Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 02:59
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
No Audio IBM Thinkpad 315ED
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
pitbull


Joined: 26 Jun 2005
Posts: 9

PostPosted: Sun 26 Jun 2005, 01:53    Post_subject:  No Audio IBM Thinkpad 315ED  

Problem: No audio. Can't see the audio control panel, except for the speaker icon on the lower right toolbar. Clicking it does nothing. No audio at all.

Laptop: IBM Thinkpad 315ED 166 Mhz, 48 MB RAM
Configuration: Puppy Linux Installed on 2 GIG Hard Drive

Question: Is there some kind of sound configuration tool I can use like sndconfig? I know I can do audio as I have run it with Feather Linux, only from CD though. Feather worked with this driver: YAMAHA OPL3SA2 which it included.

Related problem when I ran Puppy on a new 2.4 Mhz PC box, audio playback worked, but input recording from a mic sounded slowed down, wrong sampling rate perhaps?

Was really surprised that Puppy ran just fine off the CD given the old computer, and installed too. Everything else is great, GAIM, iCal, Mozilla etc, very well set up. Reminds me of the thrifty old days with Macs (circa early 90's) And get this, threw in a wireless card which worked with very little effort using the auto driver select. Wow, and to think someone told me to toss this laptop away!

Big thank you to Barry Kauler

Pitbull

_________________
Puppy Linux makes old computers like new!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 26 Jun 2005, 02:19    Post_subject:  

Hi Pitbull Smile

Sound needs to be upgraded to ALSA but Barry freely admits that this is not a priority. Maybe if someone is up for making sense of ALSA we could upgrade this sooner? There is a way of doing a modprode (typing in a command and then adding it to your startup) and I hope some smart person will help you with this. I was helped with this but can not remeber the procedure. The trick is getting your soundcard working (if possible) and then adding this to the main booting - so please stick around, I am very hopeful that Helpful Puppys will come to your assistance (come on guys - you know you can do it)

I think your experience is the common one. Puppy just works. 1.0.4 is released very soon, which is all great fun for us . . .

Sadly it does not help your situation with the Yamaha - but hardware is dealt with here:
http://www.goosee.com/puppy/wikka/PuppyHardware

Welcome to Puppy. Have Fun. Be Frisky. Rolling Eyes

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pitbull


Joined: 26 Jun 2005
Posts: 9

PostPosted: Mon 27 Jun 2005, 11:46    Post_subject:  

Thanks Lobster, maybe something will come up in the next version. Wink
_________________
Puppy Linux makes old computers like new!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0514s ][ Queries: 12 (0.0133s) ][ GZIP on ]