then commmand :
idesk

and icewm will be have icon desktop Very Happy
imlib : http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=15554

icewn theme with wallpaper background :
http://box-look.org/index.php?xcontentmode=7311
extract and put in /usr/share/icewm/theme/

now i have icewm look like enlightment and xfce Very Happy, owh yes, there is xfcepupevent to make icon for harddisk and flashdisk, i am sure you will be easy edit it to work with this idesk Very Happy
idesk-0.7.5-i486.pet
Description  make icon desktop without rox and more fancy and removeable
pet

 Download 
Filename  idesk-0.7.5-i486.pet 
Filesize  111.02 KB 
Downloaded  1057 Time(s) 

_________________
Learning by Doing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
pri


Joined: 09 Oct 2009
Posts: 330
Location: Bandung Indonesia

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 04:30    Post subject:  

sory , forgot something Very Happy

http://idesk.sourceforge.net/

_________________
Learning by Doing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 07:40    Post subject:  

Very interesting! I'll have to play with that.

I think Icewm supports a background and icons by itself out of the box, but you'd have to modify the preferences by hand to set it up.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [30 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0899s ][ Queries: 13 (0.0105s) ][ GZIP on ]