Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 10:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Success porting Openshot video editor to puppy.
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 6 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Author Message
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 28 Jun 2010, 12:01    Post_subject:  

success in importing and playing mp4 with a new try on new 256MB pupsave with your standard attached pets.
also attached console outputs.
removal of the (') from
# 'melt -query "producers" (on page 1 of this thread)
to give/use
# melt -query "producers"
may also have been a positive contribution.
used this to start:
# python /usr/share/openshot/openshot.py

will play around further.
thank you
somename.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  somename.tar.gz 
Filesize  89.78 KB 
Downloaded  533 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 28 Jun 2010, 15:43    Post_subject:  

first attempt from novice.
imported 10 minute 45MB mp4 into openshot, cut it in about half, exported it to youtube medium quality waited a long time and then got my new 5 minute 90MB mpeg movie! so my aim of reucing the MB size by cutting the stuff i didnt want at the end of the movie failed, went into pupppeeerc6 and tried to change the new mpeg to mp4 with "FFconvert multimedia converter" also failed due to code problems. any advice gratefully accepted.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Tue 29 Jun 2010, 06:41    Post_subject:  

export:
mp4>

The following formats/codecs are missing from your system:

libmp3lame

You will not be able to use the selected export profile. You will need to install the missing formats/codecs or choose a different export profile.
.....
flv>
The following formats/codecs are missing from your system:

libx264
libmp3lame

You will not be able to use the selected export profile. You will need to install the missing formats/codecs or choose a different export profile.
............
mp4(Xvid)
The following formats/codecs are missing from your system:

libxvid

You will not be able to use the selected export profile. You will need to install the missing formats/codecs or choose a different export profile.
..........
libx264.jpg
 Description   
 Filesize   79.54 KB
 Viewed   1752 Time(s)

libx264.jpg

libmp3lame.jpg
 Description   
 Filesize   21.41 KB
 Viewed   1749 Time(s)

libmp3lame.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Tue 29 Jun 2010, 16:49    Post_subject:  

https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1040
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 04:31    Post_subject:  

have downloaded these but haven't begun testing yet google search for them:
libavformat-extra-52_0.5+svn20090706-2ubuntu3_i386.deb
libavformat-unstripped-52_0.svn20090303-1ubuntu2+unstripped1_i386.deb
libavformat52_0.5.2-1_i386.deb
libavformat52_0.svn20080206-18+lenny1_i386.deb

specifically want mp4 output if anyone has the inclination to start testing please do.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
smil99

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 174

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 10:41    Post_subject:  

Sorry I have been away for a while.

Can you please let me know exactly the steps that you took that led to the failure? For example, were you using the advanced export tab? I want to replicate it here and see if I can help.

Cheers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 14:44    Post_subject:  

smil99 wrote:
Sorry I have been away for a while.

Can you please let me know exactly the steps that you took that led to the failure? For example, were you using the advanced export tab? I want to replicate it here and see if I can help.

Cheers.



you're telling me that you can export mp4 format? i can export mpeg and ogg but not those as detailed above. noticed that i have missing dependencies in some packages. talking lupu500 here. give me a while and i'll do the requested details.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 14:50    Post_subject:  

mp4 fail. havent even looked in the advanced tab. is this enough info?
mp4 fail.jpg
 Description   
 Filesize   40.07 KB
 Viewed   1689 Time(s)

mp4 fail.jpg


_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 15:06    Post_subject:  

more
mp4libail.jpg
 Description   
 Filesize   36.01 KB
 Viewed   1612 Time(s)

mp4libail.jpg


_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 15:09    Post_subject:  

attach
missing.jpg
 Description   
 Filesize   27.66 KB
 Viewed   1665 Time(s)

missing.jpg


_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
smil99

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 174

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 20:02    Post_subject:  

Yes, I am able to do all that here. Check the screenshots attached. If you don't mind, I can upload the needed libs so that you can test them. I bet the original ones might have been overwritten by new ones probably from other programs you installed later. I encountered the same situation when I installed gimp (lupu version). libx264 got overwritten and I had to revert back to my original one before openshot could start.

Anyway, let me know what you think.

Cheers.
testing mp4 export2.png
Description 
png

 Download 
Filename  testing mp4 export2.png 
Filesize  110.51 KB 
Downloaded  573 Time(s) 
testing mp4 export1.png
Description 
png

 Download 
Filename  testing mp4 export1.png 
Filesize  145.92 KB 
Downloaded  555 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Mon 05 Jul 2010, 20:40    Post_subject:  

strange. initial testing and mp4 fail was done before any other pet installations took place. I'll take a further deeper look now that i know mp4 should happen. i'll search and replace things or redo it. not now though sometime later. thanks for taking a look.
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Tue 06 Jul 2010, 12:48    Post_subject:  

haven't yet had a look at the mp4 issue here, but have had success with transcoder in puppeeerc7 here converted mpeg to flv to mp4.
but it didnt solve the size issue as i was hoping the conversion might do. must need to tweak other thing besides format. still experimenting.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Wed 07 Jul 2010, 17:33    Post_subject:  

still with the original faulty install i find i am able to export mp4 by choosing mp2 audio codec in the advanced tab.
transcorder installed in lupu500 does some things but not others. ttuxxx says he will do 28kb compatible versions of transcoder if asked. see transcoder thread above.
i have what i need so will not continue testing the problem of variant elusive libmp3lame.
it also seems i should be aiming at ogg and ditching mp4 to be PC.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sun 11 Jul 2010, 17:37    Post_subject:  

tell me if this happens for you too.
import mp4, put it in a track, export to ogg theora. fine no problem.
then import the ogg theora to a new workspace put it in a track then export it to ogg theora or even just preview it. does it produce a multicolored pixilated screen that changes i.e, not your original video images at all.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 6 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0741s ][ Queries: 13 (0.0057s) ][ GZIP on ]