Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 06:45
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
No Acceleration with ATI GPU Intel Motherboard
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
thefixer


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 50

PostPosted: Tue 20 Jul 2010, 19:42    Post_subject:  No Acceleration with ATI GPU Intel Motherboard
Sub_title: Integrated ATI Motherboard Intel - D102GGC2
 

cannot get this to run opengl or any kind of 3d acceleration, I tried xorg and vesa and nothing works, ive been trying to play Assult Cube and im getting like 1 frame every 5 seconds with everything at the lowest settings, when I try to run it at 1078, it crashes completely and falls back to console and I have to "startx" all over again, , I know my machine is old, but its 3ghz Socket 775, so its not THAT old, lol, and I know this thing is capable of countr strike /quake III /Unreal level y2k FPS, coz it does so just fine in XP, but something isnt right, any suggestions? Antinspect comes up blank with no animation or FPS, also the following information. Note the Rubix cube 3d game works fine.

GLXINFO
direct rendering: YES
OpenGL vender string: DRI R300 Project
OpenGL renderer string: Meda DRI R300 20060815 x86/MMX/SSE2 NO-TCL
OpenGL version string: 1.4 Mesa 7.5.1


Motherboard Intel - D102GGC2
GPU- ATI R200? aka X1200

Puppy Linux 0.43

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
thefixer


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 50

PostPosted: Tue 20 Jul 2010, 19:46    Post_subject: Re: No Acceleration with ATI GPU Intel Motherboard
Sub_title: ATI
 

lol whoops I just found the thread below mine, Im going to try this suggested update
http://puppyisos.org/isos/2009-01-to-06/Newyearspup02/tests/xorg-1.6.3-upgrade-vesa-ati-intel-mesa/xorg-1.6.3-upgrade-vesa-ati-6.12.4-intel-2.8.1-mesa-7.5.1-01.pet

-------------------

Well the update went smoothly, hmm, maybe its just this game thats crappy, nope. ALL OPEN GL GAMES TAKE ME TO A BLACK SCREEN OF DEATH AND I HAVE TO REBOOT, WHAT THE HECK IS WITH LINUX AND CRAPPY ATI DRIVERS?????
Back to top
View user's profile Send_private_message 
thefixer


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 50

PostPosted: Wed 21 Jul 2010, 00:18    Post_subject: shameless bump  

help anyone?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 21 Jul 2010, 01:32    Post_subject: Re: shameless bump  

thefixer wrote:
help anyone?


This has Xorg-High-GLX for Radeon and Intel cards.
Wait till tomorrow; version 214 will be out.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=55740

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
thefixer


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 50

PostPosted: Wed 21 Jul 2010, 19:18    Post_subject: yeah
Sub_title: yeah
 

Yeah this is driving me nuts, Anything that requries acceleration just goes right to a black screen. ATI drivers are useless because they ask for some version check, I dunno man, I think ill just get an Nvidia card and call it good.

Tell me, can I install this on its own coz I really dont wanna do a fresh install, also I didnt notice any "update" options in puppy, am I missing it?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 21 Jul 2010, 20:58    Post_subject: Re: yeah
Sub_title: yeah
 

thefixer wrote:
Yeah this is driving me nuts, Anything that requries acceleration just goes right to a black screen. ATI drivers are useless because they ask for some version check, I dunno man, I think ill just get an Nvidia card and call it good.

Tell me, can I install this on its own coz I really dont wanna do a fresh install, also I didnt notice any "update" options in puppy, am I missing it?


Update from 4.xx to 5.xx would not be possible.

The 4.xx and new 5.xx series are quite different.

Luci-214 also called Lupu-503

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0487s ][ Queries: 12 (0.0040s) ][ GZIP on ]