Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 00:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Lexmark Z515 not working
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
LinuxFan2010

Joined: 28 Aug 2010
Posts: 15

PostPosted: Sat 28 Aug 2010, 10:51    Post_subject:  Lexmark Z515 not working  

Hi there. The new one here Smile

First of all, I would like to say that Puppy Linux really is a great little OS. Pretty much the fastest and cleanest experience I have ever had.

My only issue is with CUPS.

After spending a hell of a time finding the proper driver, I set everything up (un-rpmed the whole driver, located the Lexmark-Z600-lxz600cj.cups.ppd and moved it into /usr/share/cups/model and added the corresponding printer to CUPS). Unfortunately, the printer does not respond at all.

Print jobs are simply removed after a couple of seconds and nothing further seems to happen.

I am fairly new to printing with Linux, so I do not know if I simply got the wrong driver (even though it was confirmed by Gentoo and Debian users that this was the right driver) or forgot to add something to a certain library.

Printing with Abiword Processor did not work, either.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9124
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 28 Aug 2010, 13:16    Post_subject:  

You can download a PET for the Z600 driver from here.

Install it and run CUPS again. Look for it under Lexmark.

A PPD file by itself is usually not enough to install a printer in CUPS. It is just a configuration file that sets up the print job for the actual driver.

[Edit] The original download link was broken. I have fixed it.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
LinuxFan2010

Joined: 28 Aug 2010
Posts: 15

PostPosted: Sat 28 Aug 2010, 14:39    Post_subject:  

Thank you so much.

That one worked like a charm. Pristine print quality, as well.

Quite interesting to see so many solutions to one problem, btw. I found at least 4 different ways of setting up printing devices in less than a day.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0429s ][ Queries: 12 (0.0033s) ][ GZIP on ]