Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 25 Jul 2014, 23:26
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Quirky 1.2rc feedback
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 18 [267 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 16 May 2010, 05:58    Post subject:  Quirky 1.2rc feedback
Subject description: Q1.2 release candidate
 

See blog announcement for Quirky 1.1:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01596

Bug reports, fixes, any other feedback welcome here!

EDIT:
Now at Quirky 1.2rc:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01625

Q1.2rc-specific feedback starts at page 10 of this thread.

_________________
http://bkhome.org/news/

Last edited by BarryK on Sat 29 May 2010, 21:07; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 06:46    Post subject:  

heheh, here I am testing Quirky 104 and you already launch the Qrky 1.1 something.

Sadly they are very slow on iblio. Can you upload it or ask Playdays or Micko to upload it to the server they use for Lupu 5.0
That one download in 35 seconds while iblio takes one hour or more.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
puppymartin


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 207
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun 16 May 2010, 06:53    Post subject:  

nooby wrote:

Sadly they are very slow on iblio. Can you upload it or ask Playdays or Micko to upload it to the server they use for Lupu 5.0
That one download in 35 seconds while iblio takes one hour or more.


Try this one (in Europe):
http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/quirky/quirky-1.1/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
drongo


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 353
Location: UK

PostPosted: Sun 16 May 2010, 06:58    Post subject: ftp and Lupu
Subject description: Can't download latest Quirky 1.1
 

I'm running Lupu-500 with Firefox. I can't download the Quirky 1.1 iso. I presume if I download the Fireftp extension for Firefox everything will work, but previosly I am pretty sure everything from ibiblio worked with http or is my memory misleading me?
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:05    Post subject:  

puppymartin wrote:
nooby wrote:

Sadly they are very slow on iblio. Can you upload it or ask Playdays or Micko to upload it to the server they use for Lupu 5.0
That one download in 35 seconds while iblio takes one hour or more.


Try this one (in Europe):
http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/quirky/quirky-1.1/

wow indeed. Took some 5 seconds to download. So I test 1.1 later
just now I test Q1rc1 or q104 for spotify. Thanks indeed for telling me about that link.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
drongo


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 353
Location: UK

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:06    Post subject: Alternative link works  

Thanks puppymartin. Used that link, downloading now.
Back to top
View user's profile Send private message 
drongo


Joined: 10 Dec 2005
Posts: 353
Location: UK

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:09    Post subject: Supercharged internet  

Hey nooby,

I know you have some of the fastest internet on the planet in Sweden, but I thought that just covered Stockholm. 35 seconds and 5 seconds? That's outrageously fast.
Back to top
View user's profile Send private message 
puppymartin


Joined: 29 Mar 2009
Posts: 207
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:16    Post subject:  

1.1 is great, Thanks. Nice wallpaper Very Happy

The latest Chromium Browser for Quirky 1.1:
http://www.browserlinux.com/div/chromium_6.0.405.0.pet (24 Mb)

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:36    Post subject:  

Quirky and Lupu dont work with my hardware. Guess its the Xorg/Intel thing, but I hate it when later versions of distros actually work worse than earlier ones Smile
That does not seem to be quite what we are looking for.................

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 07:47    Post subject:  

Yes surprising it turn out that way here too.

Puppy 431 can do spotify using wine. Quirky 021 and Q 1.00 can do spotify using wine but both Q104 or Q 1.0 rc1 and Q110 failes wit hsame symptoms.

The X desktop totally crash to the linux prompt and xwin bring the desktop back but trying spotify crash again.

Could be the nvidia thing.

Because if I remember me not sure I did a proper xorg install of nivida in the puppies that works me most likely have only vesa in them.

I go test spotify on Q 1.00 again and doing the report-video in CLI

Edit here I am back in Quirky 1.00
# report-video
VIDEO REPORT: Quirky, version 100

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610001u Chip Rev

Driver used by Xorg:
nvidia

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 16 Depth: "Display"

Looks like I managed to do xorg and nvidia there too and surprise spotify does survive while it does crash the whole xorg desktop to prompt in both RC1 and Qrky110 have not tested in Lupu 5.00 have I? Not sure.
It failed to do local radio so no need to complete it with wine and spotify.

I guess I stick with Q1 then. Love the name of Quirky Linux 1.00 That is my style. Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1669
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Sun 16 May 2010, 08:47    Post subject: Mplayer Difficulties  

Mplay still will not play when one attempts to listen to feeds from shoutcast.net

Has anyone gotten it to work? Settings?

Thanks
Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8906
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 16 May 2010, 09:52    Post subject: Re: Mplayer Difficulties  

tlchost wrote:
Mplay still will not play when one attempts to listen to feeds from shoutcast.net. Has anyone gotten it to work?

Like I said in the other thread, it works for me, but it's VERY slow to cache. Maybe your internet connection is slower than mine and mplayer times out before it can get the stream started.

I gave up on it and installed Helix instead.
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 16 May 2010, 09:53    Post subject: Re: Mplayer Difficulties  

tlchost wrote:
Mplay still will not play when one attempts to listen to feeds from shoutcast.net

Has anyone gotten it to work? Settings?

Thanks
Thom

I'm in Quirky 1.00 now and seems to have gxine set as Firefox player so when I did try your suggest I got it to play both two different BlueGrass stations in USA and one Folk music station in Turkey and I trust that show that gxine can do the job even if mplayer don't which I have no idea how to test.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Sun 16 May 2010, 12:30    Post subject:  

Running from Quirky 1.1 Final now

I notice that in the taskbar tray on the RHS, there is a little problem with the area that contains the network connection blinker. The top of the blinker is slightly truncated and will not allow a second blinker to display if say a wlan dongle is inserted and correctly configured and connected.

Also, on switching to the Black-vg JWM theme and then back to say the default theme the tray retains the black background that was used in the Black-vg theme.

This Black-vg theme also seemed to cause problems in Lupu. There, the window icons seem to disappear off the top of the screen on occasion. This theme appears broken on my system. If anyone else has experienced this, it may be time to consider retiring this theme from Puppy/Quirky. Pity, it is one of my favourites.

On the subject of WLAN I needed to modprobe the option module in order to be able to connect to my AP. Interface is detected OK though - just a connection problem. I used Barry's Simple Connect Wizard for this.

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer

Last edited by tronkel on Mon 17 May 2010, 05:25; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4984
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 16 May 2010, 13:03    Post subject: Re: Mplayer Difficulties  

rcrsn51 wrote:
tlchost wrote:
Mplay still will not play when one attempts to listen to feeds from shoutcast.net. Has anyone gotten it to work?

Like I said in the other thread, it works for me, but it's VERY slow to cache. Maybe your internet connection is slower than mine and mplayer times out before it can get the stream started.


Try this;
In Mplayer select edit-Preferences
On the player tab-
make sure these settings look ok for your system. Make sure the audio setting is set for your audio setup.
on the Mplayer tab-
if enable mplayer cache is selected I would set it to 32K
In general look at all the settings in preferences for looking ok.
Changing the audio setting and cache worked for me.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 18 [267 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1026s ][ Queries: 13 (0.0211s) ][ GZIP on ]