Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 08:18
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Quirky 1.1rc feedback
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9214
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 15 May 2010, 13:21    Post_subject:  

BarryK wrote:
Mozilla apps fall back to reading /etc/mime.types and /etc/mailcap.

Thanks, that worked.

FWIW, I dropped Helix player into Quirky and it is MUCH faster at loading PLS and M3U streams than gnome-mplayer.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
puppymartin


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 207
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat 15 May 2010, 14:08    Post_subject:  

The resolution 1920x1200 works now: xorgwizard -> choose -> nv

Optimized the blue wallpaper (better character 'kerning'):
Quirky11blue.jpg
Description  New Blue Wallpaper
jpg

 Download 
Filename  Quirky11blue.jpg 
Filesize  94.67 KB 
Downloaded  473 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 164

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:18    Post_subject:  

BarryK wrote:
It looks like I'll have to bring out a "Wary" as well, with rolled-back Xorg.

Sad to say but my Toshiba Tecra 8000 having Neomagic MagicGraph 256AV (NM2200) chipset fails to display anything either with Quirky 1.1rc or Quirky-Retro 1.1rc.
Both Wary 020 and Lupu 500 run well. While waiting for Wary (1.1?) I am trying to do some hacking. I just downloaded neomagic drivers for Xorg 7.4 and 7.5.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:28    Post_subject: quirky 1.1 RC Thinkpad R40 sound and video  

When playing a video from www.youtube.com video and sound are ok.
When playing a mp4 video downloaded with you2pup, video is ok, but there is no sound.
The same for previous downloaded flv video's from youtube.

wmv and mpg seem to play nicely.

avi's are playing a bit chunky.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:30    Post_subject: quirky 1.1rc, Thinkpad R40, internet connection SNS  

Setup with SNS isn't etained during boots.
However /etc/simple_network_setup/connections contains the correct configuration data, but the file doesn't seem to be read at boot.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:34    Post_subject: quirky 1.1rc, Thinkpad R40, desktop drive icons  

After configuring keyb, timezone,......X, when the desktop comes up, the desktop drive icons show 0GB.
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jrb


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 1040
Location: Smithers, BC, Canada

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:52    Post_subject:  

I have just setup a frugal install of qrky104. It's running beautifully, no problems.
Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Quirky, version 104

Chip description:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

May I make a suggestion? Could you include a new /etc/X11/xorg.conf0 in mesa-7.6-q1.pet with:
Code:
Load      "glx"
and
Code:
Load       "dri"
as well as a pinstall with:
Code:
gxmessage -title "Install GLX and DRI" -center -bg orange "Please Rerun Xorgwizard to install GLX and DRI"


I think this would be much less confusing for newbies than having to edit xorg.conf manually.

Thanks, J
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Sat 15 May 2010, 16:55    Post_subject: quirky, Thinkpad R40, laptop running hot  

I noticed that the laptop is running hot for the last four or so quirkies.
Very often I get the pop-up.
It happens most often when playing video's.

I don't have this with other puppies.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7060
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 15 May 2010, 21:03    Post_subject:
Sub_title: Printing via smb
 

rcrsn51 wrote:
drblock2 wrote:
The cups setup wizard apparently does not provide an option for connecting to a Windows printer via smb.


In Quirky, you have to run the Printer Wizard from the Setup menu once to install some patches. The missing smb symlink is one of them.


Yes, I really should get those fixes that are done in /usr/sbin/cups_shell, done earlier, in Woof when building the live-CD. I have made a note of that, hope to fix it for 1.2.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Sat 15 May 2010, 21:06    Post_subject:  

using qrky-104. not sure if this is how it is supposed to work or not but the master volume does not change the volume when i have a headset plugged in. i have to change the headset volume option.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7060
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 15 May 2010, 21:14    Post_subject:  

tazoc wrote:
Hi, I like the ability to choose any available display driver instead of probing. I'm looking at the updates to /usr/sbin/xorgwizard for an upcoming Lighthouse release and I'm wondering about the edits labeled #100430.

Line 97: $SUBSTDRV is nv then to replace nvidia don't we want to 'rmmod nvidia' ?

Line 109 $SUBSTDRV is nvidia then to replace nv maybe 'modprobe nvidia' ?


Oops!
I have fixed it in Woof, but too late for 1.1, already uploading it.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7060
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 15 May 2010, 21:45    Post_subject:  

jrb wrote:
I have just setup a frugal install of qrky104. It's running beautifully, no problems.
Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Quirky, version 104

Chip description:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

May I make a suggestion? Could you include a new /etc/X11/xorg.conf0 in mesa-7.6-q1.pet with:
Code:
Load      "glx"
and
Code:
Load       "dri"
as well as a pinstall with:
Code:
gxmessage -title "Install GLX and DRI" -center -bg orange "Please Rerun Xorgwizard to install GLX and DRI"


I think this would be much less confusing for newbies than having to edit xorg.conf manually.

Thanks, J


Thanks for the help. I have modified the mesa PET package, but the pinstall.sh script makes changes in both xorg.conf and xorg.conf0, so no need to run xorgwizard, just restart X. There is now also a puninstall.sh script that undoes those changes.

Will upload the mesa PET soon -- have broken my rule, will keep the PET name the same.
but will be a couple of hours before I upload it, as currently uploading Quirky 1.1.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 03:38    Post_subject: Re: quirky 1.1 RC Thinkpad R40 sound and video  

Béèm wrote:
When playing a video from www.youtube.com video and sound are ok.
When playing a mp4 video downloaded with you2pup, video is ok, but there is no sound.
The same for previous downloaded flv video's from youtube.


I had a similar problem and it cleared up if one shut down the Firefox or Opera and then played the mp4 again. As soon as I started the FF and went into youtube then the FF owned the sound and mp4 lost it. So a workaround but get the sound back at my place tryit and tell the result? Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 03:44    Post_subject:  

I guess I am the sole person having tested to use spotify on wine in rc1?
Works good in Q1.00 but crash in rc2 from desktop of X to the prompt of linux. Each time. So I am back in Q1 and not using the latest.

Maybe the reason is that in q1.00 I have nvidia through a pet install while in Q104 it installed it itself during set up and that could be the difference?


Edit

Thanks Barry, I try to do as you suggest and report back today.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7060
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 16 May 2010, 04:36    Post_subject:  

nooby wrote:
I guess I am the sole person having tested to use spotify on wine in rc1?
Works good in Q1.00 but crash in rc2 from desktop of X to the prompt of linux. Each time. So I am back in Q1 and not using the latest.

Maybe the reason is that in q1.00 I have nvidia through a pet install while in Q104 it installed it itself during set up and that could be the difference?


Run the Puppy Package Manager and install the full Nvidia package.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1022s ][ Queries: 13 (0.0179s) ][ GZIP on ]