Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 17:30
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Dpup 484beta Testing
Moderators: BarryK, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 42 of 44 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 40, 41, 42, 43, 44 Next
Author Message
Laie

Joined: 20 Jan 2008
Posts: 295
Location: Germany

PostPosted: Mon 05 Apr 2010, 16:57    Post_subject:  

Broadcom Wifi again
I use a Lenovo S12 netbook with the Nvidia ION Chip. jrb's pup-431bcm4312v3 runs the built in broadcom wifi device but it doesn’t cope with the graphic processor. Dpup beta4 runs the netbook smoothly but does not recognize the Broadcom 43xx wireless device. Any help possible?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1332
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Mon 05 Apr 2010, 17:50    Post_subject:  

dejan555 wrote:
Here's the aqualung from squeeze repo with all dependencies and tap plugins and jack driver, it doesn't lock up for me but I haven't tested it that much though. Use at your own risk Razz

Tested with pfix=ram

aqualng_0.9b11-i386-dpup.pet 4.53 MB

Thanks dejan for the effort!- however on my Athlon Presario test box it starts but then closes right away after a second, ran with frugal and pfix=ram.

I compiled from the SVN sources at sourceforge, I grabbed the whole thing with
Code:
svn co https://aqualung.svn.sourceforge.net/svnroot/aqualung aqualung

It's really not a big deal, I just wanted to post my experiences with Aqualung, not looking for anyone to put any extra time into this (I won't be). Aqualung itself is a work in progress, not expecting perfection here. If it weren't for the LADSPA plugins and DSP settings I wouldn't even be interested in it, there are plenty of other players and BEEP works fine anyway.

_________________
MSI 970A-G46/AMD FX-8150/Plextor 128GB SSD/Corsair Vengeance 8GB: Tahr Pup 6
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10843
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 05 Apr 2010, 18:10    Post_subject:  

tubeguy wrote:
dejan555 wrote:
Here's the aqualung from squeeze repo with all dependencies and tap plugins and jack driver, it doesn't lock up for me but I haven't tested it that much though. Use at your own risk Razz

Tested with pfix=ram

aqualng_0.9b11-i386-dpup.pet 4.53 MB

Thanks dejan for the effort!- however on my Athlon Presario test box it starts but then closes right away after a second, ran with frugal and pfix=ram.

I compiled from the SVN sources at sourceforge, I grabbed the whole thing with
Code:
svn co https://aqualung.svn.sourceforge.net/svnroot/aqualung aqualung

It's really not a big deal, I just wanted to post my experiences with Aqualung, not looking for anyone to put any extra time into this (I won't be). Aqualung itself is a work in progress, not expecting perfection here. If it weren't for the LADSPA plugins and DSP settings I wouldn't even be interested in it, there are plenty of other players and BEEP works fine anyway.


aren't you using beep with ladspa included? from 4.3
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26013

mp4 addon
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26014

wma addon
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26015

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1332
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Mon 05 Apr 2010, 18:23    Post_subject:  

ttuuxxx wrote:

aren't you using beep with ladspa included? from 4.3
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26013

mp4 addon
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26014

wma addon
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=26015

ttuuxxx

Aw, man- I bet all the cool kids have been hip to this for a while, too. Here's an anal-retentive, over-analytical question though: what interpolation does beep use, linear or sinc?

_________________
MSI 970A-G46/AMD FX-8150/Plextor 128GB SSD/Corsair Vengeance 8GB: Tahr Pup 6
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
OverDrive

Joined: 02 Jan 2006
Posts: 165
Location: Cleveland, OHIO,USA

PostPosted: Mon 12 Apr 2010, 22:07    Post_subject:  

This is my first test of Dpup. The UI is quite a nice step in the right direction. What all I tested was usually very intuitive.

One problem I found though...

The b43 driver has a bug ( the same as puppy 4.3.1 ) in that it's lan throughput is about 1/12 of what it should be. The wl driver in Stardust 13 or the b43 driver in quirky 018 do not have that problem though.

Keep up the good work...

OverDrive

_________________
Instant Puppy Fan!!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jeffy39

Joined: 04 Mar 2009
Posts: 31

PostPosted: Wed 14 Apr 2010, 11:40    Post_subject: 484b4 testing
Sub_title: no sound with .pps
 

Howdy All,
Am I missing a codec or something?
Dont have any sound from .pps slide shows.
Am using OpenOffice-2.4.1.sfs and ch4-jre1.6.0_11.sfs.
Dpup-devx-484.sfs also loaded.
Thanx much for info to fix.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Shep

Joined: 08 Nov 2008
Posts: 851
Location: GIRT-BY-SEA

PostPosted: Wed 09 Jun 2010, 09:23    Post_subject:  
Sub_title: how can I completely remove firefox?
 

I was using dpup477 but it seemed that firefox was developing one
problem after another (*) so when firefox wouldn't even start up after
I allowed an automatic security update install from mozilla, I
downloaded a firefox pet and installed that. Sad This left me with two
firefox entries in the MENU. Firefox would now work again , but it was
still not right. (*)

I upgraded to 484 hoping that this would fix things. Alas, I still have two
entries in the MENU and neither succeeds to bring up the browser.
From the command line, /usr/bin/firefox elicits this error message:

oops, I've had to resort to stardust CD so can't get hold of the error

Anyway, perhaps I can clean out all files relating to firefox and reinstall
it. So is it safe to delete every file whose pathname includes the
'firefox' or 'mozilla' string? Can I avoid losing my bookmarks and
stored passwords?

(*) that was weeks ago, I've forgotten exactly what was going wrong
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2718
Location: Montenegro

PostPosted: Wed 09 Jun 2010, 14:13    Post_subject:  

dpup's firefox is installed in /lib/firefox by default not sure which pet you installed but it may have created another desktop entry.
Menu entries are built from desktop entries in /usr/share/applications/ you probably have two firefox desktop files there if you delete one and refresh menus it will be gone.

Installing firefox on dpup 484 - well I downloaded latest firefox 3.6.3 from their official site there's precompiled binary and extracted to /lib/firefox over the one that was there.

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Mon 14 Jun 2010, 09:53    Post_subject:  

is gposil gone? just curious, i think micko has had updates on him previously. if so, (i hope he is okay) is anyone else going to take over this project? Question
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Shep

Joined: 08 Nov 2008
Posts: 851
Location: GIRT-BY-SEA

PostPosted: Thu 17 Jun 2010, 06:29    Post_subject:
Sub_title: looking for a lynx .pet
 

I'd like a lynx browser. I found a lynx .deb so I clicked and gave the go ahead to
install it. It said it was installed, but I can't find where it is stored, if indeed it is.
Code:

# find / -name 'lynx*'
/root/.packages/lynx_2.8.7dev9.files
/usr/share/doc/lynx
/initrd/pup_rw/root/.packages/lynx_2.8.7dev9.files
/initrd/pup_rw/usr/share/doc/lynx
/mnt/sda6/lynx-cur_2.8.7dev9-2.1_i386.deb
/mnt/sda6/lynx_2.8.7dev9-2.1_all.deb


The puppy package manager does list it under Installed packages.

No joy here, so is there a lynx .pet specific for dpup?
I'm wanting it to read news direct from the server, so it must
understand the news:// style of URL/
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Shep

Joined: 08 Nov 2008
Posts: 851
Location: GIRT-BY-SEA

PostPosted: Sun 20 Jun 2010, 07:51    Post_subject: crippling bug in abiword  

There's a gotcha in abiword in dpup484 (I don't know about in other
puppies). Twice within the space of 15 mins I lost abiword all together.
Both times it happened as my left pinkie slipped off the shift key and
hit the ctrl key (well, those are the keys I believe were involved). Shocked Shocked
I meant to hold the shift key down but had it by the edge and my
finger slipped onto the ctrl key and the window with abiword disappeared.
I started another instance of abiword, then the identical thing
happened again. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Sad Sad Evil or Very Mad

So dangerous as to make abiword unusable for anything except
very short files that I can afford to lose. Embarassed Surprised Surprised Surprised

EDIT: Just discovered that abiword disappeared when I hit the BS
key, so clearly there are major probs. Fortunately, I had started
abiword from the commandline, and the error message it leaves
after it crashes, is this:
** (abiword:5772): WARNING **: Error loading plugin: unknown dl-error


Means nothing to me, but I hope it does to someone.

I'm not one to give up. Razz
So I tried again. After about 10 mins, I hit the backspace key to
erase a typo and abiword disappeared. This time the error message
on the commandline is:
(abiword:16819): Gtk-WARNING **: GtkSpinButton: setting an adjustment with non-zero page size is deprecated
Aborted

The window with abiword disappeared as I tapped the BS key.

AFAIK I'm using the bog-standard dpup484 beta 4. Question Question Question Question
Back to top
View user's profile Send_private_message 
s0n1c800m


Joined: 15 Jan 2010
Posts: 6
Location: Florida, US

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 13:34    Post_subject: Where is my dpup?  

I had a hdd die on me, so now, 2 months later, I wanted to re-dl dpup. And I can't find it!
I went to dpup.org and waded down to 484b4, as usual, but all I get are the md5 numbers.
What's going on?
LuPu isn't running the one program I really need to run, and I don't know/care enough to spend any more time on figuring out why.
I like dpup and would have been happy to see it become the standard for future pups.

_________________
Give me gui, or give me death!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2718
Location: Montenegro

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 14:00    Post_subject:  

Wow well isn't that weird! Indeed isos are removed, maybe hosters decided to delete the big files and gposil is still away - maybe they didn't even contact him. Anyway that's strange!
Here I've found a dpup 482 iso on Mike's puppy repo:
http://brainwavedesigncentral.net/mike/Puplets-Woof-Based/Dpup-482beta4-2.6.30.5.iso

Also if you want you can try my kdpup which is based on latest 484 beta, it's much bigger but there are several window managers inside and all the apps that were in dpup are still in, just look for link in my signature.

I will see if I can find latest beta somewhere on web or make someone upload it dammit! Razz

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2718
Location: Montenegro

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 14:17    Post_subject:  

Here's the link for 484 beta 4 sickgut has it mirrored on his server!
http://www.thepussycatforest.info/linux/dpup.iso

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
s0n1c800m


Joined: 15 Jan 2010
Posts: 6
Location: Florida, US

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 16:19    Post_subject:  

Oh, you rock... Thanks!

I'll give your pup a try, but I suspect kde might be a bit much for this old box.

<3

Gah, followed the link and read up on it... :/

Might be ideal, actually, esp if I can use icewm or sommat on it.

s0n1c begins to scheme and plot.

_________________
Give me gui, or give me death!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 42 of 44 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 40, 41, 42, 43, 44 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1067s ][ Queries: 13 (0.0147s) ][ GZIP on ]